لبنیات سنتی تهدیدی جدی برای سلامتی شهروندان شیرازی است

راستین آنلاین :رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس گفت: هم اینک عرضه لبنیات سنتی در استان فارس و شهر شیراز به یک تهدید جدی برای سلامت شهروندان تبدیل شده است و مضاف بر این فعالیت واحدهای تولید و عرضه لبنیات سنتی آسیب جدی به فعالیت واحدهای صنعتی در حوزه لبنیات استان وارد کرده است.

 
جمال رازقی در چهلمین شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس بیان کرد: با توجه به مشکلات فراوان واحدهای غیر مجاز عرضه لبنیات سنتی و رشد روز افزون این واحدها در استان و به ویژه شهر شیراز موجب بروز دغدغه های فراوانی در حوزه سلامت و مواد غذایی شده است.
 
وی با بیان اینکه تعداد بسیار کمی از واحدهای عرضه لبنیات سنتی دارای مجوز هستند و تعداد بسیار زیادی فعالیت بدون مجوزهای لازم را دارند افزود: توزیع گسترده محصولات غیر بهداشتی لبیات سنتی در شیراز موضوع جدی است که مسئولان باید به این تهدید جدی توجه کنند درحالی که سلامت مردم با هیچ موضوعی قابل مقابله نیست.
 
رازقی با بیان اینکه این واحدها به طور معمول شیر برگشتی کارخانجات را با قیمت پایین خریداری و در محیط های کاملا غیر استاندارد محصول تولید می کنند اظهارداشت: فعالیت واحدهای لبنیات سنتی به گونه ای است که ضمن نداشتن مجوز فعالیت، هیچ توجهی به بهداشت محصولات تولید شده صورت نمی گیرد و استانداردهای بهداشتی لازم رعایت نمی شود.
 
وی اضافه کرد: جای تاسف است که توجه به تهدید جدی بودن این محصولات برای سلامت مردم مورد غفلت قرار گرفته و به دلیل عدم نظارت و اقدام نظارتی بر این واحدهای غیر مجاز که سلامت مردم را به مخاطره انداخته است بیشتر مورد اقبال عمومی قرار دارد.
 
رئیس اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: با توجه به مشکلات حاد واحدهای ارائه دهنده لبنیات سنتی در استان به ویژه شهر شیراز و تهدید جدی بودن برای سلات مردم، هسته صنایع تبدیلی شورای پژوهش اتاق بازرگانی فارس با همکاری بخش صنایع غذایی دانشگاه شیراز اقدام به تهیه طرح پژوهشی با عنوان"بررسی میزان آلودگی لبنیات سنتی شهر شیراز به عوامل خطرزای شاخص" کرده است.
 
رازقی عنوان داشت: بر اساس داده های این گزارش که به صورت تصادفی از مراکز توزیع لبنیات سنتی شهر شیراز جمع آوری شده محصولات تولیدی با عنوان محصولات لبنی سنتی در شهر شیراز از کیفیت استاندارد و مطلوبی برخوردار نیست و از نظر فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی با مشکل بهداشتی جدی و خطر زا برای سلامت عموم روبرو است.
 
وی تصریح کرد: این درحالی است که در برخی مواقع مشاهده می کنیم که تغییر برخی افزودنی ها به محصولات لبنی در واحدای تولیدی تبعات بسیاری از سوی مراجع نظارتی برای کارخانه ها دارد اما واحدهای غیر مجاز عرضه لبنیات در سطح شهر بدون در نظر گرفتن روند مشخصی بهداشتی، محصول را در ظرف ریخته و به دست مردم می دهد.
 
رازقی افزود: فعالیت واحدهای غیر مجاز لبنیات با عنوان لبنیات سنتی در سطح شهر از سال 90 در استان با هدف ایجاد اشتغال رونق گرفت که متاسفانه توسعه روز افزون این واحدها فعالیت آنها را به یک چالش و معضل برای صنایع لبنی تبدیل کرده است.
 
وی با اشاره به آثار منفی بسیار این واحدهای غیر مجاز بر واحدهای صنعتی فعال لبنی از جمله کاهش فروش محصولات کارخانجات و بیکاری نیروی کار واحدهای تولیدی شناسنامه دار استان گفت: برخی از واحدهای لبنی سنتی بهداشت عمومی را رعایت نمی کنند و بسیاری از حقوق قانونی از جمله مالیات، ارزش افزوده و بیمه را نیز پرداخت نمی کنند و این درحالی است که این واحدها به دلیل عدم نیاز به تجهیزات و ماشین آلات، هزینه تولید بسیار پایینی دارند اما با قیمت های بسیار گزاف به دست مصرف کننده نهایی می رسد.
 
رازقی با اشاره به جلسات مکرر کارشناسی با فعالان این بخش در این اتاق اظهارکرد: نیاز است مسئولان استان در برای نوع فعالیت این واحدها تصمیم گیری و تدبیر کنند که پیشنهاد کارشناسی ما این است که واحدهای لبنی سنتی که فاقد مجوزهای لازم است تعطیل شود و واحدهای لبنی سنتی که دارای مجوز فعالیت هستند که توزیع به صورت گسترده نداشته باشند و فروش آنها تنها در محل باشد.
 
وی عنوان کرد: همچنین باید به هیچ واحد لبنیات سنتی جدید مجوز فعالیت توسط مراجع ذی ربط داده نشود و نظارت ونمونه برداری های مستمر از مواد اولیه و مصولات توسط اداره کل استاندارد و معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز صورت گیرد.
 
رازقی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گزارش طرح شامخ مدیران خرید ادامه داد: بر اساس انتشار ششمین دوره شاخص مدیران خرید برای کل اقتصاد ایران در خرداد ماه معادل 48 و 41 درصد است که این میزان نسبت به اردیبهشت ماه کمتر شده است.
 
وی ادامه داد: این روند نشان می دهد که افزایش شاخص در اریبهشت ماه به دلیل تعطیلی گسترده بنگاه های اقتصادی در فروردین بوده است که با ادامه روند بازگشایی فعالیت در خردادماه عدد شامخ کل تقریبا به شرایط قبل از شیوع کرونا نزدیک شده است.
 
رازقی افزود: بر اساس این گزارش برخی مشکلات اصلی از دید فعالان اقتصادی در خردادماه جاری افزایش شدید در قیمت ماشین آلات جدید و بی ثباتی نرخ ارز، کمبود مواد اولیه، تحریم ها و سیاست های مقطعی ارزی بانک مرکزی، مشکلات جدی در تامین و تهیه تجهیزات اولیه و مورد نیاز، بالارفتن قیمت ارز در واردات و تامین لوازم یدکی مورد نیازو افزایش شدید قیمت نهاده ها است.
انتهای پیام /  منصوره خسروبیگ
825 کلیک ها  چهارشنبه, 15 مرداد 1399 09:14
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا