توسعه زیر ساخت ها به منظور بهبود شرایط پژوهش

راستین آنلاین :رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس با اشاره به برنامه‌های توسعه زیرساخت‌ها در این مرکز در جهت بهبود شرایط اجرای پژوهش؛ از دستاوردهای شاخص پژوهشی این مرکز خبر داد.

 
 ابراهیم زارع ضمن تبریک هفته دولت گفت:كشف گونه‌ای جدید از سخت‌پوستان آبزی و جداسازی، شناسایی و معرفی قارچ عامل بیماری خشکیدگی خوشه خرما برای اولین بار در دنیا، معرفی زنبور بذرخوار گیاه وشاء و سوسک بذرخوار گیاه گون برای اولین بار در ایران از دستاوردهای شاخص پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی فارس در دولت تدبیر و امید است.
 
وی ابراز کرد: شناسایی عامل بیماری میوه سبز (گرینینگ) مرکبات برای اولین بار در استان فارس و گزارش عدد کروموزومی شش گونه (از سه خانواده) گیاه انحصاری و اندمیک ایران برای اولین بار در جهان از دیگر موفقیت های پژوهشی است.
 
زارع، از پژوهش‌های زیربنایی نیز سخن گفت و افزود: بر این اساس "نقشه راه تحقیقات کشاورزی استان در 20 جلد"، "اطلس کاربری اراضی کشاورزی در استان فارس با سنجش از دور و جی‌ای‌اس" و "برنامه جایگزین علوفه و دانه‌های وارداتی در صنعت دام و طیور" تدوین شد.
 
او تولید جیره غذایی بر پایه خرما مخصوص شرایط بحران، ساخت و تجهیز اسکرین هوس ارقام مرکبات و انجام 1105 مورد فعالیت آموزشی توسط محققان معین شبکه دانش کشاورز را از دیگر پژوهش های زیربنایی برشمرد.
 
معرفی 51 رقم گیاهی توسط مرکز تحقیقات کشاورزی فارس
 
زارع، گریزی به پژوهش‌های مرتبط با ارقام زراعی و باغی زد و همکاری و مشارکت در اصلاح و معرفی 51 رقم گیاهی شامل 31 رقم گندم، هفت رقم جو، سه رقم ذرت، چهار رقم پنبه، دو رقم چغندرقند و ارقام لوبیا، کنجد، کلزا، زیتون، سویا و گلرنگ هرکدام یک رقم از جمله این پژوهش ها دانست.
 
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس با اشاره به دست يافتن به فناوري توليد نهال سالم مركبات و پروتكل كشت بافت پايه دورگه بادام هلو، افزود: معرفی ارقام اميد بخش زيتون براي جنوب كشور ( پنج رقم بومي و دو رقم خارجي) ، 10 ژنوتيپ برتر گردو و مطلوب براي توليد انبوه و ارقام تجاری انگور سازگار با مناطق نیمه‌گرم استان فارس توسط این مرکز و تولید بذر و نهال درختچه هوهوبا به منظور تهيه روغن از دیگر اقدامات پژوهشی است.
 
شناسایی نحوه زیست و بقاء قارچ عامل بیماری سیاهک هندی
 
زارع به پژوهش‌های مرتبط با سلامت گیاه نیز اشاره کرد و گفت: شناسایی نحوه زیست و بقای قارچ عامل بیماری سیاهک هندی (کارنال بانت) در جنوب ایران، دست یافتن به پروتکل تعیین باقیمانده 30 نوع از سموم آفت کش در محصولات کشاورزی و توليد كيت تشخيص ويروس عامل بيماري ريزومانيا چغندرقند در مرکز تحقیقات کشاورزی فارس صورت گرفته است.
 
وی، معرفي ماده آزينواكفون به منظور كنترل بيماري جاروك ليموترش و پرشين لايم جايگزيني ليموترش در مناطق آلوده به جاروك ليموترش و تشخیص، ردیابی و کنترل بیماری جاروک لیموترش و شناسایی ارقام مقاوم به این بیماری از دیگر دستاوردهای پژوهشی مرتبط با سلامت گیاه دانست. 
 
معرفی و بکارگیری تکنولوژی کج ساق در شرایط خشک
 
به گفته زارع؛ بخشی از پژوهش های مرکز تحقیقات منجر به تولید تجهیزات و سامانه‌ها شده است که تولید سامانه آبیاری هوشمند و فروش دانش فنی آن، دست يافتن به فناوري توليد خشک کن خورشیدي و افزايش عمر ماندگاري محصولات غذايي" و معرفی و بکارگیری تکنولوژی کج ساق در شرایط خشک" از آن جمله است.
 
وی از دیگر تجهیزات حاصل از پژوهش ها طراحی و ساخت دستگاه پوشش‌دهنده مركبات و دستگاه آبياري باراني قرقره‌اي ثابت چرخاب نام برد.
 
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس ابراز کرد: طراحی "دستگاه كولتيواتور مركب درون‌پشته‌اي به منظور كاهش مصرف سموم كشاورزي"،" دستگاه بوم سم‌پاش با نازل به منظور كنترل آفات زير سطح كشت" و "دستگاه سمپاش نواري با قابليت تنظيم افقي و عمودي" از دیگر نتایج پژوهش های این مرکز است.
 
وی اظهار کرد: برنامه‌های توسعه زیرساخت‌ها در این مرکز به منظور بهبود شرایط اجرای پژوهش، بهبود کمی و کیفی تولید هسته‌های اولیه بذور به عنوان یکی از وظایف حاکمیتی بخش تحقیقات، بهبود مصرف و ارتقای بهره‌وری آب به عنوان یکی از محدودیت های اصلی بخش کشاورزی، افزایش عملکرد محصول بوده است.
 
زارع افزود: توسعه منابع درآمد اختصاصی برای بهبود شرایط تولیدات، تنوع تولید در ایستگاه‌های تحت پوشش در زمینه محصولات گندم، جو، دانه‌های روغنی، حبوبات، ذرت، پنبه، چغندر قند، سبزی و صیفی و توسعه تولید نهال با هدف ارائه نهال با کیفیت و استاندارد به بهره‌برداران بوده‌است. 
 
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس تاکید کرد: نمود ملی و استانی دستاوردهای این مرکز، نشان از فعالیت‌های موثر و ارزنده آن در سال‌های اخیر دارد.
انتهای پیام /  منصوره خسروبیگ
392 کلیک ها  یکشنبه, 09 شهریور 1399 13:41
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا