آغازبرداشت آنغوزه تلخ در نی ریز /  به کار گیری پهپاد کنترل آفت سن گندم در مرودشت

آغازبرداشت آنغوزه تلخ در نی ریز /  به کار گیری پهپاد کنترل آفت سن گندم در مرودشت
   
آغازبرداشت آنغوزه تلخ در نی ریز /  به کار گیری پهپاد کنترل آفت سن گندم در مرودشت |||| ||||

مدير جهاد كشاورزي شهرستان ني‌ريز گفت: برداشت آنغوزه از نيمه اول خردادماه آغاز شده‌است و تا اواخر شهريورماه ادامه دارد.

به گزارش راستین آنلاین عليرضا بصيري با بیان اینکه شهرستان نی ریز با سطح یکصدهزار هکتاری آنغوزه در عرصه های منابع طبیعی ازدیرباز قطب تولید آنغوزه تلخ کشور و رویشگاه این گیاه به ‌صورت خودرو بوده است، تصریح کرد: بالغ بر 950 هكتار از زمین‌های كشاورزي در اين شهرستان به كشت آنغوزه ديم اختصاص يافته كه بیش از 40 هكتار آن مثمر است.

 

وی با اشاره به صدور مجوزکاشت 400هزار هکتاری آنغوزه از سوی اداره منابع طبیعی این شهرستان افزود: به‌دلیل کاهش بارندگی در سال جاری پیش‌بینی می شود نسبت به سال قبل کاهش 30درصدی عملکرد و افزایش قیمت این محصول را شاهدباشیم.

 

او ابرازکرد: هر غده آنغوزه در طول برداشت به‌طور متوسط 18 مرتبه به‌صورت عرضي برش مي خورد و در مجموع 80 تا 150 گرم شيرابه از آن به‌دست مي آيد كه به علت نبودن صنایع تبدیلی این محصول در ایران علاوه بر مصارف داخلي به كشورهاي هندوستان، پاكستان، حوزه خليج فارس، آمريكا، انگلستان و ژاپن صادر مي‌شود.

 

مدير جهاد كشاورزي شهرستان ني‌ريز اظهار کرد: دوره باردهی این گیاه هر هفت سال یکبار بوده، از این رو به‌منظور افزایش بهره‎وری و کاهش هزینه‌ها، بهره‌برداری از منطقه دهچاه نی ریز برای اولین بار در کشور اقدام به پرورش نشاء آنغوزه کرد و پس از دو سال نشاء را به زمین منتقل کرده که با این روش دوره باردهی دو سال کاهش یافته و سودآوری بیشتری را در پی خواهد داشت.

 

این گونه نادر گیاهی به نام‌های فارسی خوراکما، آنگوزاکما و کورن کُما، بوته ای بزرگ، علفی و چند ساله است که ساقه نسبتاً محکم و ضخیم با سطحی خشن دارد؛ ارتفاع آن گاهی به ۲.۵ متر و طول برگ‌های بزرگ و ضخیم آن تا ۶۰ سانتی‌متر می رسد؛ رويشگاه آن منحصرا ايران و افغانستان است؛ شيرابه آن مصارف دارويي، صنعتي و خانگي دارد و فردي به نام كامفر، ۳۴۰ سال پيش، با كمك اهالي لارستان، شيره آن را به روش "تيغ زني سنتي" استخراج‌كرد.

 

گل های این گیاه زرد رنگ و به صورت گل آذین چتری در انتهای ساقه قرار می گیرند؛ رنگ میوه ها قهوه ای تیره است، از ریشه یا قاعده ساقه این گیاه بر اثر تیغ زدن ماده ای به نام "اولئوگم رزین" به دست می آید که به "آنغوزه" مشهور و شیرابه آن به عنوان ماده ای خلط آور، ضدنفخ و اسپاسم روده ای مورد توجه بوده است.
 
به کار گیری پهپاد در کنترل آفت سن گندم در مرودشت

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از به کار گیری چهار دستگاه پهپاد در کنترل ۱۲۷۰ هکتار از مزارع گندم آلوده به سن غلات در این شهرستان خبر داد.

کاووس همتی اظهار کرد: با بررسی های صورت گرفته و مقایسه تاثیر و کارایی سمپاشی با پهپاد نتایج حاصله رضایت بخش است.

همتی با بیان اینکه استفاده از پهپاد و فناوری‌های نوین، امکان سمپاشی مزارع با هزینه کمتر و در زمان کوتاهتر فراهم شده است، افزود: دراین روش به علت نداشتن ارتفاع خیلی زیاد نسبت به محصول، مشکل باد و هدر رفتن سم نیز برطرف شده است.

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت، سرعت بالای سمپاشی، کاهش مصرف آب، کاهش مصرف سم تا ۲۵ درصد به دلیل همپوشانی و امکان سمپاشی مزرعه بعد از بارندگی را ازمزایای سمپاشی با پهپاد عنوان کرد.

 

او با تاکید بر اینکه فعالیت های ترویجی، برگزاری کلاس های آموزشی و تعامل با بخش خصوصی نقش بسزایی در افزایش به کارگیری پهپاد در شهرستان دارد، اظهار امیدواری کرد، با به کار گیری این تکنولوژی در سطح وسیع کمک بزرگی به بخش کشاورزی صورت گیرد.
به گفته همتی؛ افزایش اثر بخشی سموم و هدفمند شدن آن، کاهش زمان مورد نیاز و توجه به سلامت کاربران دستگاه سمپاش از دیگر محاسن استفاده از پهپاد در سمپاشی مزارع خواهد بود.

 

او  تصریح کرد: سن غلات از مهمترین آفات گندم و جو است که با تغذیه از گندم و جو موجب خسارت کمی و کیفی بسیار در محصول نهایی می‌شود که این آفت موجب از بین رفتن خاصیت گندم و جو در تولید و مصرف نان می‌شود که به خاطر اهمیت تولید این محصولات استفاده از فناوری در سمپاشی از جایگاه مهمی برخوردار است.

 

همتی با اشاره به نقش شهرستان مرودشت در تولیدات کشاورزی بخصوص گندم، به عنوان محصول استراتژیک، استفاده از این تکنولوژی را نقطه عطفی در جهت کاهش هزینه تولید و افزایش بهره وری در تولید و نیز ارتقاء سطح درآمد کشاورزان دانست .
انتهای پیام /  منصوره خسروبیگ
443 کلیک ها  یکشنبه, 02 خرداد 1400 11:07
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا