چاپ کردن این صفحه

برنامه ریزی برای اوقات فراغت جوانان دغدغه آقای معاون؛

دستورویژه «پژوهش جهرمی» به فرمانداران و مدیران استان

به گزارش راستین آنلاین،اما با آغاز دوره‌ي صنعتي، نهاد خانواده متحول شد و بخشي از کارکردهاي آن به ساير نهادهاي اجتماعي واگذار گرديد، به طوري که امروزه جوانان، دوره ي‌ نوجواني و جواني خود را در دامان نهادهاي مکمل و يا جايگزين مي گذرانند. پيچيده شدن حيات اجتماعي در دنياي جديد، همراه با تقسيم کار و تخصصي‌شدن نقش‌هاي اجتماعي باعث شد جوانان براي پذيرش نقش‌هاي بزرگسالان دوره‌ طولاني‌تري را به انتظار بگذرانند. اين دوره‌ي گذار که هر روز ابعاد نوتر، گسترده‌تر و عميق‌تري مي‌يابد، شرايطي کاملاً جديد، متفاوت و حتي متعارض را در پيش روي جوانان، خانواده و دولت گذاشته است، به نحوي که شناخت دقيق مسايل اين دوران، شناساندن آن به جامعه و اتخاذ راهکارهاي مناسب براي حل مسائل آنان در زمره‌ي دغدغه‌هاي ملي دولت‌ها و ملت‌ها درآمده است.

اوقات فراغت در جوانان

یکی از بخش هایی که در زندگی جوانان می تواند زمینه بروزاتفاقات مهمی در زندگی و شکل گیری شخصیت فردی و اجتماعی آنها را فراهم سازد،اوقاتی است که جوان درآن ازدرس و مشق و سایرتکالیف اجتماعی اش آزاد است.دوره زمانی که با تعاریف مختلف به اوقات فراغت مشهوراست.

درجامعه کنونی اوقات فراغت چنان در پدیده جوانی تنیده شده است که باید آنرا منشاء شناخت و به رسمیت شناخته شدن دوران جوانی و هویت دانست. تأثیرات مهمی که گذران اوقات فراغت در دوران معاصر بر فضای سیاست فرهنگ، اقتصاد و بر جوامع و خانواده و جوانان گذاشته است نه تنها مصرف کنندگان صنعت اوقات فراغت بلکه تولیدکنندگان کالاهای فراغت را نیز به تنوع طلبی و ساختار شکنی بنیادها وادار کرده است.

این حقیقت باعث شده تا مدیران تصمیم گیروتصمیم ساز درحوزه جوانان با حساسیت بیشتری به این موضوع فکر کنند.

یک ضعف مدیریتی

شایدبه همین دلیل باشد که معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری فارس معتقد است که برنامه ریزی های مربوط به جوانان می بایست با حساسیت خاص ودخالت دادن نظر خود جوانان درآن ها توام باشد.

هادی پژوهش جهرمی پرده از یک ضعف مدیریتی درجامعه بر می دارد و می گوید: حقایق جامعه نشان می دهد که ما نتوانسته ایم همراه با نیاز های نسل جوان پیش برویم.

وی اوقات فراغت را به مثابه شمشیری دولبه می داندو می گوید:همان گونه که استفاده صحیح از اوقات فراغت هم بر زندگی فرد و هم بر جامعه تأثیر مثبت خواهد داشت، استفاده نادرست از آن نیز در هر دو سطح یاد شده می تواند باعث بروز مشکلات و خسارات جبران ناپذیری شود.

قائم مقام ستاد تسهیل امورجوانان استان فارس که بر این باور است جمعیت جوان جمعیتی است  که با برنامه ریزی صحیح از انرژی های فراوان و متراکم آنها می توان برای سازندگی کشور استفاده کردمعتقد است اگردر برنامه ریزی های اجتماعی به این نسل بی توجهی شودآنگاه بایدشاهد تشدید انحرافات و آسیب های اجتماعی درجامعه ای باشیم که بخش زیادی ازآن را جوانان تشکیل می دهند.

وظیفه فرمانداران و مدیران استان درقبال جوانان

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندارفارس با تاکید برلزوم حساسیت مدیران درخصوص جوانان می گوید: یکی از آسیب های دنیای ماشینی امروز این است که نهاد خانواده در گذشته کارکرد موثرتری داشت؛ ولی درحال حاضر به دلیل ایجاد تفاوت های جدی بین دو نسل قدیم و جدید، تمام پل های موجود بین نوجوانان و والدین از بین رفته و زبان گفت وگو و تفاهم بین آنها تضعیف شده است.

 پژوهش جهرمی این شرایط را شرایط خاص جامعه می داند و می گوید:درچنین شرایطی است که نقش مدیران به عنوان تصمیم گیرندگان درحوزه قانون گذاری و اجرای آن می توانددرجلوگیری از اتفاقات بد پیرامون نسل جوان تعیین کننده باشد.

وی یکی از مقاطع مهم زمانی درزندگی جوانان را اوقات فراغت آنها می داند ومی گوید: تعطیلی کلاس های درسی و فارغ شدن جوانان و نوجوانان از امتحانات آخر سال و به طورکلی اوقات فراغت بدون برنامه، موقعیت آسیب زایی را برای این قشر فراهم می آورد.

پژوهش جهرمی براین باور است که  یکی از معضلات اصلی جامعه فعلی ما این است که  برخی از جوانان و نوجوانان با فضای برنامه های مفید غیردرسی بیگانه اند و پس از اتمام هر پایه تحصیلی به یک باره از فضای آموزشی رها می شوند.

به همین جهت غنی سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان به ویژه در ایام فراغت آنها از تحصیل، همواره عاملی بازدارنده برای پیشگیری از وقوع آسیب های اجتماعی تلقی می شود.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری فارس این موضوع را نشان دهنده اهمیت دسترسی به تفریحات سالم تر و فراهم آوردن امکانات لازم برای گذراندن و غنی سازی اوقات فراغت نوجوانان و جوانان می داندواز فرمانداران و مدیران دستگاه های اجرایی استان می خواهد تا برنامه ریزی های خود رابرای بهره برداری مفید از اوقات فراغت جوانان در قالب گزارش های رسمی به دبیرخانه ستاد تسهیل امورجوانان استان که وظیفه آن بر عهده اداره کل ورزش و جوانان استان گذاشته شده است ارسال کنند.

پیشرفت تکنولوژی،فاصله گرفتن نسل های ازیکدیگر،شرایط خاص  جامعه ،دشواربودن سیستم نظارتی اولیا برارتباطات و رفتارهای فرزندان و.... باعث گردیده تا دغدغه های مرتبط با نسل جوان بیش ازپیش افزایش یابد.

دغدغه هایی که می تواند با یک سیستم مدیریت واحد و درراستای هدفمندکردن برنامه هابرای نسل جوان مرتفع گردد.

 

انتهای پیام /  101
2519 کلیک ها  جمعه, 21 خرداد 1395 11:11
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

بیشتر بخوانید 101

موارد مرتبط