چاپ کردن این صفحه

معرفی دانشگاه شیراز، به‌عنوان دانشگاه برتر کشور در توسعه قراردادهای جامعه- صنعت

در پانزدهمین نشست مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور که همزمان با هفته‌ی پژوهش و فناوری، در تاریخ ۲۶ آذرماه ۱۳۹۹ برگزار شد، دانشگاه شیراز به‌عنوان دانشگاه برتر کشور در توسعه‌ی قراردادهای جامعه- صنعت معرفی و تقدیر شد.

به گزارش راستین آنلاین در این مراسم که به‌صورت حضوری و وبیناری از محل سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، دکتر محمدسعید سیف مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت عتف، دکتر باقری قائم مقام وزیر و تنی چند از مقامات ازجمله دکتر رحیمی معاون پژوهش و فناوری وزارت، دکتر اسلامی‌پناه معاون حقوقی و امور مجلس، دکتر غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و جمعی از رؤسا و معاونان پژوهشی و مدیران دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور به‌صورت حضوری و مجازی حضور داشتند.

 از دانشگاه شیراز نیز دکتر نادگران، رئیس دانشگاه، دکتر زبرجد معاون پژوهشی و فناوری و دکتر افضلی مدیر دفتر فناوری و طرح های کاربردی دانشگاه شیراز (ارتباط با جامعه و صنعت) در این مراسم شرکت کردند.

در این نشست، پس از سخنرانی مقامات مدعو و برگزاری میزگرد تخصصی «روش‌ها ومعیارهای اثربخشی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور»، از دانشگاه شیراز، به‌عنوان دانشگاه برتر کشور در توسعه‌ی قراردادهای جامعه- صنعت و چند طرح برتر صنعتی معرفی شده از وزارتخانه‌های مختلف تقدیر شد.

دکتر افضلی، مدیر دفتر فناوری و طرح های کاربردی(ارتباط با جامعه و صنعت) دانشگاه شیراز، در حاشیه‌ی این مراسم با اشاره به اینکه این موفقیت به‌دلیل روند توسعه‌ی تعداد قراردادهای جامعه و صنعت و براساس آمار قطعی و مستند دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور امسال به دانشگاه شیراز رسید، این موفقیت را به خانواده‌ی بزرگ دانشگاه شیراز تبریک گفت و توضیح داد: در سالیان گذشته این رتبه به دانشگاه‌های صنعتی پایتخت تعلق داشت و موفقیت دانشگاه شیراز که از دانشگاه‌های غیرمستقر در پایتخت و غیرصنعتی و جامع است؛ اهمیت این موفقیت را دوچندان نموده است.

در این نشست، دکتر سیف، مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت عتف نیز، ضمن گرامیداشت هفته‌ی پژوهش، به بیان اهداف طرح مشارکت دانشگاه‌ها در بهره‌برداری از مزیت‌های استانی پرداخت و گفت: استفاده‌ی مناسب از توان علمی دانشگاه‌ها و مراکز علمی، تمرکز دانشگاه‌ها و مراکز علمی بر توسعه‌ی مزیت‌های نسبی استان و هدفمند‌کردن فعالیت‌ها و برنامه‌های موجود از اهداف طرح مشارکت دانشگاه‌ها در بهره‌برداری از مزیت‌های استانی است.

وی درخصوص ضرورت موضوع دانشمندان برتر در همکاری با جامعه و صنعت نیز توضیح داد: به‌منظور تشویق و حمایت از فعالیت اثربخش اعضای هیئت علمی، در سال جاری نسبت به شناسایی و معرفی اعضای هیئت علمی برتر در همکاری با جامعه و صنعت از طریق دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور اقدام شده است و از میان برگزیدگان، تعداد محدودی به‌عنوان دانشمندان برتر در همکاری با جامعه و صنعت معرفی می‌شوند که امید است با اینگونه اقدامات، دانشگاه‌ها و اعضای هیئت علمی اثربخشی ملموس‌تری در جامعه داشته و شاهد بهبود شرایط اجتماعی کشور باشیم.

همچنین در این مراسم، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، با اشاره به موضوع مسئولیت اجتماعی در دانشگاه‌های نسل جدید و گفت: نهاد علم یکی از کلیدی‌ترین نهادها در تغییر و تحولات جامعه است؛ دانشگاه‌ها باید بدانند که فعالیت‌هایشان چه اثری روی جامعه دارد. دانشگاه صرفاً یک نهادعلمی محض نیست؛ بلکه دانشگاه در کنار امر آموزش و علم‌آموزی نهادی اجتماعی است و فراتر از فعالیت‌های آموزشی نقش ایفا می‌کند.

دکتر غفاری در ادامه افزود: دانشگاه علاوه‌بر تربیت نیروی متخصص و ارائه مدرک در ایجاد امنیت در خانواده‌ها، تولید دانش، مرجعیت و اقتدار جامعه، آموزش اصول شهروندی به افراد، ایجاد تفکر پرسشگر در دانشجو نیز نقش موثری ایفا می‌کند.

وی گفت: در دانشگاه‌ها به جز شاخص‌های ارزیابی داخلی دانشگاه، ما به یک ارزیابی بیرونی هم نیاز داریم و آن ارزیابی بیرونی قضاوت جامعه در مورد فارغ‌التحصیلان دانشگاه است اینکه متخصصان ما در جامعه و در رویارویی با تنوع مسائل و مشکلات به گونه‌ای عمل کنند که جامعه بتواند بالاترین حد تاب‌آوری را داشته باشد.

همچنین دکتر نادگران، رئیس دانشگاه شیراز طی شرکت در این برنامه، به بیان نقطه‌نظرات خود و برخی مشکلات و موانع ارتباط با جامعه و صنعت پرداخت و در این‌ زمینه پیشنهادات و راه‌حل‌های مختلفی را ارائه داد.

در این مراسم به اهمیت تعدیل و ترمیم قوانین ارتقا، ترفیع و نظام پرداخت و پاداش اعضای هیئت‌علمی در اولویت‌بخشی به ارتباط با جامعه صنعت در دانشگاه‌ها از سوی شرکت‌کنندگان اشاره شد.

انتهای پیام /  منصوره خسروبیگ
885 کلیک ها  شنبه, 29 آذر 1399 17:47
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

موارد مرتبط