منافع محلی و منافع کلان

یکی از مشکلات مطرح در کشور ما عدم وجود ارتباط صحیح بین منافع محلی و منافع کلان مملکتی است. 



بهترین گزینه در انتصاب مدیران شاید این باشد که افرادی برای مناصب محلی انتخاب گردند که هم معتقد به منافع کلان کشور باشند و هم منافع محلی را دنبال کنند.

 البته وجود چنین مدیران شایسته ای یک غنیمت بسیار ارزشمند است. در رده های میانی و پایین اما با توجه به وسعت یافتن قاعده هرم قدرت، پیدا کردن افراد شش دانگ از این حیث چندان کار ساده ای نمی باشد.

در تحویل دولتها رسم بر آن است که مدیران همسو با دولت جدید در جایگاههایی که سیاست آنها با رقیب انتخاباتیشان تفاوت دارد منصوب گردند و این به جهت پیشبرد مطالبات مردم است، به ویژه که دولت ها در کشور ما بیشتر متمرکز هستند و نقش قدرتهای محلی در حکومت چندان جایی از اعراب ندارد. به لحاظ هدف اصلی انتخابات که همان برآوردن مطالبات مردم می باشد گاه لازم است مدیری در منصب محلی قرار گیرد که نیاز منطقه خود را درک کرده و در جهت رضایت جامعه کوچک تحت مدیریت خود گام بردارد. شاید نداشتن سوی مخالف با دولت منتخب بتواند انتصاب یک مدیر توانمند محلی را کفایت نماید.

بدیهی است که هیچ مدیری در همه ابعاد صاحب توانایی یکسان نیست. انتصاب مدیران با یکجانبه نگری انجام پذیر نمی باشد. وجود یک مدیر با تواناییهای اقتصادی و حرفه ای برای یک منطقه با رقم بیکاری بالا و فاقد زمینه اشتغال بسیار مهمتر است از نصب یک مسؤول با گرایشهای سیاسی مطلوب دولت مرکزی ولی فاقد نگرش منطقه ای. 

در شهرستانهایی که مردم در انتخابات نمایندگی و شوراها بیشتر به سمت افراد عمران طلب می روند می توان پذیرفت که سینگال دریافتی از مردم در جهت نصب فرمانداری با گرایشات اقتصادی و حرفه ایست. 

مضاف بر این موارد، واضح است که پیروزی دوباره هر دولتی منوط به بهبود اوضاع اجتماعی واقتصادی آن مملکت است. اگر یک کارگزار دولتی به طور کلی و یا فرماندار به صورت اخص همتش را مصروف ایجاد زمینه های حمایتی از تولید و اشتغال منطقه خود نماید، به نوعی توانسته است از دولت متبوعش دفاع نماید، گرچه شاید در عرصه سیاسی و سخنوری کمتر ورود نموده باشد. 

مدیران دولت تدبیر وامید نیز مستثنی از این قاعده نیستند. گاهی با سخنوری و قلم خود ایده های خود در حمایت از دولت را عریان به ظهور می رسانند و گاه عملا در این زمینه به موفقیت دولت می اندیشند. 

فرماندارانی که دیدگاه حمایتی خود را در قالب رفع جالشهای پیش روی دولت از جمله رفع بیکاری می بینند و گردش چرخ اقتصاد را ضامن اشتغال و رضایت از دولت و حکومت می دانند مطمئنا برای شهرستانهای کوچک و متوسط از دید مردم دارای اهمیت بیشتری هستند. فرمانداری که توانسته باشد بی سر و صدا در عرصه بهبود وضع اجتماعی واقتصادی مردم گام بردارد مطمئنا هم مطلوب دولت است و هم پذیرفته شده ملت. 

امید که در دولت پیش رو گرایش به مدیران جوان و دارای ایده های اقتصادی بکر  بیشتر از نسل قدیمی وسیاست زده باشد.

اشکنان بنکدارجهرمی-روزنامه نگار

انتهای پیام /  اشکان بنکدارجهرمی
1367 کلیک ها  شنبه, 10 تیر 1396 10:19
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا