سونامی تعطیلی مراکزغذایی درشیراز/درپای میکروب درمحصولات عرضه شده

راستین آنلاین:درشرایطی که با تعطیلی سریال گونه مراکزتهیه و توزیع موادغذایی درشیرازافکارعمومی به دنبال یافتن علت ماجرا است،یک مقام مسئول دردانشگاه علوم پزشکی شیرازافزایش سطح کنترل این مراکز را علت پلمپ شدن آنها عنوان می کند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز بابیان اینکه تمامی اقدامات بهداشتی در بازرسی و نظارت از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی بر اساس قانون اصلاح ماده ۱۳ مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و شیوه نامه ها و دستورالعمل های مربوط به آن انجام می شود می افزاید: در حال حاضر کارشناسان بهداشت محیط و اکیپ های بهداشتی به مهم ترین تجهیزات روز مجهز هستند و می توانند به راحتی در محل، بسیاری از مواد غذایی را با نمونه گیری آزمایش کنند و بدون اینکه به آزمایشگاه های رفرانس فرستاده شود، نتیجه را مشاهده و اقدام های قانونی انجام دهند.
عبدالرسول همتی ازعدم اغماض بازرسان در برخورد با مواردمشکوک سخن می گوید و با ضربتی خواند طرح بازرسی از رستوران ها، ساندویچی ها، فست فود ها، بستنی فروشی ها و آبمیوه فروشی ها می افزاید:درصورت مشاهده تخلف های بهداشتی، برخورد قانونی با این اماکن صورت می پذیرد.
وی با شاره به تعطیل شدن چنیدن برند معروف بستنی درشیراز،وظیفه برندهای مشهوردرحفظ استاندارهای لازم راسنگین تر از دیگر مراکز می داند و می گوید: دانشگاه علوم پزشکی بدون درنظر گرفتن نام و جایگاه این نوع برندها در مقابل هر عامل خطری که سلامت مردم را تهدید می کند، مسوول است.
درطرح دانشگاه و علوم پزشکی از تمام مراکز تهیه و توزیع موادغذایی توسط بازرسان بهداشت محیط دانشگاه به صورت مستمر نمونه گیری میکروبی بعمل می آید و پس از انجام نمونه گیری و عدم برخورداری از استانداردهای لازم، مرکز متخلف با دستور مقام قضایی تعطیل می شود.
ازابتدای امسال ودراین طرح که با همکاری دستگاه قضایی درحال انجام است حدود ۸۰ هزار مورد بازدید بهداشتی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی صورت گرفته که از این تعداد، ۴۱۷ مورد تخلف بهداشتی به مراجع قضایی ارجاع و ۸۸ مورد تعطیل شدند.
این درحالی است که رئیس مرکز بهداشت شهدای انقلاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با اشاره به اینکه در 4ماه گذشته 50 واحد صنفی اغذیه فروشی، آب میوه وبستنی فروشی و همچنین رستوران به دلیل رعایت نکردن موارد بهداشتی از این مرکز تذکر ویا با حکم غذایی بسته شده اند می گوید:با توجه به اینکه تعدای از این واحد های صنفی برای شهروندان نام آشنا بودهستند این حساسیت بر این تعداد واحد صنفی تعطیل شده بیشتر شده است.
حمید رضا قاسمپور ضمن تاکید براینکه بازرسی،تذکر و بستن واحدها هرماه با دستور قضایی برای واحد هایی که نسبت به رعایت موارد بهداشتی دقت ندارند صورت می پذیرد و در تمام استان ها از یک نوع قانون تبعیت می شود.
وی با بیان اینکه مهمترین علت تعطیلی در اکثر موارد توجه نکردن به موارد بهداشتی ومثبت بودن نمونه گیری های انجام شده است که بیانگر آلودگی میکروبی است، گفت: ضرورت دارد شهروندان نسبت به بازرسی ها واجرای حکم از سوی دستگاه قضایی اطمینان داشته باشند.
تعطیلی مراکزتهیه و توزیع موادخوراکی در شیراز درحالی اتفاق می افتد که براساس آمارهای موجود درطرح بررسی، تحلیل و تدوین سندملی تغذیه و امنیت غذایی کشور استان فارس به همراه استان هایی مانند اردبیل، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه، کردستان، لرستان و خراسان جنوبی به عنوان استان نسبتا ناامن غذایی معرفی شده است.
درچنین شرایطی باید منتظرماند و دید که آیا مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی دراین استان می توانند انتظارات بازرسین مراکز دانشگاهی و بهداشتی را فراهم سازند یا اینکه در آینده نیز باید منتظر بسته شدن مراکزبیشتری از این رسته صنفی باشیم.
انتهای پیام /  101
3827 کلیک ها  جمعه, 19 مرداد 1397 12:30
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا