تحریم ها لطمات جبران ناپذیری به روند درمان جانبازان شیمیای واردکرد

راستین آنلاین :محمدرضا حاجی‌پورکه صبح امروز یکشنبه 21 آذرماه در یک کنفرانس خبری سخن می گفت، با اشاره به اینکه اوج آثار منفی ناشی ازتحریم های دارویی ازسال 86 -87 آغاز شد به نشست اخیر کنوانسیون منع کاربرد سلاح های شیمیایی در کشور هلند اشاره کرد و گفت: حقانیت جانبازان شیمیایی فارس و ایران را در نشست لاهه هلند در حضور اعضای 190 کشور به دنیا نشان دادیم.

وی افزود:از هشتم آذرماه امسال به مدت پنج روز همایش سالانه مبارزه با سلاح‌های شیمیایی با شرکت 190 کشور جهان در لاهه هلند برگزار شد.

حاجی پور گفت: در این همایش هشت جانباز شیمیایی استان فارس حضور یافتند و بیانیه انجمن حمایت از جانبازان شیمیایی فارس در صحن علنی این همایش به دو زبان فارسی و انگلیسی قرائت شد.

وی  ادامه داد: امسال در بیست‌ و یکمین نشست جهانی مبارزه با سلاح‌های شیمیایی، انجمن جانبازان شیمیایی فارس با بیشترین تعداد جانباز شرکت که با ایجاد نمایشگاه در حاشیه این نشست، توجه شرکت‌کنندگان را به خود جلب کرد.

مدیرعامل انجمن دفاع از حقوق جانبازان و قربانیان سلاح شیمیایی فارس اظهار داشت: امسال برای نخستین بار بیانیه انجمن فارس در صحن علنی این نشست قرائت شد و از ایران اولین انجمنی که بیانیه را خواند انجمن فارس بود.

حاجی‌پور گفت: یکی از کارهای بسیار اثرگذار جانبازان فارسی ساختن آرم سازمان جهانی مبارزه با سلاح شیمیایی به‌صورت خاتم توسط عباس فراست جانباز 55 درصد ما بود که به‌شدت مورد استقبال حاضران و خبرگزاری‌های خارجی قرار گرفت.

وی افزود: این قاب خاتم زیبا تحویل مدیرکل سازمان جهانی مبارزه با سلاح‌های شیمیایی احمد اوزوم جو و دیگر رؤسای این سازمان شد.

حاجی‌پور در تشریح ابعاد سازمان جهانی مبارزه با سلاح‌های شیمیایی نیز گفت: دفتر سازمان جهانی مبارزه با سلاح‌های شیمیایی 21 سال پیش در لاهه هلند مستقر شد و دلیل تشکیل آن ترس از استفاده مجدد از این سلاح خطرناک در جامعه جهانی بود.

حاجی‌پور افزود: این سازمان 190 کشور عضو دارد و همگی اعضا به رعایت قوانین این سازمان متعهد شده و تنها چند کشور شامل اسرائیل، لیبی، سومالی، میانمار و کره شمالی به آن نپیوستند.

وی خاطرنشان کرد: این سازمان هر چهار سال یک مدیرکل انتخاب می‌کند و دارای افسران دیده‌بانی است که به کارخانه‌های شیمیایی در سراسر جهان سرکشی کرده و بر فعالیت آن‌ها نظارت می‌کنند.

حاجی‌پور در ادامه به جانبازان شیمیایی کشور اشاره کرد و بیان داشت: بیشترین جانبازان شیمیایی ما مربوط به عملیات والفجر 8 بود و درواقع هرجا دشمن ناتوان می‌شد به سلاح شیمیایی رو می‌آورد.

وی گفت: در اسفندماه سال 66 در عملیات والفجر، عراق نیروهای ایرانی را به‌وسیله گاز خردل شیمیایی ضمن اینکه کردهای سردشت را نیز با گاز سیانور که 5 هزار و 500 نفر بودند، قتل‌عام کرد.

حاجی‌پور همچنین گفت: بعد از جنگ جهانی اول و استفاده گسترده آلمان از سلاح شیمیایی، در هشت سال دفاع مقدس بیشترین استفاده از سلاح شیمیایی را عراق علیه ایران داشت.

وی افزود: در راستای نشان دادن مظلومیت جانبازان شیمیایی ایران و حقانیت نظام جمهوری اسلامی به دنیا بود که انجمن حمایت از جانبازان شیمیایی در ایران تشکیل شد که در حال حاضر در فارس، تهران و سردشت فعال است.

این مقام مسؤول با اشاره به اینکه این انجمن وابسته به هیچ نهاد دولتی و سیاسی نیست گفت: تعاملی با شهرداری و شورای شهر انجام ‌شده است که همکاری خوبی با ما داشتند.

وی اشاره کرد: این انجمن پی‌گیر حق‌وحقوق جانبازان شیمیایی استان فارس است و مشکلات آنها را به مسؤولان ارجاع می‌دهد.

حاجی‌پور گفت: در حوزه بهداشت و درمان، فرهنگی و اجتماعی، روابط عمومی و بین‌الملل و ... با جانبازان همکاری می‌کنیم و اعضای این انجمن همگی جانباز هستند که در حال حاضر حدود 550 نفر ثبت‌نام کردند.

وی گفت: سیاست ما بر این است که جانباز را ناتوان نگوییم و اگر جانبازی 70 درصد باشد بگوییم 30 درصد کارایی دارد نه 70 درصد ناتوان است.

حاجی‌پور ادامه داد: نحوه درمان و خدمات‌دهی به جانبازان شیمیایی بسیار متفاوت از دیگر جانبازان است و به دلیل سوختگی ریه و التهاب‌های شدید دچار مشکلات بسیاری هستند.

حاجی‌پور گفت: با قرارداد منعقده با بیمه ایران قرار بر تحویل رایگان دارو شد که شوربختانه یک سری محدودیت‌ها در این زمینه وجود دارد.

این مقام مسؤول با اشاره به آمار جانبازان شیمیایی کشور نیز گفت: در ایران یک‌میلیون نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم شیمیایی هستند اما 100 هزار نفر مورد اصابت گازهای شیمیایی قرارگرفته که 55 هزار نفر درگیر بحث درمان هستند.

وی در تشریح گاز خردل که بیشتر جانبازان با آن شیمیایی شدند گفت: این گاز باعث تاول‌های شدید در فرد شده و به‌هیچ‌وجه خوب نخواهد شد و سرفه‌های پی‌درپی برای فرد اتفاق می‌افتد و بیشتر این عزیزان باید پیوند قرنیه بزنند.

حاجی‌پور اظهار داشت: 4 هزار و 600 جانباز شیمیایی در استان فارس داریم که 4 هزار و 100 نفر تثبیت‌شده و پنج تا 70 درصد هستند که از این تعداد 110 جانباز 70 درصد را شامل می‌شود.

وی افزود: هر جانباز 70 درصد که جهان را ترک کند، شهید محسوب شده و جانبازان زیر 70 درصد اگر فوتشان در مورد جانبازی باشد نیز شهید به‌حساب می‌آیند.

هشت جانبازی که در این سفر شرکت داشتند شامل، عباس فراست جانباز 55 درصد، مهران مستمند جانباز 70 درصد شدید، محمدمهدی برزین جانباز 70 درصد، غلام دلشاد جانباز 70 درصد، حسین رفیعی جانباز 70 درصد، حمید جم‌زاد و محمدرضا حاجی‌پور جانباز 55 درصد بوده‌اند.

انتهای پیام /  101
1609 کلیک ها  یکشنبه, 21 آذر 1395 13:29
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا