چاپ کردن این صفحه

با بیش از 1000 امضاء نامه سرگشاده پزشکان به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی رفت

به گزارش سرویس اجتماعی سرویس آنلاین،در متن این نامه که به همراه امضاهای آن  ارسال شده است، به مواردی همچون عدم امکان تراز کردن معدل دانشجویان به واسطه ی ارزشیابی غیرمتمرکز و بعضاً سلیقه ای از دانشجویان در دانشگاه های مختلف، عطف به ما سبق قانون مورد استناد شورای آموزش پزشکی و تخصصی در ارتباط با تاثیر امتحان پیش کارورزی و نمرات طی دوران پزشکی عمومی و همچنین سابقه ی حساسیت های زیاد این آزمون طی سالیان اخیر اشاره شده است.

متن کامل این نامه که یک نسخه از آن نیز به دفتر پایگاه خبری تحلیلی راستین آنلاین ارسال شده به این شرح است:

بسمه تعالی

اذا حكمتم بين الناس ان تحكموا بالعدل

کمیسیون محترم بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی

 احتراما، مستحضرید چهل و سومین دوره ی آزمون ورودی دوره ی دستیاری، نهم اردیبهشت ماه با شرکت بالغ بر 12 هزار داوطلب برگزار شد.  رقابت فشرده ای میان داوطلبین که گاهی تا چندین سال برای یک نفر به طول می انجامد. حساسیت های

بالای این آزمون سبب سوق آن به سمت بی اخلاقی در ادوار گذشته گردید. تخلفات اثبات شده و گسترده ی آزمون سال 82 و ابطال آن در سال 88 به خوبی نیاز به دقت نظر بیشتر در کلیه ی مراحل این آزمون را مسجل کرد. اما متاسفانه همچنان هر ساله ابهاماتی در این ارتباط مطرح می شود و بدون پیگیری خاصی مسکوت می ماند .

روند آزمون دستیاری سال 95 با تحولات اساسی و یا بهتر است بگوییم تبعیضات بنیادین، در سنجش داوطلبین در حال انجام است. در این آزمون طبق اطلاعیه های شورای آموزش پزشکی و تخصصی بنا به اعمال تاثیر سوابق تحصیلی است. این تاثیرات شامل معدل کل دوره ی پزشکی عمومی و امتحان پیش کارورزی است. امتحان پیش کارورزی قبل از دوره ی کارورزی دانشجو برگزار می شود و وی با کسب حد نصاب نمره امکان ورود به این دوره را می یابد. سوال اینجاست که چگونه یک امتحان که صرفا جهت آمادگی دانشجو و برای سنجش توانایی او برای ورود به دوره ی کارورزی برگزار شده به ناگاه و بدون اطلاع قبلی از تاثیر کلان آن در اینده، معیاری برای قبولی در آزمون دستیاری شده است. همچنین آزمون پیش کارورزی قابلیت ارتقای نمره با شرکت مجدد در آزمون را برخلاف دستیاری ندارد و طبق مصوبه ی شورای آموزش پزشکی و تخصصی برای همیشه موثر باقی می ماند. همان گونه که مطلعید در نمونه ای مشابه، تاثیر معدل دوره ی دبیرستان دانش آموزان در کنکور سراسری به حکم دیوان عدالت اداری معلق گردید. به طریق اولی، اعمال تاثیر سوابق تحصیلی به یک باره و برای همه ی داوطلبین در دانشگاه های مختلف، با کیفیت متفاوت دانشجویان و امتحانات، امری عجیب به نظر می رسد. معدل نمرات دوره ی پزشکی عمومی حاصل امتحاناتی با کیفیت متفاوت در شهرهای مختلف است و سطح کیفی آزمون پیش کارورزی نیز در دوره ای قابل قیاس با دوره ی دیگر نیست و اخیرا این آزمون به صورت منطقه ای و غیر سراسری برگزار می شود. مضافا گاهی نمرات ارزشیابی در دوران کارآموزی سلیقه ای و بدون مبنای کارشناسی داده می شود. این اعمال سلیقه که در انتخاب منابع امتحانات دوره پزشکی عمومی نیز لحاظ می شود، نه تنها امکان قیاس دانشجویان در دانشگاه های مختلف کشور را میگیرد، که گاهی در یک دانشگاه با اساتید متفاوت، نمرات دانشجویان قابلیت مقایسه را ندارد. همچنین تراز کردن نمرات دانشجویان، حتی در یک دوره زمانی و در یک دانشگاه عملا امکان پذیر نیست، حال چگونگی این تراز کردن در دوره های زمانی مختلف برای دانشجویان دانشگاه های مختلف بسیار مبهم بوده و غیرممکن می نماید.

در توجیه این تغییرات مسوولین محترم شورای آموزش پزشکی و تخصصی به این جمله اکتفا می کنند که این تغییرات صرفا جنبه ی مثبت داشته و اثر منفی بر نمره ی داوطلب نمی گذارد. بر کسی پوشیده نیست که در یک آزمون رقابتی، بهبود نمره ی یک داوطلب به منزله ی متضرر شدن یک داوطلب دیگر می شود و در این آزمون رتبه ملاک اولویت انتخاب رشته- شهر بین داوطلبین است و کسب حد نصاب مطرح نیست .

همچنین مسوولین امر مطرح نمودند که این تاثیر ناچیز است. گرچه قاطبه متقاضیان مخالف این نظرند و گویاست که حتی ایجاد یک نمره تفاوت سرنوشت فرد را تغییر می دهد، اما سوال اینجاست که به فرض این تغییر ناچیز چه هدفی را دنبال می کند؟! گرچه بسیاری از پزشکان ذی نفع در پی احقاق حق از مجرای دیوان عدالت اداری هستند، تقاضامند است با توجه به محدودیت زمانی پیش رو، در راستای اجرای عدالت آموزشی برای ملغی کردن اعمال سوابق تحصیلی و رفع تبعیض ناروا گام بردارید.

انتهای پیام /  101
2302 کلیک ها  یکشنبه, 23 خرداد 1395 21:55
این مورد را ارزیابی کنید
(5 رای‌ها)

بیشتر بخوانید 101