علیرضا بصیری گفت: سالانه 60هزار تن انار از 3هزار هكتار باغ اين شهرستان برداشت مي شود.
انار رباب ني ريز شهرت جهاني دارد
او افزود : ازايننظر مقام اول سطح و توليد را در استان فارس به خود اختصاص داده است ولیکن در سال جاری به دلایلی از جمله سرمازدگی بهاره و پاییزه انارکاران با کاهش حدود 40 درصدی محصول، مواجه شده اند.
عليرضا بصيري افزود: متوسط عملكرد در باغهاي اين شهرستان 20 تن در هكتار و بالاترين عملكرد در باغ های نمونه بيش از 160 تن در هكتار است.
به گفته وي عمدهترين رقم انار توليدي نيريز رباب است كه به دليل رنگ دانه (آريل)، درصد فيبر و بریکس بالا(میزان مواد جامد محلول در آب انار)،* طعم ميوه و رنگ و ضخامت پوست، بسيار بازار پسند بوده و شهرت جهاني دارد.
او خاطرنشان كرد: انار نيريز علاوه بر مصارف داخلي به كشورهاي آسياي ميانه، حوزه خليج فارس، كره جنوبي، روسيه، و برخي كشورهاي اروپايي صادر ميشود كه زمينه ايجاد 2هزار و 700 فرصت شغلي موقت را فراهم كرده است.
بصيري با بيان اينكه در بخش صنايع تبديلي با توجه به پتانسيل بالاي شهرستان، كارخانه هاي صنعتي فرآوري انار ني ريز مشغول فعاليت هستند، تصريح كرد: از جمله توليدات آنها آب انار، رب، سس، شربت، مارمالاد، ژله، بستني، ترشي، سركه و لواشك انار است كه با استقبال خوب و ارزآوري براي كشور همراه بوده است.
او يادآورشد: در چند سال اخير، توليد محصولات سالم و گواهي شده در دستور كار اين مديريت قرارگرفته است بطوريكه در سال گذشته اولين گواهي ارگانيك محصول انار فارس در ني ريز و زير نظر مركز ملي تاييد صلاحيت ايران(NACI ) صادر شد كه بر اساس آن، انطباق مديريت فرايند توليد تا عرضه محصول شامل توليد، فرآوري، بازرسي و صدور گواهي، برچسب گذاري و بازاررساني مواد غذايي ارگانيك، مورد تاييد است.