مرتضی بانک در این نشست به توسعه مناطق و تقویت زیرساختهای اشتغال پایدار، جذب سرمایهگذاری خارجی و ارتقاء مبادلات تجاری اشاره کرد و گفت: براساس قوانین موجود باید در کوران رقابت از سایر کشورها عقب نمانیم لذا بهجای مقایسه وضعیت کشورمان با سایر کشورهای دنیا باید نسبت به وحدت و استقلال بهعنوان بارزترین شاخصهای جمهوری اسلامی ایران تکیه کنیم زیرا جمهوری اسلامی ایران بر پایه وحدت و استقلال در طول 40 سال گذشته تحریمها را تحمل و در مسیر رشد گام برداشته است.
مشاور رئیسجمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بابیان اقدامات انجامشده در حوزه اقتصاد مناطق آزاد افزود: درسالهای اخیر حدود یک و نیم میلیارد دلار کالا وارد مناطق آزادشده و این کالاها در بخشهای مسافری، تولیدات اولیه، ماشینآلات، تجهیزات و غیره قرار میگیرد.
وی تأکید کرد: در بخش گمرک و جلوگیری از قاچاق توافقاتی صورت گرفته و تا پایان سال مناطق آزاد بهطور کامل به سیستم یکپارچه گمرک متصل میشود البته منطقه آزاد اروند در حال حاضر هم در ورود و خروج و فرآیند کالا به این سیستم متصل است.
بانک ادامه داد: ارتباط ما با کمیسیون اقتصادی مجلس برای تقویت و توسعه مناطق آزاد بهخوبی برقرارشده، لایحهای نیز از دولت به گروه رفته تا تعداد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را بتوانیم افزایش دهیم.
مشاور رئیسجمهور تصریح کرد: برای رفع مشکلاتی چون عملکرد ضعیف دستگاههای دولتی و نظارتی در مناطق آزاد، تقویت بانک، بیمه و بورس خارجی در مناطق آزاد و تهیه آئیننامه مرتبط با این موارد برنامههایی در دستور کار قرارگرفته و جلساتی نیز با رئیسجمهور، وزیر اقتصاد و دارایی و معاون اول رئیسجمهور برای تسهیل روند سرمایه اولیه بانکها برگزارشده است.
تأکید نمایندگان بر ایجاد فرصت سرمایهگذاری و اشتغالزایی در مناطق آزاد
نمایندگان شمال غرب کشور در ادامه توضیحات مرتضی بانک به رفع موانعی چون افزایش صادرات و کاهش واردات در مناطق آزاد، توجه به مناطق ویژه اقتصادی، ایجاد فرصت افزایش سرمایهگذاری و اشتغالزایی و اصلاح مدیریت در برخی مناطق ویژه اقتصادی و آزاد تجاری برای بهبود وضعیت تأکید کردند.
لزوم استفاده از ظرفیت دانشگاهیان و کارشناسان خارجی برای تقویت مناطق آزاد
مسعود پزشکیان در پایان یادآور شد: تعیین تکلیف لایحه دولت در خصوص توسعه و افزایش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گامی مثبت در رفع مشکلات این مناطق است بهخصوص اینکه توسعه مناطق آزاد در کاهش ورود جمعیت به تهران تأثیرگذار خواهد بود زیرا تقویت و رونق اقتصادی در مناطق بهخصوص مرزی سبب اشتغالزایی مردم در این مناطق میشود.
نایبرئیس مجلس شورای اسلامی در خاتمه این جلسه و جمعبندی این نشست تأکید کرد: برای بهبود وضعیت مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی علاوه بر درگیر کردن دانشگاهها باید از ظرفیت کارشناسان خارجی برای بهبود بستر و بازار این مناطق استفاده کرد تا فرصتها شناسایی و تقویت شود.