عزیز رحیمی افزود: با نزدیک شدن به زمان کشت گندم توزیع ارقام مختلف بذر گواهی شده گندم ازجمله سیروان، چمران2 ، تیرگان، مهرگان، طلایی، برات و ترابی در شهرستان آغاز شده است.
به گفته رحیمی، 35 مرکز توزیع در قالب تعاونی های تولید، تعاونی روستایی و بخش خصوصی کار توزیع بذر گواهی شده را در سطح شهرستان انجام می دهند.
او با بیان اهمیت بذرهای گواهی شده و بوجاری شده تصریح کرد: عوامل توزیع منحصرا مجاز به توزیع بذور در کیسههای منقش به ارم شرکت تولید کننده بذر و دارای لیبل ممهور به موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذرها و نهال هستند.
او با بیان اینکه 55 هزار هکتار کشت گندم به شهرستان ابلاغ شده است، خاطر نشان کرد: به منظور کشت گندم به میزانی بیش از دو برابر میزان تخصیصی بذر نیاز داریم که معمولا از بذر های خود مصرفی بوجاری شده و ضد عفونی شده استفاده می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت افزود: بذور خود مصرفی نیز زیر نظر کارشناسان با برگزاری کلاس های توجیهی با قارچ کش های رایج علیه بیماری سیاهک آشکار و پنهان ضدعفونی خواهند شد.
او بیان کرد: عملكرد بالا، مقاومت به زنگ زرد و ساير بيماري هاي برگي، مقاومت به ورس، مقاومت به ريزش دانه، يكنواختي، همرسي و زودرسي و مقاومت به خشكي آخر فصل، از اهم مزاياي ارقام بذر هاي معرفي شده است.
استفاده از ارقام گواهی شده، به كارگيري كارنده ها، شيوههاي كشت جديد و به کار گیری توصيه هاي كارشناسان بخش كشاورزي مي تواند گام مهمی در دسترسی به امنیت غذایی و جهش تولیدبرداشته شود.
رحیمی یادآور شد: کشت گندم در مرودشت از نیمه آبان آغاز و معمولا تا نیمه آذر ماه تدام دارد و بسته به شرایط آب و هوایی و پراکنش بارنگی ها در دی و بهمن نیز کشت های دیر هنگام انجام می شود.
مرودشت سالانه با تولید 300 هزار تن گندم قطب تولید گندم در استان فارس و کشور است که این رقم معادل 25 درصد گندم تولیدی در استان فارس است.