چاپ کردن این صفحه

تولید 200 هزار لیتر پلاسما در هشت مرکز کشور

راستین آنلاین: علی اکبر پور فتح الله عمل نکردن به تعهد و نبود نظارت را از دلایل توقف پروژه پالایشگاه پلاسما در بخش خصوصی و همچنین اعلام ملغی شدن آن از سوی وزرات بهداشت در یک ماه اخیر عنوان کرد.


مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: براساس سیاست های دولت، صنعت پلاسما باید به جای اینکه در اختیار دولت باشد ،خصوصی سازی شود و با نظارت قوی بر اجرای برنامه های مورد تعهد این شرکت ها، پروژه پیش برود.
وی ادامه داد: با این هدف در سال 81 در کشور ،چنین سیاست گذاری شد تا بخش خصوصی وارد صنعت پلاسما شود و شرکت 'بیو دارو' 49 درصد و شرکت 'بیوتست' آلمان به عنوان بخش خصوصی هم 51 درصد سهام این شرکت را داشت که قرار شد این مجموعه پالایشگاه را احداث کنند و به آنها مجوز احداث مراکز پلاسما داده شد.
پورفتح الله اظهار کرد به خاطر منافعی که در جمع آوری پلاسما وجود دارد این پروژه متوقف شد و 8 مرکز پلاسما هم اکنون سالانه نزدیک به 200 هزار لیتر پلاسما تولید می کند.
وی با بیان اینکه باید پلاسما در بخش خصوصی به درستی پایش شود ،تصریح کرد: سازمان بهداشت جهانی تاکید دارد مراکزی که 350هزار لیتر ظرفیت تولید پلاسما داشته باشند می توانند پالایشگاه پلاسما تاسیس کنند.
پورفتح الله ادامه داد: سهولت واردات در کشور ما سبب شده است بخش خصوصی منافع کوتاه مدت را به بلند مدت ترجیح دهد.
وی افزود: پالایشگاه 150هزار لیتری دولتی بوده که به بخش خصوصی واگذار می شود ،اما متاسفانه سازمان خصوصی سازی دراین خصوص روند مناسبی را طی نکرده است.
وی افزود: در این مورد بیش از 21هزار مترمربع زمین سازمان انتقال خون با موقعیت خوب واگذار شد، این قطعه زمین در زیر برج میلاد قرار داشت که موقعیت خوب آن، سبب شد پیمانکار با گذشت سه سال از آغاز قرارداد، انگیزه ای برای توسعه پالایشگاه نداشته باشد و فقط به ارزش زمین بسنده کند.
مدیر عامل سازمان انتقال خون خاطرشان کرد: همچنین به دلیل عدم نظارت های کافی اهداف این پروژه پس از واگذاری محقق نشد و شرکت خصوصی به تعهداتش عمل نکرد.
وی یادآوری کرد :در قرار داد با این شرکت خصوصی ذکر شده بود که وزارت بهداشت می تواند به دلیل عدم توسعه و توان این پالایشگاه قرارداد را ملغی اعلام کند و بر این اساس هم وزیر بهداشت به وزیر اقتصاد و دارایی اعلام ملغی شدن این قرداد را اعلام کرده است و دلیل آن هم عدم نظارت و تعهد از سوی بخش خصوصی است .
پورفتح الله اعلام کرد: در مورد سایر اقدامات نیز امیدواریم که بخش خصوصی به تعهداتش در قالب جداول زمانبندی عمل کند به عنوان مثال در یکی از استان ها کلنگ پالایشگاه پلاسما زده شد، اما تا کنون هیچ اقدامی در این صورت نگرفته است.
وی تصریح کرد : این در صورتی است که در کشور ما ظرفیت تولید داروهای مشتق از پلاسما تا 400هزار لیتر وجود دارد که 200 هزار لیتر آن در بخش دولتی و 200هزار لیتر هم در بخش خصوصی است.
مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت : سیاست استفاده از مراکز جامع انتقال خون در این است که ظرفیت تولید پلاسما را تا 600 هزار لیتر بالا ببریم و صنعت پلاسما صنعت بزرگی برای کشور است و ترجیح می دهیم به جای پلاسما خمیر پلاسما ارسال شود .

انتهای پیام /  106
1086 کلیک ها  شنبه, 07 بهمن 1396 12:02
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

بیشتر بخوانید 106

موارد مرتبط