الگوهای نامناسب تربیتی،فقرونابسامانی اجتماعی ازدلایل مهم اعتیاددختران جوان است

معضل اعتیاد به مواد مخدر،این بلای خانمان سوزی که ازیک سو گفتن و نوشتن از آن به موضوعی کلیشه ای تبدیل شده واز سویی دیگرجوامع بشری را در چنگال مرگ آور خویش گرفتار ساخته است.

بلایی خانمانسوزکه دامنه آتش فراگیر آن میهن ما رابیش ازبسیاری از کشورهای دیگر دنیا دربرگرفته است.

اما در این آتش پرشراره آنچه می سوزد تنها یک نفر معتاد نیست.اعتیاد بلایی است که گسترش آن در جامعه عاملی برای بروز بسیاری ازناهنجاری های دیگراست.بلایی که اولین قربانی اش نهاد خانواده است.

امروز پایین آمدن سن اعتیاد به موادمخدر درکشورما بحرانی است که به نظر می رسد نتیجه بی توجهی به تلنگر های آن در سالهای گذشته است.

گسترش نگران کننده موادمخدرصنعتی بین جوانان،خصوصا زنان و دختران جامعه بحرانی است که باید بدوراز شعار های روزمره برای حل آن به فکرریشه یابی و برنامه های عملیاتی برای کنترل آن بود.

براساس آمار رسمی موجود ۵۲ درصد معتادان، از تریاک استفاده می‌کنند و حدود ۴۸ درصد نیز موادی مانند هروئین و شیشه مصرف می‌کننددراین میان  مصرف هروئین، شیشه و گل در حال افزایش است و جای نگرانی دارد.

دراین میان ده درصد معتادان ایران را زنان تشکیل می‌دهند.گرچه  نرخ  اعتیاد زنان ایران در قیاس با آمار بین‌المللی کمتر از متوسط اعتیاد در بین زنان کشورهای دیگر است.  اما این صرفا یک سوی سکه است .

آن سوی سکه که باعث نگرانی است ، آماری است که از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر منتشر شده است. بر اساس این آمار نرخ اعتیاد بین زنان و دختران ایران در حال افزایش است.

افزایش میزان مصرف مواد مخدر در بین زنان و دختران ایران پیامدهای ناخوشایند دیگری نیز دارد. از آن جمله افزایش گرایش به مصرف مواد مخدر بین زنان بارداراست.

این که حقیقت تلخ است که سالانه ۷۵۰۰ نوزاد معتاد در ایران متولد می‌شوند. یک معادله ساده می گوید: نیم‌درصد از زنانی که هر سال باردار می‌شوند، نوزاد معتاد به دنیا می‌آورند.

اما نکته تاسف برانگیز دیگر این است که استان فارس در میان 6 استان پرمصرف درموادمخدرقرارگفته است.

میزان مصرف مواد مخدر در این  استان ها  بیش از میانگین نرخ ۵،۴ درصدی کل کشور کشور است.

به اعتقاد من الگوهای نامناسب تربیتی، فقر و نابسامانی‌های اجتماعی از جمله علت‌های موثر در افزایش گرایش جوانان خصوصا زنان و  دختران جوان  به اعتیاد است.

از این ر  نظر می‌رسد مهمترین موضوع برای مبارزه با اعتیاد، پیشگیری است و خانواده‌ها در ابتلا یا مصونیت از اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی نقش اساسی دارند و لازم است تا آموزش‌ها و اقدامات لازم برای پیشگیری از اعتیاد علاوه ‌بر تمرکز بر محیط‌ آموزشی به نوع و سبک زندگی فرزندان نیز متمرکز و متوجه باشد.

وضعیتی که اگر کنترل نشود، بر سبک زندگی نسل‌های آینده هم تاثیر می‌گذارد.

لیلا دودمان-جامعه شناس ورییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی
1244 کلیک ها  سه شنبه, 05 تیر 1397 14:48
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا