شیرازمزرعه دکل های مخابراتی/ورودشورای شهر به رشد قارچ گونه دکل ها

راستین آنلاین:از زمان ورود اولین دکل‌های مخابراتی به کشورسالها می‌گذرد،سالهایی که بسیاری از شهروندان تخت تأثیر اظهار نظرهای متفاوتی درباره نقش امواجهای منتشر شده از سوی این دکل ها  بر سلامتشان کابوس هایی ازجنس نازایی، تولد کودکان بیمار، خطر ابتلا به سرطان و سقط جنین را بازندگی خود عجین شده می بینند.کابوس هایی که هنوز پاسخ قطعی و علمی درباره بود یا نبودآنها از سوی هیچ نهاد رسمی و علمی داده نشده است.

از سویی دیگر دربرخی شهرهای کشور و در نصب این دکل ها بی نظمی ها بسیار زیاد به چشم می خوردتا جاییکه برخی در قالب بخش خصوصی اقدام به نصب دکل در پشت بام خانه ها می کنند.
درحالیکه تکثیرمهارنشدنی این دکل ها در بسیاری از موارد موردنارضایتی شهروندان قرارگرفته است ،رئيس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی  شهر شیرازنیز ازرشد قارچ گونه و در عین حال  بی ضابطه دکل‌های مخابراتی در کلان شهر شیراز ابرازنگرانی می کند و می گوید: کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز، در راستای اهداف سلامت محور به شهرداری شیراز پیشنهاد کرده است  که در جهت ساماندهی دکل‌های مخابراتی با در نظر گرفتن مسایل فنی و مسایل سلامت محور اقدام کند و گزارش را در حداقل زمان ممکن به کمیسیون ارائه دهد.
علی ناصری با اشاره به افزایش دکل‌های مخابرات بدون مجوز در مناطق شهرداری شیراز می گوید: شهرداری شیراز به منظور جلوگیری از به هم ریختگی سیما منظر و فضای سبز شهری باید تا زمان ارائه لایحه ی ساماندهی دکل‌های مخابراتی به این کمیسیون و تصویب این لایحه در صحن شورا، از صدور هرگونه مجوز احداث تجهیزات مخابراتی به طور جدی خود داری کند.

 

آيا دکل های مخابراتی سلامت مردم را تهدید می کنند؟

 

اندازه‌گیری پرتوهای منتشر شده توسط آنتن‌های BTS در ایران با نصب اولین آنتن‌ها و تقریبا در سال ۱۳۸۰ شروع شد و هنوز هم ادامه دارد. براساس نتایج به دست آمده تاکنون، در هیچ موردی شدت پرتو رادیویی ناشی از آنتن‌های BTS اندازه‌گیری شده نه فقط از حد پرتوگیری مردم براساس استاندارد ملی بیشتر نبوده است، بلکه در اغلب موارد از یک صدم این حد کمتر بوده است.  سازمان جهانی بهداشت در یکی از گزارش‌های خود درباره تاثیر امواج BTS (فرستنده و گیرنده‌های کوچکی که در نقاط مختلف شهر نصب می‌شوند و به کمک آنها آنتن‌دهی تلفن‌های همراه انجام می‌شود) بر سلامت مردم گفته است که شواهد قانع‌کننده‌ای درباره تاثیرات نامطلوب این امواج وجود ندارد. این سازمان در گزارش دیگری نیز می‌گوید مردم چندان در معرض خطر  قرار ندارند.  با وجود این منابع، برخی پزشکان نظر متفاوتی دارند.
به عنوان مثال پروانه مافی ، نماینده  مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس چهاردهم اردیبهشت ماه امسال از ورود مجلس به بحث جمع آوری دکل های مخابراتی بدون مجوز در تهران خبر داد. به گفته وی، دکل‌های مخابراتی در محیط‌های مسکونی و شهری بسیار خطرناک بوده و تاثیرات مهمی در سلامتی افراد دارد.
مسئول بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت نیز به نوعی حرف های مافی راتایید می کند و می گوید: این آنتن‌ها حامل انرژی هستند و بافت بدن ما نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد. اینکه ما می‌توانیم با تلفن همراه صحبت کنیم،  یعنی انرژی این آنتن‌ها حرکت کرده و به ما رسیده است. هر وسیله‌ای محدودیت‌های خود را دارد و ممکن نیست وسیله‌ای بی خطر باشد؛ اما نکته آن است که اگر مقدار و زمان این انرژی زیاد باشد، بدن ما بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرد. باید این موضوع را در نظر بگیریم که اگر از این وسیله به درستی استفاده نشود، احتمال ایجاد خطر وجود دارد.
علی گورانی ادامه داد: استانداردهای پرتوزایی در ایران برگرفته از قوانین کمیسیون بین‌المللی حفاظت در برابر پرتوهای غیر یون‌زا (ICRP) است؛ طبق این قوانین هیچ وسیله‌ای حق ندارد مقدار انرژی بیشتری از این میزان استاندارد به کار گیرد و مردم نباید در معرض انرژی‌های بیشتر از استاندارد قرار گیرند. میزان این پرتوها نیز اندازه‌گیری و در صورت وجود تخلف اعلام می‌شود.

 

آسیب روانی شهروندان مهم ترین آسیب ناشی ازرشد دکل ها

 

دراینکه دکل های مخابراتی برای سلامت شهروندان مضر هستند یا خیر بین علما اختلاف است،اما آنچه مسلم به نظر می رسد این است که نگرانی مردم از حضور این آنتن‌ها در محیط زندگی یکی از مهم‌ترین عوارض دکل‌های مخابراتی است.
آسیب روانی یکی از مهم‌ترین مواردی است که این دکل‌ها در تمام دنیا از جمله ایران ایجاد می‌کنند که در نهایت می‌تواند باعث آسیب جسمی شود. مردم از این آنتن‌ها که نزدیک خانه‌هایشان نصب می‌شود، می‌ترسند. با توجه به این موضوع باید تا جایی که امکان دارد شیوه‌هایی را به کار گرفت که مردم این دکل‌ها را نبینند. تجمیع و استتار آنتن‌های تلفن همراه یکی از اقداماتی است که می‌تواند در کاهش نگرانی مردم در این زمینه موثر باشد. 
انتهای پیام /  101
3457 کلیک ها  دوشنبه, 15 مرداد 1397 16:47
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا