سردار یدالله بوعلی در آیین تجلیل از فعالان عرصه محرومیت زدایی فارس بیان کرد: این جلسه در راستای تقدیر از تمام فعالان محرومیت زدایی است که تلاشهای جهادی آنها منجر شد تا فارس در سال ۱۴۰۰ به عنوان برترین قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی کشور معرفی شود.
به نقل از سپاه فجر، بوعلی ادامه داد: فارس در عرصههای مختلف یکی از استانهای فعال و موفق بوده که در حوزه کمک مومنانه، محرومیت زدایی، ساخت مسکن مددجویان، راهاندازی کارگاههای اشتغالزایی و کارآفرینی، فعالیتهای عمرانی و کمک به زیر ساخت استان فعالیتهای متنوع زیادی انجام داده است.
فرمانده سپاه فجر فارس، موضوع تامین آب را به عنوان یکی از دغدغههای اصلی مسئولین کشور دانست و گفت: سپاه و بسیج سازندگی وارد این عرصه شدهپاند و طرح جهاد آبرسانی در ۳۷۲ روستای استان فعال است و تعداد این پروژهها به بالای ۴۰۰ روستا نیز خواهد رسید تا مشکلات آب روستاهای هدف در ۲۰ شهرستان رفع شود.
بوعلی خاطرنشان کرد: مدت زمان این پروژهها ۳۰ ماهه تعریف شده اما تلاش بر این است که در مدت کوتاهی به پایان برسد و امیدواریم در مدت یکساله تمام این طرحهای جهاد آبرسانی به سر انجام برسد.
او با تقدیر از فعالیتهای گسترده گروههای جهادی در سراسر فارس گفت: گروههای جهادی در تمام عرصهها حضور دارند و نسبت به هیچ مسئله بی تفاوت نیستند و هر جا لازم باشد ورود میکنند تا گشایشی در گرههای جامعه و مردم انجام دهند.
مشاور فرمانده سپاه و معاون هماهنگ کننده قرارگاه محرومیت زدایی سپاه نیز گفت: سپاه فارس در سال ۱۴۰۰ بین تمام استانها توانست مقام برتر را در حوزه محرومیت زدایی کسب کند.
سردار حزنی با اشاره وضعیت نیازمندیهای فارس بیان گرپ: در حوزه مساجد ۴۵۱۶ مسجد داریم و با مجموع اماکن مذهبی این رقم به بالای ۹ هزار مکان مقدسه میرسد و به ازای هر ۵۰۰ نفر یک مسجد داریم.
او ادامه داد: در حوزه عمرانی بیش از ۱۱ هزار پروژه عمرانی و نزدیک به ۴۰ هزار پروژه غیر عمرانی اجرایی شده که در حوزههای احداث و ترمیم مسکن محرومین، آبرسانی شرب، بهسازی سیستم دفع فاضلاب، احداث سرویسهای بهداشتی مناطق محروم، احداث و تعمیر مجموعههای ورزشی و ... بوده است.
مشاور فرمانده سپاه و معاون هماهنگ کننده قرارگاه محرومیت زدایی سپاه؛ عمده ترین مشکلات را در حوزه بیکاری، اعتیاد، طلاق، ناکارآمدی اقتصادی عنوان کرد و افزود: انتظار میرود دغدغههای حرکتها و اقدامات معطوف به این فعالیتها باشد. مردم ایران گنجها و مرواریدهای درخشان هستند و باید قدر آنها را دانست و باید توجه ویژهای به آنها و بویژه مردم مناطق محروم داشته باشیم. معتقدم با وجود این مردم هیچ بن بستی وجود ندارد و باید به مسائل جامعه ورود کرد و در کنار هم میتوانیم به نتیجههای خوبی برسیم و باعث منفعت رسانی به مستضعفین شویم.
او خطاب به مسئولین و جهادگران بیان کرد: در راستای محرومیت زدایی زمانی میتوان موفق شد که با حرکت بیشتر مسئولین در عرصه محرومیت زدایی، توجه به گروههای دانش بنیان، راهاندازی گروههای جهادی آموزش محور در زمنیههای مبارزه با تهدیدات اجتماعی و ... گام برداشت.
سردار حزنی از دیگر اقداماتی که لازم است در این زمینه انجام داد را شناسنامه کردن مناطق محروم، حل اختلافات قبیلهای و طایفهای، ارائه راهکارهای میان بر در حل مشکلات فقر، راهاندازی بیمارستانهای صحرایی، شناسایی و ساماندهی ظرفیتهای گروههای جهادی و ... خواند.
محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس نیز در این مراسم با بیان اینکه توجه به فقرا و نیازمندان و محرومین در سیره ائمه اطهار تاکید شده، گفت: معنای جهاد در عصر امروز ما در مسئله اقتصادی و رفع محرومیتهاست که خوشبختانه سپاه و بسیج به خوبی به این مسئله ورود کردهاند.
او با اشاره به اینکه یکی از اقدامات خوبی که در حوزه محرومیت زدایی انجام شده مربوط به پروژههای آبرسانی بویژه منطقه سیدان شهرستان مرودشت بوده، گفت: با حضور اعضای شورای تامین از منطقه سیدان بازدید کردیم و شاهد دغدغهها و خواستههای مردمی بودیم تا مشکل آب آن منطقه حل شود و با ورود گروههای جهادی به این مسئله شاهد بودیم که طی یک ماه این مشکل آب منطقه حل شد.
ایمانیه با تقدیر از سرعت عمل جهادگران در اجرای این پروژهها گفت: یکی از پروژههای دیگری که توسط بسیج سازندگی انجام شد مربوط به منطقه کندهای بود،این پروژه در منطقه صعب العبور قرار داشت ولی بازهم جهادگران پا در میدان گذاشتند و برای عملیات اجرایی حتی از بالگرد نیز استفاده کردند.
استاندار فارس با اشاره به طرحهای دیگر جهاد مبنی بر راهاندازی جشن در محلههای بدون اعتیاد، چهارشنبههای طلایی ترویج حجاب، راهاندازی کمپین روزه اولیها در ماه رمضان، ساخت پروژههای ورزشی، نذر رهایی و آزاد سازی زندانیان، صندوقهای قرض الحسنه و طرح جهاد سلامت و طرح سردار سلیمانی در کرونا، گفت: شاهد هستیم که گروههای جهادی در مسائل مختلف نیز به خوبی عمل کردهاند.
او در پایان بیان کرد: جهادگران نشان دادند که میشود با هزینه کم اما با فایده زیاد حرکت کرد و منجر به بهره وری بیشتر شد و مطمئنا نتیجه آن به مردم میرسد.
محرومیت زدایی منجر به انسجام و همدلی در جامعه میشود
آیتالله دژکام، امام جمعه شهر شیراز نیز در این همایش بیان کرد: تلاشهای سپاه و بسیج و گروههای جهادی در گوشه گوشه فارس که برای محرومیت زدایی و رفع مشکلات مردم شروع کردهاند بسیار ارزشمند و تاثیر گذار بوده است.
او افزود: محرومیت زدایی در راستای ماموریت سپاه پاسداران است و از تاثیر گذار ترین کارهایی است که میتوان امروزه انجام شود شعار سپاه را مرور کنید وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ وَمِن رِباطِ الخَیلِ تُرهِبونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّکُم وَآخَرینَ مِن دونِهِم لا تَعلَمونَهُمُ اللَّهُ یَعلَمُهُم ۚ وَما تُنفِقوا مِن شَیءٍ فی سَبیلِ اللَّهِ یُوَفَّ إِلَیکُم وَأَنتُم لا تُظلَمونَ وقتی به این مساله نگاه میکنیم میبینیم که محرومیت زدایی فایدههای زیادی را به مردم میرساند و باعث خشنودی مردم و شادی دل مردم میشود.
آیتالله دژکام ادامه داد: فعالیت در این عرصه از طرفی دیگر باعث قدرتمندی کشور میشود؛ فقر از جمله مواردی است که جلوی پیشرفت را میگیرد و مانع میشود تا گامهای بعدی در راستای آرمانهای انقلاب برداشته شود و از طرفی باعث دلسردی در مردم میشود لذا باید مجموعههای مختلف کمک کنند تا در رفع محرومیت گامپهای بزرگتری برداشته شود.
او خطاب به جهادگران گفت: گرم تر در مسیر محرومیت زدایی قرار بگیرید و از این مسیر پر برکت خارج نشوید مطمئن باشید در این راه اجر بسیار زیادی از طرف خداوند متعال خواهد بود و بر تلاش هایتان مزد خواهد داد.
بالاترین بهره وری با وجود حداقل ترین امکانات و اعتبارات
محسن علیزاده، رئیس مجمع نمایندگان فارس نیز اظهار کرد: با جهاد و حرکتهای جهادی ثابت شد با حداقل امکانات و اعتبارات حداکثر بهره وری را میتوان داشته باشیم.خوشبختانه با حمایتهای دولت ۲.۹ درصد در حوزه بهره وری کشور رشد داشتهایم که مطمئنا با نگاه جهادی و انقلابی در کشور محقق شده است.
او با اشاره به بیانات رهبری مبنی بر محرومیت زدایی گفت: خوشحالیم سپاه در کنار وظیفه امنیتی و حفظ و تامین امنیت کشور در حوزه محرومیت زدایی ورود کرده و مطمئنا این حرکت جهادی در راستای محرومیت زدایی یک تکلیف است که باید همه مسئولین این نگاه را داشته باشند.
علیزاده خاطرنشان کرد: اولویت جهاد آبرسانی یکی از اقدامات خوبی بود که انجام شد آن هم در مناطقی که سالهای زیادی بود با مشکل آب روبرو بودند و یکی از دغدغه اهالی آن مناطق بوده و شاهد بودیم که بهترین اقدامات را در کمترین زمان ممکن انجام دادند.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه در دولت جدید یکی از اقدامات جهادی خوبی که انجام شده حضور در بین مردم و همگام شدن با دغدغهها و خواستههای مردم است گفت: در فارس نیز ما نیازمند مدیرانی از جنس مردم و با حضور در میدان هستیم و باید از این مدیران پشت میز نشینی و کارتابلی دست کشید و به سمت مدیرانی با تفکر و رفتار جهادی حرکت کرد.