پخش نشدن برنامه نود قابل پیش بینی بود/چالش عادل باپسر باجناق حداد

راستین آنلاین:درحالیکه پایگاه خبری راستین‌آنلاین،تیرماه گذشته از احتمال قطع همکاری عادل فردوسی پور با شبکه سه خبرداده بود،حالا و پس از حدود سه ماه ،دردوهفته پیاپی و به بهانه های مختلف مدیران این شبکه مجوز روی آنتن رفتن برنامه پربیننده نودرا صادرنکردند تا چالش تلوزیون بایکی فردوسی پور وارد مرحله تازه ای شود.

گرچه در آن زمان فردوسی پور با تکذیب این موضوع و غیرواقعی بودن نامه منتسب به وی سعی کرد به مثابه آب روی آتش باشد،اما ظاهرا تفاوت دیدگاه مدیرشبکه سه سیما با وی عمیق تر ازآنچه به نظر می رسد است.

شب گذشته و علیرغم اعلام قبلی مبنی بروجودبرنامه نود درکنداکتور برنامه های شبکه سه، روابط عمومی این شبکه به دلیل آنچه اورفتارغیرحرفه ای فردوسی پور طی چند روزگذشته و در واکنش به عدم پخش برنامه نود درهفته گذشته خواند، خبر ازعدم پخش این برنامه دردومین هفته متوالی داد.

خبری که خیلی سریع با واکنش مردم روبروشد.

واکنش مردم در فضای مجازی

بعد از انتشار خبر پخش نشدن نود هشتگ عادل فردوسی پور و نود در توییتر داغ شد و کاربران درباره پخش نشدن برنامه نود نوشتند:

*ممنون از شبکه۳ بابتپخش نشدن برنامه نود یعنی برنامه ضدخانوادگی و مضر نود

از وقتی این برنامه پخش نمیشه، صله ارحام می کنم، قدم بلندتر شده، بیشتر به فقرا کمک می کنم، و ناخن پام کمتر گوشه می کنه.

*صدا و سیما جدا دارد خودزنی می‌کند. چندتا برنامه مثل نود دارند مگه؟

*چندتا مجری مثل عادل با آن پایگاه مردمی؟ به همین راحتی سرمایه های اجتماعی و از دست می‌دهند.

*آیا این اقدامات عمدا در شرایط فعلی برای ایجاد یاس در جامعه انجام نمی‌شود؟

*نکته مهمتر از پخش نشدن ۹۰ این است که اگر مدیر شبکه سه و عادل فردوسی پور دست در گردن هم بیایند و بگویند ما اختلافی با هم نداریم و ماجرا این جور نیست که شما فکر می کنید، بیشتر مردم حرفشان را باور نمی کنند.

*مرغی که از بام ما پریده، اعتماد است.

*پخش نشدن برنامه نود دو حالت داره!

یا عادل فردوسی پور کامل حذف میشه

یا تبدیل میشه به یک ابرقهرمان…

*جنگ قدرت عجیبیه و قطعا سازمان با وضعیت فعلی در مقابل عادل کوتاه نمیاد

*حذف برنامه نود تو دورانی که رسانه ملی برنامه جایگزین مناسبی نداره، بدون هزینه نخواهد بود.

*همینطورى پیش بریم بازگشت برنامه ٩٠ میشه وعده کاندیدهای ١۴٠٠ژ

*بی تو با مزخرف ترین حالت دوشنبه شبها چه کنم؟!

*به عنوان کسی که ۱۵ ساله برنامه نود شده یه قسمت جدا نشدنی روز دوشنبه اش،از عادل فردوسی پور حمایت میکنم،حتی اگه برنامه‌اش قطع بشه برای همیشه تو قلبمون میمونه، تنها کسی که تو این سال ها حرف حقیقت رو زد، حق خیلیا رو گرفت،کسی که اگه نبود،معلوم نبود چی به سر فوتبالمون میومد.

*کار علی کریمیه… فردا در بیشتر تاکسی‌ها

*عادل فردوسی پور برای ما مهندسین صنایع یک الگوی به تمام معناست. کسی که با استفاده از امارو احتمال، فوتبال رو با مهندسی صنایع ترکیب کرد و نشون داد یک مهندس صنایع در هرزمینه ای میتونه موفق باشه و به ما یاد داد که مهندسی صنایع راه زندگیه.

آیا دلیل سیاسی مانع از حضور عادل درتلوزیون می شود یا دلایل اقتصادی؟

فردوسی‌پور تا پیش از آمدن فروغی مدیر جوان و اولترا اصولگرای شبکه سه به تلویزیون نسبتاً مستقل عمل می‌کرد. عادل آنقدر سابقه و قدرت داشت که بتواند برنامه خودش را بسازد و از بالاترین میزان استقلال یک مجری در سازمان صدا و سیما برخوردار باشد. حتی زمانی که دیگر ستارگان تلویزیون مثل مهران مدیری درگیر حواشی زیادی شدند و از صدا و سیما دور ماندند، عادل توانست مستقل به کار خود ادامه دهد و اجازه ندهد برنامه نود درگیر حواشی شود. البته یک بار در زمان مدیریت علی‌آبادی نود دچار حاشیه شد، البته همان زمان رسانه‌ها از نحوه برخورد مدیران وقت سازمان تربیت بدنی با عادل انتقاد کردند و دوباره نود بدون وقفه به کار خود ادامه داد.

فردوسی‌پور اجازه نداد نود مثل سایر برنامه‌های پُرطرفدار صداوسیما مثل دورهمی و خندوانه در اسپانسر‌های مختلف غرق شود و همین کنترل بر مسائل اسپانسرینگ و توجه به محتوا به جای درآمدزایی نود را در اوج نگه داشت. هرچند می‌شد این اواخر نشانه‌های اُفت را در نود مشاهده کرد. اما میزان این اُفت انقدر نبود که این برنامه را از جایگاهی که دارد خارج کند. فردوسی‌پور در سایه این استقلال و با تکیه بر توانایی ذاتی خودش به قدرتی رسیده بود که برای سایر برنامه‌سازان تلویزیون غبطه‌برانگیز بود. نود هم مخاطب داشت و هم می‌توانست جنجال کند.

فردوسی‌پور هم محبوب بود، هم توانست خود را به عنوان نماد عدالت در میان برنامه سازان صدا و سیما جایگاه‌یابی کند. همه این موارد فردوسی‌پور را در جایگاهی نشانده بود که کمتر کسی می‌توانست به آن جایگاه نزدیک شود. حتی ظهور شبکه ورزش، ساخت برنامه‌های مختلف ورزشی و ورود مجریان جوان هم نتوانست جایگاه عادل فردوسی‌پور را متزلزل کند. فردوسی‌پور همچنان گزینه اول سازمان صدا و سیما برای ساخت ویژه‌برنامه‌های فوتبالی بود. نود هم که قدرتمند حضور داشت.

پایان ماه عسل فردوسی پور و صداوسیما؟

همین قدرت به او اجازه می‌داد کار‌های متفاوت بکند و حرف‌های متفاوت بزند. بخشی از فوتسال دختران را پخش کند و روی آنتن زنده کسب اسکار توسط اصغر فرهادی را تبریک بگوید. اما به نظر می‌رسد با ورود مدیران جدید شبکه سه ماه عسل فردوسی‌پور هم رو به اتمام است. اولین رویارویی مدیران جدید شبکه سه با فردوسی‌پور را در ایام جام جهانی شاهد بودیم. جایی که فردوسی‌پور با کلی رایزنی پویول را به تهران آورد تا در شب بازی ایران - اسپانیا در برنامه حاضر باشد و درباره این بازی صحبت کند. اما مدیران تلویزیون جلوی حضور او را گرفتند تا بازار شایعات داغ شود. مدیران بحث مسائل مالی را پیش کشیدند و برخی دیگر ظاهر پویول را دلیل عدم حضور در برنامه دانستند. به هر دلیلی پویول به برنامه نیامد تا فردوسی‌پور تا زمان بازی ایران-اسپانیا در برنامه حاضر نشود و بعد با چهره‌ای گرفته و عبوس مقابل احمدی بنشیند و اعلام کند تنها به خاطر احترام به معاونت سیما است که در برنامه حاضر شده است. به نظر می‌رسید راند اول مبارزه را مدیران جدید شبکه سه از فردوسی‌پور بردند. فردوسی‌پور که در نود نمایندگان مجلس را هم وادار به پاسخگویی کرده بود حالا خودش را تحت فشار می‌دید. برای اولین بار رایزنی‌هایش جواب نداده بود و شکست خورده بود.

اما فقط شکست نبود که عادل را اذیت می‌کرد، بعد از ماجرای پویول خبری از حمایت نبود و این بار مدیران حمایت چندانی از عادل نکردند تا عادل متوجه شود سنبه مدیران از همیشه پُر زورتر شده است. بعد از ماجرا‌های پویول، حضور فردوسی‌پور در تلویزیون محدود شد به برنامه نود. کمتر گزارش کرد و بیشتر سعی کرد نود را حفظ کند. اما این پایان ماجرا نیست. به نظر می‌رسد مشکلات مدیران جدید و عادل فردوسی‌پور همچنان ادامه دارد. اوضاع به خوبی قبل نیست و عادل اختیار عمل سابق را ندارد. همین مسئله باعث شده نود به جذابیت قبل نباشد. محتاط و محافظه‌کار شود و سعی کند پخش شود تا نقد کند. این را می‌شود در هم‌سویی کامل فردوسی‌پور در مسئله حفظ کی‌روش مشاهده کرد.

به نظر می‌رسد در کشاکش جدید عادل از همیشه تنهاتر است. اینبار مدیران قدرت بیشتری دارند و فردوسی‌پور هم پشتوانه چندانی ندارد. نود هم مثل سابق جنجالی و جذاب نیست و فوتبال هم در فشار اقتصادی که وجود دارد انتخاب اول مردم نیست. همه این موارد به مدیران اجازه می‌دهد تا همه تلاش خود را بکنند تا ماهیت برنامه نود را عوض کنند و از آن یک «ورزش و مردم» دیگر بسازند. بی‌خطر، بی‌حاشیه و مهارشده. باید دید فردوسی‌پور تا کجا می‌تواند مقاومت کند.

هر چند از حال و هوای این روز‌های نود هم مشخص است که تا حدی مقاومت عادل درهم شکسته و نود قدرت و قوت سابق را ندارد. می‌ماند یک انتخاب برای مدیران جدید شبکه که می‌تواند تا حد زیادی تکلیف برنامه نود را هم مشخص کند. کنترل عادل یا دادن آزادی عمل به او برای برنامه‌سازی؟ پاسخ این سوال آینده برنامه نود را مشخص خواهد کرد.

انتهای پیام /  101
2790 کلیک ها  سه شنبه, 01 آبان 1397 16:33
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا