این ترش کردن در حالت طبیعی اتفاق نمی افتد، بلکه به علت نوع غذا، حجم غذا و فرم خوردن غذا، به عنوان مثال پرخوری یا خوردن غذاهای پرچرب، ادویه دار، غذاهای اسیدی، خوردن قهوه و الکل، کشیدن سیگار، دراز کشیدن پس از غذا اتفاق می افتد، همچنین افرادی که با معده پر فعالیت فیزیکی انجام می دهند دچار رفلاکس می شوند؛ به این علت که مخاط مری مانند مخاط معده، حفاظت و ایمنی کافی را در مقابل اسید ندارد و موجب التهاب و تورم، قرمزی و حتی زخم در ناحیه مری می شود که به آن «بارت» میگویند.
بارت پیش زمینه ای برای سرطان مری است و افرادی که دچار چنین مشکلی هستند، بهتر است از دراز کشیدن پس از مصرف غذا پرهیز کرده و از مصرف غذاهای حجیم و پرچرب و هرگونه پرخوری خودداری کنند.
همچنین از مصرف مایعات زیاد همراه غذا، پرهیز کرده و بیش از اندازه قهوه، شکلات و نوشابه های گازدار نخورند. توصیه می شود هنگام خواب سر و شانه ها، ۱۵ درجه بالاتر از کمر قرار گیرد.
اگر فردی بیش از دو تا سه بار ، نشانه های ترش کردن و جوشش پشت جناغ سینه را تجربه کند، باید به پزشک مراجعه کند. در صورت سن بالای ۴۰ سال، طول کشیدن علایم بیشتر از پنج سال، احساس گیر کردن غذا یا کاهش وزن، باید عوارض احتمالی، به کمک اقدامات تشخیصی از جمله اندوسکوپی بررسی شود، اما در صورتی که سن فرد کمتر از ۴۰ سال و مدت آغاز نشانه ها، کمتر از پنج سال باشد، توصیه می شود در دوره ای چهار تا شش هفته ای، با تجویز پزشک از داروهای آنتیاسید استفاده شود.
دکتر «ابوالفضل درانی نژاد» پزشک متخصص داخلی دانشگاه علوم پزشکی شیراز