آغاز عملیات گرده‌افشانی انجیر دیم در نی ریز فارس

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی ریز گفت: عملیات گرده‌افشانی درختان انجیر دیم شهرستان نی ریز در سطحی بالغ بر 5000 هکتار از باغهای این شهرستان شروع شده است.

 
به گزارش راستین آنلاین علیرضا بصیری با اشاره به اینکه نی ریز یکی از قطب های تولید انجیر استان و کشور است افزود: "بردهی" انجیرستان های این شهرستان از دهه سوم اردیبهشت ماه آغاز شده است و تا تیرماه ادامه دارد که متاسفانه به‌دلیل کاهش بارندگی و نزولات آسمانی، امسال باغداران از "بر" کمتری برای بردهی باغهای خود استفاده می‌کنند.
 
او با اشاره به اهمیت توجه در عملیات " بردهی" اظهارکرد: گرده‌افشانی براساس استانداردهای خاص نسبت به سن درختان با مشاوره کارشناسان صورت می‌گیرد و به لحاظ فنی، زمانی که قطر میوه انجیرخوراکی به ۹ تا ۱۳ میلی متر برسد بهترین زمان گرده افشانی است.
 
به گفته وی؛ ۹۸درصد از ارقام انجیر باغ‌ها رقم سبز صادارتی است که این رقم از انجیر موجود در شهرستان برای تولید میوه نیاز به انجام گرده افشانی توسط زنبور بلاستوفاگا دارد.
 
او ابرازکرد: انواع ارقام گرده افشان موجود، دانه سفید، قاسمی(پوزدنبالی)، کوهکی، تومسجدی، خرمایی، ویل وحشی، شاه انجیری، دانه‌سبز، آتشی، فریدونی، آبگزی، فعل‌ سربسته و مهارلویی است که رقم های "برانجیر" استفاده شده در نی ریز بیشتر قاسمی و دانه سفید است و از شهرهای همجوار چون ایج و استهبان تامین می شود.
 
بصیری با بیان اینکه در حال حاضر قیمت برانجیر متغیر بوده و هرکیلو حدود 300 تا 600 هزار ریال خرید و فروش می شود خاطرنشان‌کرد: "بری" قابل استفاده و مفید است که زنبورگرده افشان(بلاستوفاگا) کافی و گرده مناسب برای تلقیح میوه های خوراکی داشته ؛ زرد ،زیادرس و در هنگام لمس کردن سرد( سردخانه ای) نبوده و فاقد آفت زنبور نارنجی رنگ "ترومیده" باشد.
 
مدیرجهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز همچنین تاکیدکرد: در زمان گرده افشانی انجیر، باید دقت شود "میوه ی بَر" آسیب نبیند و کمترین فشار به آن وارد شده تا تلفات زنبور آن کم و در نتیجه با افزایش طول عمر آن فرصت و تعداد دفعات خروج زنبورها بیشتر شود.
 
او در ادامه ااظهارکرد: میوه های درخت "برانجیر" غیر خوراکی و دارای گل های نر و ماده هستند؛ درخت گرده افشان در سال معمولاً سه محصول پاییزه زمستانه وبهاره تولید می کند که زنبورهای میوه بهاره از آن خارج شده و به دنبال محصول پاییزه برای تخم گذاری می گردند که به طور ناخواسته وارد میوه انجیرخوراکی شده و عمل گرده افشانی را انجام می دهند.
 
وی در پایان تصریح‌کرد: انجیر از جمله گونه های کم آب بر و مقاوم به خشکی است که سطح زیر کشت آن در حال توسعه است و از جمله مشکلات آن کمبود باغهای "بر انجیر" در سطح شهرستان است.
انتهای پیام /  منصوره خسروبیگ
396 کلیک ها  یکشنبه, 26 ارديبهشت 1400 12:06
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا