رفلاکس معده چیست؟

راستین آنلاین:شایع ‌ترین بیماری‌ های دستگاه گوارش رفلاکس یا همان ترش کردن بعد از غذاست که ناشی از برگشت ترشحات اسیدی و مواد غذایی از داخل معده به لوله مری است و با احساس داغی، سوزش و گاهی درد پشت جناغ سینه همراه است.

 این ترش کردن در حالت طبیعی اتفاق نمی ‌افتد، بلکه به علت نوع غذا، حجم غذا و فرم خوردن غذا، به عنوان مثال پرخوری یا خوردن غذاهای پرچرب، ادویه ‌دار، غذاهای اسیدی، خوردن قهوه و الکل، کشیدن سیگار، دراز کشیدن پس از غذا اتفاق می افتد، همچنین افرادی که با معده پر فعالیت فیزیکی انجام می ‌دهند دچار رفلاکس می ‌شوند؛ به این علت که مخاط مری مانند مخاط معده، حفاظت و ایمنی کافی را در مقابل اسید ندارد و موجب التهاب و تورم، قرمزی و حتی زخم در ناحیه مری می ‌شود که به آن «بارت» می‌گویند.

بارت پیش زمینه‌ ای برای سرطان مری است و افرادی که دچار چنین مشکلی هستند، بهتر است از دراز کشیدن پس از مصرف غذا پرهیز کرده و از مصرف غذاهای حجیم و پرچرب و هرگونه پرخوری خودداری کنند.

همچنین از مصرف مایعات زیاد همراه غذا، پرهیز کرده و بیش از اندازه قهوه، شکلات و نوشابه‌ های گازدار نخورند. توصیه می شود هنگام خواب سر و شانه‌ ها، ۱۵ درجه بالاتر از کمر قرار گیرد.

اگر فردی بیش از دو تا سه بار ، نشانه های ترش کردن و جوشش پشت جناغ سینه را تجربه کند، باید به پزشک مراجعه کند. در صورت سن بالای ۴۰ سال، طول کشیدن علایم بیشتر از پنج سال، احساس گیر کردن غذا یا کاهش وزن، باید عوارض احتمالی، به کمک اقدامات تشخیصی از جمله اندوسکوپی بررسی شود، اما در صورتی که سن فرد کمتر از ۴۰ سال و مدت آغاز نشانه ها، کمتر از پنج سال باشد، توصیه می ‌شود در دوره ‌ای چهار تا شش هفته‌ ای، با تجویز پزشک از داروهای آنتی‌اسید استفاده شود.

دکتر «ابوالفضل درانی نژاد» پزشک متخصص داخلی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

انتهای پیام /  101
2831 کلیک ها  یکشنبه, 30 تیر 1398 16:32
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا