ادبیات کهن ظرفیتی برای تبدیل به الگوی هنرهای نمایشی است

راستین آنلاین :مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس فارس گفت: ادبیات کهن همچون فردوسی، سعدی و مولوی بایستی با برنامه ریزی فرهنگی، ادبی و علمی، تبدیل به الگوهای نمایشی شوند.


صابر سهرابی که در دیدار با نادر شهسواری پیشکسوت هنر نمایش سخن می گفت،  با اشاره به اینکه امروزه فرزندان ما با بزرگان خودشان که در اصل ریشه و هویت آنان هستند، ناآشنایند، افزود :فرزندان ما نمی‌دانند بزرگانی همچون سعدی، حافظ، فردوسی و مولوی چه کسانی بوده‌اند، چرا که استفاده از داستانهای سرشار از ادبیات کهن  بایستی با برنامه ریزی فرهنگی، ادبی و علمی، تبدیل به الگوهای نمایشی شوند. 
او با اشاره به اینکه استفاده از قصص زیبای قرآنی برای نمایش های مذهبی ضرورت دارد تا با زبان هنر بتوان ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی را گشترش دهیم، اضافه کرد : گاه هنرمندان جوان ما تقلیدهای کورکورانه و از روی ناآگاهی با دیدگاه شخصی خود از سبک‌های هنری غرب انجام می‌دهند و حتی آن را ترویج هم می‌کنند که  همین امر سبب خواهد شد هنر از جایگاه متعالی خود سقوط کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اشاره به کمبود فضاهای هنری و تماشاخانه در شیراز، بیان کرد: در یک سال اخیر تلاش کردیم تا تماشاخانه‌های استان فارس را بازسازی و تجهیز کنیم. 
دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس با تجلیل و تقدیر از همسران هنرمندان و فرهنگ‌وران گفت: هنرمندان و فرهنگ‌وران به دلیل عشقی که به هنر و فرهنگ دارند، همه زندگی خود را در هنر و فرهنگ وقف  و همین موضوع سبب می‌شود تا خانواده‌های آنان سختی بیشتری را بر دوش کشند. 
 سهرابی افزود: امروزه می‌بینیم که سلطه‌گران جهان برای به زانو در آوردن ما تمام تلاش خود را می‌کنند و تنها در بیش از ۳۰۰شبکه فارسی‌زبان برای کودک تا پیر ما برنامه‌ دارند و گاه ما دانسته یا نادانسته تحت تأثیر قرار می‌گیرم پس نیاز داریم تا با یک دگرگونی درونی به اصل هویتی و ریشه‌های فرهنگی خود بازگردیم.
وی تصریح کرد: شاید با بستن و محدود کردن فضا کاری از پیش نرود اما می‌توان با آموزش‌های پرورشی در جامعه، از تخریب فرهنگی که فضای مجازی با خود به همراه دارد کاست.
هنرمند پیش از هر چیزی باید بداند که در کجای جهان قرار دارد
نادر شهسواری نیز در این دیدار گفت: یک هنرمند پیش از هر چیزی باید بداند که در کجای جهان و برای چه کسانی می‌خواهد کار کند. اگر به این موضوع بی‌اعتنایی کند در هر جا که باشد به مشکل برخواهد خورد.
بازیگر فیلم شنای پروانه ادامه داد: ما نسل برآمده از بهمن ۵۷ هستیم؛ نسلی که پشت سر امام قرار گرفت پس نمی‌توانیم در هر نمایش یا فیلمی بازی کنیم و از این رو در کمتر کار سینمایی حضور یافته‌ام.
این هنرمند شیرازی افزود: در سال‌های پس از انقلاب آنقدر درگیری‌های سیاسی افزایش یافت که از مقوله فرهنگی جاماندیم. در حالی که قرار بود سیاست ما نیز فرهنگی شود، فرهنگ ما سیاسی شد.
پیشکسوت نمایش فارس بیان کرد: در ایران پس از مشروطیت یک نوع بحران هویتی ایجاد که ما را از اصالت خود دور کرد. در حالی که غرب داشته‌های ما را در قالب خود ریخت تا پیشرفت کند، ما نتوانستیم داشته‌های غرب را در قالب هویتی خود بریزم و با تقلید کورکورانه راه پیشرفت ما بسته شد.
او با انتقاد از برخی هنرمندان جوان گفت: امروزه میدان هنر بدون در نظر گرفتن سواد، اخلاق و منش هنرمند ایرانی جولانگاه هنرمندانی شده است که یک شبه خود را هنرمند می‌دانند. هنرمندانی که نگاه مسئولانه و متعهدانه نسبت به کار هنری خود ندارند.
شهسواری خاطرنشان کرد: چه بخواهیم و چه نخواهیم آتیه ما در فضای مجازی است و باید بحث آموزش استفاده از فضای مجازی را در جامعه افزایش دهیم.
انتهای پیام /  منصوره خسروبیگ
839 کلیک ها  سه شنبه, 29 بهمن 1398 18:31
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا