چاپ کردن این صفحه

طرز رفتار صحیح با بچه های نق نقو

سارا هر چیزی را که می خواهد با جیغ و داد کردن و اشک ریختن می تواند آن را بدست آورد… مادر و پدر او از این رفتار سارا خسته شده اند ولی تحمل جیغ و دادهای او را برای رسیدن به خواسته های کوچکش ندارند و سعی می کنند برای حفظ آرامش خانه و یا حفظ آبرو وقتی که در جمع و یا بیرون از خانه هستند، بلافاصله به خواسته او جواب بدهند تا فریاد زدن و گریه کردن را متوقف کند….

با این گونه کودکان و خواسته هایشان چگونه باید رفتار شود؟

  1. ابتدا بدانید کودک شما این رفتار را یاد گرفته است. این یادگیری می تواند از مشاهده رفتار کودکان دیگر که با گریه و یا فریاد زدن به خواسته شان رسیده اند صورت گرفته باشد، یا اینکه پس از چند بار آزمایش و خطا متوجه شده است شما از این طریق به خواسته هایش پاسخ مثبت می دهید، پس آنقدر ادامه می دهد تا شما را خسته کرده و به هدفش برسد.
  2. شما نباید به خواسته هایش در زمانی که جیغ و داد و نق نق می کند پاسخ دهید، زیرا یاد خواهد گرفت با فریاد زدن به خواسته هایش می تواند برسد.
  3. او را تهدید یا تنبیه نکنید، می توانید خودتان را به نشنیدن بزنید و کاملا بی توجهی نشان دهید، ولی سرزنش و یا فریاد زدن در تغییر رفتار او کمکی نخواهد. کرد.
  4. اگر به او پاسخ نه گفته اید این پاسخ را تا به انتها حفظ کنید. این طور نباشد بعد از مدتی که گریه کرد و فریاد کشید شما خسته شوید به او پاسخ مثبت بدهید، در این صورت مطمئن باشید در آینده نیز آنقدر به این رفتار ادامه می دهد تا به هدفش برسد و حتی ممکن است این رفتار را تشدید کند.
  5. در این مورد با همسر و دیگر بستگان نزدیک خود هماهنگ باشید؛ به این شکل نباشد که شما پاسخ ندهید ولی دیگران این کار را انجام دهند.
  6. می توانید برای رفتارها و یا خواسته های درستی که بدون نق نق زدن انجام می دهد به او پاداش بدهید تا متوجه شود نسبت به او بی تفاوت نیستید بلکه شیوه رفتارش اشتباه است و برایش توضیح دهید به چه دلیل به او پاداش می دهید.
  7. طرز رفتار صحیح را به او بیاموزید، نه اینکه به او فقط بگویید رفتارش اشتباه است، او باید بداند رفتار صحیح چگونه است.
  8. او را همراه خود به مهمانی ها و یا مراکز خریدی که زمان زیادی طول می کشند، نبرید تا به علت خستگی زیاد این رفتار را از خودش نشان ندهد.
  9. هر بار نق نق کرد، مستقیم به چشمهایش نگاه کنید و محکم ولی آهسته، به او بگویید ساکت شود.
  10. به او زیاد توضیح ندهید، بچه ها در اینگونه مواقع توضیحات شما را نمی توانند بپذیرند.
  11. از اینکه جلوی دیگران این کار را انجام دهد، نترسید و نگران قضاوت دیگران نباشید چون شما در حال آموزش او هستید.

 

* دکترمعصومه خسروی دارای دکترای تخصصی در روانشناسی تربیتی، استادیار دانشگاه، با ۱۵ سال سابقه تدریس، تحقیق، تالیف و مشاوره در زمینه‌‌‌‌‏های تربیتی و آموزشی
انتهای پیام /  راستین آنلاین
1857 کلیک ها  دوشنبه, 28 تیر 1395 17:58
این مورد را ارزیابی کنید
(5 رای‌ها)

بیشتر بخوانید راستین آنلاین

موارد مرتبط