به گزارش راستین آنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس، در ۵ دی ۱۳۹۳، اجرای طرح سراسری جنگلانه از شیراز و توسط خانه فرهنگ بومگردان پارس کلید خورده است و در ۱۴ استان ایران در مساحت بیش از ۱۶۱ هکتار آغاز شد هدف این طرح، احیای رویشگاه های جنگلی آسیب دیده ایران بود در این طرح، عمدتاً از روش کپه کاری برای کاشتن بذر درختان بومی استفاده شده است.
در دومین دوره ی جنگلانه که در ۲۷ آذر ۱۳۹۴ اجرا شد، این طرح به تمام استان های ایران توسعه پیدا کرد.
ثابت، مدیر خانه فرهنگ بومگردان پارس گفته بود: در این طرح، در انتخاب بذر و عرصه کاشت تاکید ویژه می شود زیرا بذرهایی که در این روز کاشته می شوند باید بر اساس اقلیم عرصه انتخاب شوند و نهال ها نیز باید از چرای دام محفوظ باشند و مشارکت جوامع محلی برای تحقق این هدف از اهمیت بسزایی برخوردار است.
ایران دارای پنج ناحیه رویشی است که شامل جنگل های خزری، ارسباران، جنگل های زاگرسی، جنگل های فلات مرکزی و جنگل های سواحل جنوبی میشود. از سال ۱۳۴۳ تا ۱۳۷۹، مساحت این جنگل ها از ۱۸ میلیون هکتار به ۱۱ میلیون هکتار کاهش یافته است. برداشت غیر مجاز چوب، استفاده ناپایدار از کشاورزی، چرای بیرویه، توسعه اقتصادی ناهماهنگ و تغییرات آب و هوا دلایل اصلی این روند به شمار میروند. این طرح قصد دارد با فرهنگ سازی و تفکر حفظ جنگل و مراتع را در بین جوامع ایجاد کند، تا مردم آن را دغدغه خود بدانند و شرایطی برای اقدام و عمل در مورد این موضوع مهم، فراهم آورند.