نگاه امنيتي به كميسيون حقوق بشر جفا به جامعه است

راستین آنلاین:مهدي حسيني 19 آذر در جمع خبرنگاران با بيان اينكه كميسيون حقوق بشر يك نهاد 100 درصد اجتماعي و آموزشي است، گفت: اگر مردم در يك جامعه بدانند حق و حقوقشان چيست و نحوه پياده كردن آن چگونه است، بزرگترين كمك به دولت‌ها و حاكميت است.

وي با تصريح اينكه اعضاي كميسيون حقوق بشر اسلامي اعتقاد دارند كه در فضايي آرام و منطقي مي‌توان تمام مسائل را دنبال كرد،‌ گفت: قطعا در جايي كه اطمينان بيابيم حق فرد يا گروهي تضييع شده است، در قالب يك ساز و كار رسمي ورود كرده و مي‌كنيم و از اين شيوه هم پاسخ مناسبي گرفته‌ايم.

حسيني با بيان اينكه كميسيون حقوق بشر اسلامي براساس مواد 8، 19 و 43 قانون اساسي در جمهوري اسلامي ايران شكل گرفته و فعاليت مي‌كند، قبول نداشتن اين كميسيون را خلاف قانون اساسي دانست و گفت: كار اصلي كميسيون انجام فعاليت‌هاي اجتماعي و آموزشي است و البته در مسائل قضائي و حقوقي هم با طي فرآيندي، ورود مي‌كند.

اين فعال حقوق بشري با بيان اينكه امروز در بخش‌هايي از جامعه نگاه به كلمه حقوق بشر امنيتي و انتظامي است،‌گفت: بايد كميسيون حقوق بشر را از اين فضا عبور داده و اين باور را در اركان مختلف جامعه ايجاد كنيم كه اين نهاد، چه جايگاهي مي‌تواند در پيشبرد اهداف توسعه‌اي داشته باشد.

حسيني گفت: هيچ زماني كميسيون حقوق بشر اسلامي از مسائل به‌عنوان اهرم براي پيشبرد مسائل و وارد كردن فشار به حاكميت و افراد استفاده نكرده نخواهد كرد. يك مورد هم نمي‌توان پيدا كرد كه اين كميسيون قبل از آنكه حقيقت كامل مشخص نشده باشد، ورود كرده باشد.

اين فعال حقوق بشر اسلامي تاكيد كرد كه كميسيون هرجا لازم بوده در تمام شرايط بيشترين دفاع و بهترين دفاع را از جمهوري اسلامي ايران داشته و خواهد داشت.

حسيني گفت: انصافا دولت يازدهم و مجلس دهم، نگاه و رفتاري حقوقي با كميسيون حقوق بشر اسلامي دارند. البته ما نيازمند ترحم حاكميت نيستيم، بلكه نيازمند رفتاري حقوقي هستيم.

او اضافه كرد: در فرآيند حقوقي اگر كميته تشخيص آراء كميسيون به اين نتيجه رسيد كه در پرونده‌اي حقي از طرفي تضييع شده است، آن را در فضايي كاملا تخصصي بررسي كرده و نتيجه را به نهاد و ارگان يا شخص، اعلام مي‌كند. تاكنون هم اين رويه باعث گرفتن تخفيف در مجازات‌هايي شده است.

حسيني با تصريح اينكه طرح بعضي مسائل نيازمند بررسي تخصصي است، گفت: يكي از مبناهاي دولت و قوه قضائيه استفاده از نظرات تخصصي اين كميسيون در اعلاميه‌هاي جهاني حقوق بشر بوده است.

دبير كميسيون حقوق بشر منطقه 2 كشور در خصوص ضعف يا خلاء‌قانوني كودكان بد سرپرست گفت: در نحوه سرپرستي كودكان بي‌سرپرست قانون مسائلي را مطرح مي‌كند اما در مورد بد سرپرست‌ها، ابهام داريم، اميدوار هستيم كه روندي ايجاد شود تا قانون اجازه ورود به اين موضوع را نيز داشته باشم البته هم مجلس،‌هم كميسيون و هم قوه قضائيه در ابن موضوع ورود داشته‌اند.

او با يادآوري اينكه در استان فارس پيرامون فعاليت‌ها،‌ اين كميسيون با ضعف اطلاع‌رساني مواجه هستيم، گفت: شايد شهامت و شجاعت كافي براي ورود به بعضي مسائل در خود ما به‌عنوان يك فرد وجود نداشته است اما همه مشكل به مجموعه كميسيون باز نمي‌گردد.

حسيني با تصريح اينكه كانون وكلاي دادگستري در استان فارس پرونده‌هاي ارجاعي اين كميسيون را به شكل رايگان، نظر مشورتي داده و بررسي مي‌كند، گفت: به شكل ميانگين ماهيانه 100 پرونده در زمينه‌هاي مختلف به كميسيون رجوع مي‌شود كه بعد از بررسي اوليه،‌ مواردي كه احراز شود حقي ضايع شده، به آن رسيدگي مي‌كند.

او با اشاره به راه‌اندازي شبكه مدافعان حقوق بشر، در ايران گفت: قوي‌ترين بازوي كميسيون حقوق بشر اسلامي، خبرنگاران و رسانه‌هاي جمعي هستند كه مي‌توانند با شكل‌دهي ذهنيت صحيح از فعاليت‌هاي اين نهاد، ما را در اهداف متعالي ياري دهند.

حسيني با تصريح اينكه بخش قابل توجهي از اطلاعات كميسيون حقوق بشر اسلامي از كانال خبرنگاران دريافت مي‌شود، گفت: اين كميسيون اعتقاد دارد كه اطلاعات ارائه شده از سوي خبرنگاران تا 99 درصد موارد صحت داشته و قابل استناد است.

او يادآور شد كه سايت كميسيون حقوق بشر منطقه 2 از شنبه 20 آذر از سايت كشور تفكيك خواهد شد، گفت: هم‌اينك 751 نفر در منطقه 2 شامل استان‌هاي فارس، كهگيلويه و بويراحمد و بوشهر، عضو داريم كه اميدواريم به روزي برسيم كه هر ايراني يك فعال و مدافع حقوق بشر باشد.

حسيني با تاكيد براينكه نيازمند ترويج حقوق بشر اسلامي در جامعه هستيم، گفت: بايد اعضاي هيئت امناي كميسيون حقوق بشر اسلامي در منطقه 2 كشور ايجاد شود.

حسيني با يادآور اينكه 10 دسامبر همه ساله به‌عنوان روز حقوق بشر جهاني نام‌گذاري شده است، گفت: در ايران يك‌هفته به اين مناسبت برنامه‌هايي اجرا مي‌شود.

انتهای پیام /  101
1095 کلیک ها  جمعه, 19 آذر 1395 19:03
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا