چاپ کردن این صفحه

همکاری مشترک دستگاه‌ها و خیران شیراز در محرومیت‌زدایی

همکاری مشترک دستگاه‌ها و خیران شیراز در محرومیت‌زدایی
   
همکاری مشترک دستگاه‌ها و خیران شیراز در محرومیت‌زدایی |||| ||||

  نشست انعقاد تفاهم‌نامه همکاری مشترک سه جانبه دستگاه‌های خدماتی، حمایتی، خیران و بخش خصوصی در راستای اجرای برنامه‌های محرومیت‌زدایی امروز، ۴ بهمن‌ماه در سالن جلسات شورای اسلامی شهر شیراز برگزار شد.



این تفاهم‌نامه به همت کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز به منظور محرومیت‌زدایی از مناطق مختلف این کلانشهر و ایجاد فضای هم‌افزایی و همبستگی میان دستگاه برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار با محوریت استفاده متقابل از ظرفیت‌ها و امکانات سخت افزاری و نرم‌افزاری به امضا رسید.


توسعه خدمات اجتماعی، پرورش روحیه اعتماد به نفس و استقلال شخصیت، تقویت احساس کرامت انسانی، پرورش متعادل عواطف انسانی و هم زیستی مسالمت‌آمیز، ایجاد فضای تفکر و اندیشه، هدایت استعدادها، تزکیه و تهذیب نفس، روابط خانواده، تحقق بخشی به عدالت اسلامی، پیگیری روند پرهیز از رسوم خرافی در مناطق محروم، ترویج سبک زندگی ایرانی-اسلامی، تامین سلامت جسمی و بهداشت روانی و ...از جمله اهداف مشترک ارائه شده در این تفاهم‌نامه است.


در این مراسم شورای شهر شیراز با آموزش و پرورش فارس، اداره‌کل آموزش فنی‌ و حرفه‌ای فارس، کانون زنان بازرگان فارس، کمیته امداد فارس، بهزیستی فارس، بسیج مهندسین فارس، مرکز وکلای دادگستری فارس، مجمع خیرین تامین سلامت فارس و ...تفاهم‌نامه همکاری مبادله کرد.


کاهش آسیب‌های اجتماعی با محرومیت‌زداییمهدی طاهری، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در این نشست با بیان اینکه قطعاً با اراده شکل گرفته می‌توان در کنار محرومیت‌زدایی، آسیب‌های اجتماعی را هم کاهش داد، افزود: باید تلاش کنیم این فضای همکاری روز به روز گسترش یافته و با اندازه‌گیری و رصد لحظه به لحظه اهداف، به سمت تحقق کامل تفاهم‌نامه حرکت کنیم.


سیده مریم حسینی، رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز نیز با بیان اینکه توانمندسازی باید به عنوان یک عملکرد اجتماعی موجب افزایش مشارکت مردم و سازمان‌ها شود، گفت: در سایه توانمندسازی می‌توان عدالت و مساوات اجتماعی را محقق و زمینه بهبود معیشت خانواده و ارتقای جامعه را فراهم کرد.


وی، مهم‌ترین وظیفه همه اقشار توانمند را مشارکت در امر سرمایه‌گذاری با رویکرد توانمندسازی برای شهر عنوان کرد و گفت: باید با بینش و بصیرت عمیق، دانش و معرفت به دنبال به‌کارگیری توان اقشار در امور جامعه باشیم و به مشارکت در شهر به عنوان سرمایه نگاه کنیم.
حسینی تصریح کرد: یکی از گروه‌هایی که در بحث توانمندسازی به صورت خاص باید در جامعه هدف قرار گیرد، زنان سرپرست خانوار هستند که باید در کنار توانمندسازی آنان، ارزش خانواده و تعالی آن در جایگاه خود نیز حفظ شود.
رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای شهر شیراز با تأکید بر اینکه باید شرایط را کنترل و وضعیت خانوارها را به طور مدام مورد پیگیری قرار داد، گفت: در بحث توانمندسازی تاکید بر فقر زدایی و توسعه پایدار انسانی است و در این رویکرد توانمندسازی افشار ضعیف جامعه و محلات کمتر برخوردار در اولویت قرار دارند.
وی با تأکید بر اینکه باید به زنان سرپرست خانوار به عنوان سرمایه و دارایی‌های مهم اجتماعی نگاه کنیم و با کشف توانایی‌هایی درون آن‌ها، به دنبال تقویت و افزایش ظرفیت‌ها و بهره‌مندی از استعدادها باشیم، گفت: برای موفقیت در امر توانمندسازی باید به صورت جامعه محور و اجتماع محور پیش رفت و از پروژه محوری پرهیز کنیم.
استفاده از ظرفیت مساجد در محرومیت‌زداییحسینی با بیان اینکه با استفاده از ظرفیت دستگاه‌های مختلف، گروه‌های جهادی و مساجد به دنبال آموزش، آگاهی‌بخشی، راه‌اندازی صنایع کوچک خانگی و کارگاه‌های مهارت‌آموزی و اشتغال‌افزایی هستیم، گفت: این برنامه در پنج قسمت با محوریت شناسایی، هماهنگی، حمایت، مهارت‌آموزی و توانمندسازی دنبال خواهد شد.
لطف‌الله شیبانی، فرماندار شیراز نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه آماده حمایت از هرگونه اقدام و برنامه در راستای توانمندسازی بانوان و سایر اقشار هستیم، گفت: فرمانداری شیراز پای کار است و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار را به عنوان یک مهم رصد و دنبال می‌کند.
مصطفی مشفقیان، مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری فارس نیز با تأکید بر لزوم توانمندسازی زنان سرپرست خانوار به ویژه مادران که نقش تربیت فرزندان را بر عهده دارند، گفت: از توانمندسازی زنان که قطعاً کاهش آسیب‌های اجتماعی را به دنبال دارد، تمام قد حمایت می‌کنیم.
آرش فرج‌زاده، قائم مقام شهردار شیراز نیز با بیان اینکه همواره توجه شهرداری به حوزه سخت‌افزاری در بخش محرومیت‌زدایی بوده است، گفت: در شهرداری یک برنامه یا سرفصل نرم‌افزاری با نگاه به جامعه و منطقه هدف محرومیت‌زدایی نداشته‌ایم.
وی ادامه داد: در دوره ششم شورا با پیگیری کمیته محرومیت‌زدایی و تمرکز بر روی یک برنامه مشخص شرایطی فراهم شده که وظیفه شهرداری در این بخش در لا به لای کارهای عمرانی گم نشود.
فرج‌زاده اظهار کرد: اعتبار پروژه‌های محرومیت‌زدایی در بودجه شورای با تعریف ریز پروژه‌ها ٣٠٠ میلیارد تومان است و شهردار شیراز دستور تخصیص ١٠٠ درصدی آن را صادر کرده است.

انتهای پیام /  108
221 کلیک ها  چهارشنبه, 05 بهمن 1401 11:02
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

بیشتر بخوانید 108

موارد مرتبط