مراحل شکل‌گیری امت اسلامی

مراحل شکل‌گیری امت اسلامی
   
مراحل شکل‌گیری امت اسلامی |||| ||||

 نماینده ولی‌فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز با اشاره به نگاه عمیق اسلام به ابعاد مختلف انسان و جامعه، به تشریح مراحل شکل‌گیری امت اسلامی با اقتباس از نگاه رهبر معظم انقلاب و قرآن کریم، پرداخت.

منصوره خسروبیگ/ راستین آنلاین : آیت‌الله لطف‌الله دژکام سه‌شنبه ١٣ دی ماه در همایش مدیران محله اسلامی در شیراز ضمن تسلیت سومین سالرور شهادت شهید سلیمانی با بیان این سئوال که محله اسلامی کجای بحث قرآن قرار دارد؟ گفت: این پرسشی است که همه گام‌ها باید ذیل یک نگاه قرآنی و دینی پیش رود، یعنی نمی‌توانیم جدا از نگاه اسلامی کار را مدیریت کنیم.


او با ییان اینکه برای اسلامی شدن با یک اقتباس از نگاه رهبر معظم انقلاب و نگاه به قرآن کریم باید ۶ مرحله را سپری کنیم، افزود: مرحله اول این است که فرد اسلامی و مسلمان باشد.


نماینده ولی‌فقیه در فارس ادامه داد: خیلی موافع به اجتماع پرداخته‌ایم و از فرد غافل شده‌ایم، در حالی‌که اگر ما فرد را تربیت نکنیم در اینکه جامعه را بخواهیم اسلامی کنیم دچار مشکل خواهیم بود، بنابراین برخلاف نگاه‌های چپ و کمونیستی که عموما ساختارگراست، اسلام روی فرد نیز تاکید دارد.


آیت‌الله دژکام ادامه داد: چون ما با تمدن دیگری رقیب هستیم، باید اصطلاحات آنها را بدانیم و نشان دهیم از موضع متفاوت از آنها کار می کنیم؛ آنها می گویند اگر بخواهیم فردی کار کنیم، با اجتماعی کار کردن متفاوت است؛ اینها در اروپا دو دسته شده‌اند؛ یک عده سوسیالیست و یک عده ایندیویژوالیست هستند.


نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه در اروپا دو دسته فردگرا و جامع گرا هستند، خاطرنشان کرد: تمدن اسلامی از یک سو هیچ کدام از این دو نیست چون آنها انحصارگرایانه یکی را می‌خواهند؛ از طرفی تمدن اسلامی هر دو مورد است چون در اسلام جهات مثبت هر دو به هم پیوند دارد.


امام جمعه شیراز اضافه کرد: اگر روی فرد کار نکنید محله شما اسلامی نخواهد شد. قبل از محله اسلامی نوبت فرد است. تک تک سلول‌های اجتماع را در مدرسه بررسی می‌کنیم و برای آن برنامه داریم تا متدین بار بیاید وگرنه ساختار اجتماعی مسئله را حل نمی‌کند. 


نماینده ولی فقیه در فارس، دومین مرحله در این مسیر را اسلامی شدن خانواده عنوان و بیان کرد: قرآن مسئله اصلاح فرد و اصلاح خانوده را قبل از اصلاح محله و اجتماع مطرح می‌کند.


آیت‌الله دژکام در پاسخ به چرایی اهمیت محله محوری و محله اسلامی، خاطرنشان کرد: اگر این مهم (اسلامی شدن) را در واحدهای کوچک‌تر مدیریت کنیم، فضا برای مرحله بعدی که شهر اسلامی است ایجاد شده و در مراحل بعدی شهر اسلامی و کشور اسلامی در نهایت امت اسلامی شکل می‌گیرد.


امام جمعه شیراز ادامه داد: خوشبختانه در استان فارس در دو مرحله قبل از محله متمرکز شده‌ایم و کارهایی انجام شده است. همچنین تربیت فردی در سند تحول آموزش و پرورش مورد توجه قرار دارد؛ در بحث خانواده نیز در فارس، سند خانواده متعالی را داریم. 


آیت‌الله دژکام با بیان اینکه مسجد باید آباد شود زیرا محله اسلامی حول مسجد قرار دارد، گفت: تاثیر اجتماعی نماز را خیلی بررسی نکرده‌ایم در حالی‌که وقتی نماز را آموزش می دهیم، اجتماع را سازماندهی و اصلاح می کنیم، بنابراین نماز محور اصلاح اجتماعی است.


او با تاکید بر لزوم پرهیز از نسخه سوسیالیستی برای محله اسلامی، عنوان کرد: دین در قالب عبادت اصلاح اجتماعی می‌کند لذا اگر نماز را سست بگیریم، بقیه موارد خراب می‌شود.


نماینده ولی‌فقیه در فارس با بیان اینکه محله‌های اسلامی مسائلشان باید در نقطه‌ای با هم هماهنگ شود تا بعد از هماهنگی نتیجه آن را در جامعه حس کنیم، گفت: این هماهنگ سازی را در سند مهندسی فرهنگی در نظر گرفته‌ایم.


آیت‌الله دژکام با تاکید بر اینکه برش استانی سند نقشه مهندسی فرهنگی باید تکثیر شود، گفت: بنده ۳ سال است که یک ساختار دینی، اسلامی و بومی را پیشنهاد می‌دهم و مسئله ساختار سازی مهم است.
نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز خاطرنشان کرد: در ساختارسازی باید ارتباط و اطاعت از ولایت و دوم برادری در محله را مدنظر قرار دهیم.

انتهای پیام /  108
221 کلیک ها  سه شنبه, 13 دی 1401 17:22
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا