• قاسم مقیمی:

باید منتظر نوروز مرگبار دیگری باشیم

راستین آنلاین :رییس کمیسیون اقتصاد و سرمایه‌گذاری شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اینکه 19 مهر ماه  یعنی دهم اکتبر هر سال از سوی سازمان جهانی بهداشت “ روز جهانی سلامت روان” نام گذاری شده است، گفت :نتیجه عدم مسوولیت‌پذیری برخی افراد و نهادها به توصیه‌های بهداشتی، فرو رفتن اکثریت جامعه در گرداب کرونا بوده است و  ترس از کرونا سلامت روان جامعه را به شدت در معرض خطر قرار داده است. 

 
قاسم مقیمی با بیان به اینکه مسؤولیت مدیران شهری شیراز در قطع زنجیره انتقال کرونا سنگین است، افزود :تغییر مدل های رفتاری افراد در زندگی که هدفش تامین نیازهای اولیه بهداشتی و اقتصادی بود منجر به بروز اختلالات روانی در افرادی شده بود که یارای همراهی با زندگی و فضای پرسرعت جدید را نداشتند و این مهم روز به روز افزایش می یافت.
 
 ستاد کرونای شهرداری شیراز با همکاری نهادهای متولی تشکیل شود
 
او اضافه کرد :همانطور که سلامت جسمی هر فرد در جامعه از ارزش بالایی برخوردار است، سلامت روانی افراد نیز دارای اهمیت زیادی است، تا جایی که بی توجهی به بیماری های روانی، منجر به بروز و ظهور بسیاری از بیماری های جسمی می شود. 
 
اما چقدر در جامعه و بویژه در شهر ما شیراز به بهداشت و سلامت روان توجه می شود؟ چقدر مسوولین سلامت روان شهروندان را جدی می گیرند؟ 
 
مقیمی اظهار کرد :چه خوب می دانیم که اهمیت به سلامت روان جامعه از موضوعات فراگیری است که صرفا متولیان بهداشت و درمان مسوول آن نیستند، این موضوع از یک سخنرانی نسنجیده یک متولی اقتصادی تا نوشته های سطحی و فکر نشده یک مدیر سیاسی ممکن است نشات بگیرد و تبعات منفی آن ذهن و روان شهروندان را به چالش بکشد و ناهنجاری های بی شماری بر جامعه میهمان کند.
 
او با اشاره به اینکه بیماری‌های دائمی نیمه دوم سال هم از راه می‌رسند و کام مردم شیراز را تلخ‌تر خواهند کرد، افزود :نیمی از مبتلایان کرونایی استان در شهر شیراز ساکن‌اند. 
 
مقیمی گفت :آنچه در فاصله ای کوتاه و برای چهارمین بار بیماری کووید ۱۹ را بهانه می کنم نه هجوم بی واسطه موج سوم کرونا که نرسیدن به پیک اصلی ویروس کرونا هستیم.
 
این یعنی به سبب عدم مسوولیت پذیری برخی افراد و تجمعات و نهادها به توصیه های اکید متولیان بهداشت و درمان و متولیان سلامت جامعه، به جایی رسیده ایم که در عرض یک هفته، شهرستان قرمز و خطردار با رشد ۳۰ درصدی به حدود ١٩٠ شهرستان فرو رفته در گرداب بیماری کووید ۱۹ رسیده ایم.
 
او اظهار کرد :این یعنی وقتی به پیک اصلی منحنی صعودی نرسیده ایم امکان کاهش آمار و مبتلایان حتی در پیک های چهارم و پنجم هم قابل پیش بینی نخواهد بود و با شرمندگی با تداوم بی مسئولیتی در رعایت پروتکل های بهداشتی نوروز امسال هم سیه پوش عزیزانی خواهیم بود که مغلوب بیماری کووید ۱۹ خواهند شد.
 
مقیمی بیان کرد : یعنی کادر درمان و‌مدافعان سلامت که ایثار و جان گذشتگی شان شهره ی تاریخ بشریت شده است از پشت خنجر خواهند خورد و بجای روحیه گرفتن از جامعه ی مسوولیت پذیر و شهروند مشارکت جو جهت غلبه بر ویروس کرونا، خود مغلوب همراهان و مشایعت کنندگان ویروس کرونا شوند.
 
آقای شهردار!
 
حسب آمار اعلامی از سوی همکارانم در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ۵۰ درصد از کل مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در شهر شیراز ساکن هستند و این مسوولیت مدیران شهری را در کوتاه کردن و قطع نمودن زنجیره انتقال سنگین می کند.
 
همچنين در ادامه سخنان خود عنوان کرد :هشدار شدیدتر اینکه شهرستانهای کازرون، مرودشت، سپیدان، محور کوار-فیروزاباد - قیروکارزین که فاصله ی کمتر و ارتباط روزانه بیشتری با شهر شیراز دارند عمدتا در رده های بالای مبتلایان به کروناویروس در استان فارس هستند و این وقتی دردناک ترخواهد شد که بیماری‌های دایمی دو فصل انتهایی سال از راه خواهند رسید و کام مردم شیراز را تلخ تر خواهند کرد. 
 
ارتباط بی واسطه ی این آمارها با سلامت روان آن جاست که مطابق با بیانیه دیروز سازمان جهانی بهداشت ترس از کرونا سلامت روان جامعه را به شدت در معرض خطر قرار داده است.
 
مقمیمی گفت :این ترس تغییرات قابل توجهی در زندگی روزمره ما ایجاد کرده  و ‌محدودیت های حرکتی و ارتباطی، کار در خانه، بیکاری موقت، تحصیل در خانه ی کودکان و عدم ارتباط موثر با سایر اعضای خانواده، دوستان و همکاران همه از عوامل این خودترسی هستند، که مراقب از سلامت روحی و جسمی ما بویژه در کودکان، افراد مسن، افراد گوشه نشین و تنها را مهم می کند.
 
 ۸۱ درصد از مبتلایان و بهبودیافتگان بیماری کووید ۱۹ احساس ترس دارند و ۸۰ درصد از جمعیت مبتلا شده به ویروس کرونا احساس تنهایی و ۹۰ درصد از این افراد به استرس دچار شده اند.
 
این موارد در کنار اندوه و غم حاصل از فقدان عزیزان در کنار عوامل غیرمستقیمی همچون کاهش ارتباطات اجتماعی و فردی و ناامنی حاصل از کاهش قدرت اقتصادی و از دست دادن شغل و موقعیت اجتماعی، نوید از روزهای سختی در آینده نزدیک شیراز می دهد و معضل لاينحلي چون فرسودگي عاطفي را به همراه مي آورد که می طلبد مجددا ستاد کرونای شهرداری شیراز با همکاری دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز و سایر نهادهای فرهنگی و اجتماعی تشکیل شود و نسخه ی گرمابخشی جهت سرمای سخت زمستان شیراز تجویز کند.
انتهای پیام /  منصوره خسروبیگ
841 کلیک ها  یکشنبه, 20 مهر 1399 17:34
این مورد را ارزیابی کنید
(4 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا