چاپ کردن این صفحه

شاهچراغ پناه دل عاشقان /اسطوره و پشتیبانی بزرگ در آموزه های معنوی زندگی

شاهچراغ پناه دل عاشقان /اسطوره و پشتیبانی بزرگ در آموزه های معنوی زندگی
   
شاهچراغ پناه دل عاشقان /اسطوره و پشتیبانی بزرگ در آموزه های معنوی زندگی |||| ||||

حرم مطهر شاهچراغ (ع) ملجا و پشتیبان بزرگی است که مردم در آموزه‌های معنوی زندگی از آن بهره می‌برند ، آستان مقدس احمدی و محمد‌ی در طول تاریخ مرکزی برای رشد و معارف شیعه در جنوب کشور بوده است.

به گزارش راستین انلاین از بزرگی، وقار، متانت و عظمت حضرت شاهچراغ (ع) همین بس که او را امین ولایت می‌نامند، همچنین مردم حضرت احمد بن موسی (ع) را ملجا و پشتیبان بزرگی می‌دانند که مزار شریفش محل اجابت دعاهایشان است و برای بهره گیری از آموزه‌های معنوی زندگی فرصتی گسترده در جامعه است.
 
مدتی بود دلم هوای دوست می‌کرد، دلی بی قرار که لحظه شماری برای دیدن حضرت احمد بن موسی (ع) داشت. دلم برای جایی سو سو می‌کند که رحمت، برکت و مغفرت الهی از بقعه سبزش جاری است، آری به مراد دل رسیدم، درِ حرم گشوده شد،‌ ای کاش می‌توانستم نه با پا که با سینه و سر ملجا شریفت را در آغوش بگیرم.
 
احمد بن موسی شاهچراغ (ع) پسر موسی کاظم (ع) هفتمین امام و پیشوای شیعیان است. حرم مطهر احمد بن موسی (ع) در شهر شیراز واقع شده است، آن حضرت نه تنها در بین مردم شیراز احترام و ارج بسیار دارد بلکه زائران زیادی همه روزه برای تبرک و توسل به زیارت این آستان مقدس می‌آیند.
شاهچراغ آرامگاهی معروف و متبرک در شیراز است، این حرم مطهر، سومین مکان برای قلب عاشقان اهل بیت (ع) که همه ساله مردم زیادی از جای جای این سرزمین ولایت مدار به شهر شیراز با جان و دل قدم برمی‌دارند تا همیشه ارادت و محبت خود را به این ساحت مقدس نشان دهند.
 
 
 
زندگینامه حضرت احمد بن موسی الکاظم شاهچراغ علیه السلام

 

حضرت احمدبن‌موسی، ملقب به «شاهچراغ» و «سَید السادات الاعاظم»، فرزند بزرگوار هفتمین پیشوای شیعیان، امام کاظم و برادر حضرت رضا علیهما السلام است.
 
ام احمد، مادر حضرت احمدبن موسی (ع)، زنی دانا، پرهیزکار و گرامی بود.
 
مدینه شهر پیامبر، زادگاه همه ی فرزندان موسی بن جعفر علیه السلام است و آفتاب احمدی نیز از مشرق همین شهر، طلوع کرد.
حضرت احمد بن موسی(ع)، فردی کریم، شجاع، جلیل القدر، فاضل، صالح، با تقوا، پرهیزگار، صاحب ثَروت، بزرگوار و باعزت و در نزد پدر گرامیشان دارای منزِلت بوده‌اند؛ به طوری که حضرت موسی بن جعفر علیه السلام، ایشان را بسیار دوست می داشتند، بر دیگران مقدم شمرده و مزرعه خویش به نام يَسِيرَة را به ایشان بخشیدند.
 
جوانمردی، کَرامت و بخششی که در وجود حضرت احمدبن موسی علیه السلام بود، سبب گردید تا مردم و پیروان آن حضرت و اهالی مدینه به ایشان بپیوندند.

تا جایی که وقتی خبر شهادت حضرت امام کاظم علیه السلام به مدینه رسید، مردم به در خانه ام احمد گرد آمدند و حضرت سید میر احمد (ع)را با خود به مسجد برده، با ایشان بیعت کردند.

حضرت احمد بن موسی(ع) نیز از مردم مدینه بیعت گرفتند. سپس بر منبر رفته و خطبه ای در کمال فَصاحت و بَلاغت قرائت فرمودند. پس از آن، در فضایل برادرشان علی بن موسی الرضا علیه السلام سخن گفتند. آنگاه، تمام حاضران را مخاطب قرار داده و خواستند که غائبین را نیز مطلع سازند و اینچنین به ایراد سخن پرداختند: 

"ای مردم، همچنان که اکنون تمامی شما در بیعت من هستید من خود در بیعت برادرم علی بن موسی هستم ، بدانید و آگاه باشید بعد از پدرم، برادرم علی، امام و خلیفه به حق و ولی خداست و از خدا و رسول بر من و شما‌ها فرض است که امر آن بزرگوار را اطاعت کنیم و به هرچه او امر فرماید گردن نهیم".

حضرت احمد بن موسی (ع)در مدینه در خدمت برادر بزرگوارشان حضرت امام علی بن موسی الرضا به سر می بردند. تا آنکه مأمون خلیفه عباسی، امام رضا را به خراسان فراخوانده و مقام ولایت عهدی را با تهدید و اجبار به ایشان واگذار کرد. قیام حضرت احمدبن‌موسی (ع) زمانی آغاز شد که توطئه‌ی مأمون برای از میان برداشتن امام رضا شدت یافت.

 برخی از منابع می نویسند که احمد بن موسی(ع) به تنهایی با لشکر انبوهی به نبرد پرداختند . دشمن چون دید از عهده ی ایشان بر نمی‌آید، شکافی در جایگاه استقرار حضرت ایجاد کرد و از پشت ضربتی به ایشان وارد کرد؛ سپس خانه را خراب  و بدن ایشان در زیر توده‌های خاک در محلی که اکنون مرقد و بارگاه حضرت احمد بن موسی(ع) است، پنهان شد.

 بارگاه منور حضرت شاهچراغ(ع) نه تنها برای شیرازی‌ها یک مکان مقدس و پر از خاطره است بلکه می‌توان گفت اکثر ایرانی‌ها اگر هم به زیارتش نیامده باشند، حداقل نام این مکان را شنیده‌اند. در قدیم که مردم به سنت‌ها بیشتر اهمیت می‌دادند، این آرامگاه، مکانی برای اجرای خیلی از باورها و اعتقادات شیرازی‌ها بود. البته هنوز هم افراد معتقد و پایبند به این رسوم وجود دارند که این سنت‌ها را حفظ کرده و به نسل‌های بعد منتقل می‌کنند.

 

 
انتهای پیام /  منصوره خسروبیگ
586 کلیک ها  دوشنبه, 11 اسفند 1399 14:19
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

موارد مرتبط