چاپ کردن این صفحه

اجرای پروژه های متعدد نورپردازی در شهر شیراز زمینه ساز شادی و نشاط افراد جامعه

نورپردازی و رنگ آمیزی بر مبنای علم روان شناسی می‌تواند زمینه شادی و نشاط در افراد را موجب شود. 

 
به گزارش راستین آنلاین رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز ضمن ابراز خرسندی از اجرای پروژه های متعدد نورپردازی در نقاط مختلف کلان شهر شیراز توسط سازمان سیما ، منظر و فضای سبز شهرداری با بیان اینکه از دیرباز همواره نور را عامل دیدن اشیاء و درک بصری می دانسته اند اظهار کرد : امروزه به نقش مهم نور و رنگ در عملکرد و کارایی افراد در طول شبانه روز پی برده اند به گونه ای که در حال حاضر روان شناسی نور و رنگ زیر مجموعه هایی مهم از روان شناسی محیط است ، از این رو علم روان شناسی در رویکرد نوین مدیریت شهری جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است که از جمله آن می توان به نقش روان شناسی در پدیده صنعت نوظهور نورپردازی اشاره کرد. 
 
علی ناصری با اشاره به اینکه امروزه روان شناسی نور شامل جنبه هایی از قبیل رنگ نور ، دمای رنگ نور ، شدت نور ، گستردگی انتشار نور ، جهت و زاویه تابش نور است که در روان شناسی محیط بسیار اهمیت دارد افزود : مبحث روان شناسی نور یکی از مهم‌ترین بخش‌های روان شناسی محیط به‌شمار می آید به گونه ای که اجرای درست نور پردازی ها می تواند ضمن تأثیر مثبت بر خلق و خو ، موجب بروز احساسات مثبت و حتی رفتار مطلوب در شهروندان گردد و در عین حال آلودگی نوری نیز در زمره مباحث زیست محیطی و سلامت قرار دارد .
?️عضو شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد : بر اساس بررسی ها و تحقیقات صورت گرفته مشخص شده که دمای رنگ نور ، شدت روشنایی محیط ، شاخص نمود رنگ منابع روشنایی ، کیفیت منحنی پخش چراغ‌های روشنایی ، نحوه‌ی چیدمان و نصب چراغ ها در کنش افراد تأثیر فراوانی دارند. 
 
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه گفت : آنچه لازم است در اینجا به آن تأکید شود این است که طراحان نورپردازی باید با روان شناسی نور و تأثیر نورهای مختلف بر چگونگی رفتار آدمی آشنایی داشته تا بتوانند با توجه به کاربری محیط ، نور مناسبی را با نگاه به جنبه های روانی و فیزیولوژیکی برای کاربران آن فضا تأمین کنند، به گونه ای که بسته به دمای رنگ نور و میزان شدت آن می توان حتی در ایجاد و یا عدم ایجاد آرامش افراد تاثیرگذار بود ، به همین ترتیب چندین ریتم مختلف بدن و واکنش های زیستی آن می توانند از نور تأثیر بپذیرند. 
 
او ادامه داد : توجه به جنبه های زیبایی بصری نور ؛ تلفیق هنر و نورپردازی ، لازم است ، اما کافی نیست ؛ بنابراین برای داشتن یک محیط دلنشین و آرامش بخش باید از نکات روان شناسی در نورپردازی نیز بهره جست تا ضمن فضاسازی زیبا و مفرح ، زمینه نشاط شهری را فراهم نموده ، شاهد تأثیر مثبت برنامه ریزهای انسان محور در سطح شهر باشیم. 
 
وی همچنین افزود : در فضاهای شهری ، رنگ نورِ محیط در ایجاد احساس و رفتار شهروندان تأثیرگذار است ، نوع و میزان احساساتی که از رنگ نورها در افراد ایجاد می شود متفاوت است، اما زمینه ایجاد احساس در برابر هر یک از پرتوهای رنگی مشخص ، غالباً به شکل یکسانی نمود پیدا می کند و تنها در افراد شدت و ضعف دارد. 
 
ناصری در ادامه یادآور شد : تحقیقات مختلف نشان داده اند که با استفاده از تکنیک های روان شناسی نور در معابر عمومی و فضاهای باز ، می توان بر ذهن مردم جامعه تأثیر مثبت گذاشت . نورپردازی حرفه ای می تواند اضطراب را در بین افراد اجتماع تا حدی کاهش دهد و یا اینکه افراد افسرده را به مرور زمان مداوا کند. 
 
رئیس کمیته اجتماعی شورا گفت : از دیدگاه علم روان شناسی یک جامعه شاد و پر انرژی استعداد زیادی برای پیشرفت خواهد داشت . نورپردازی بر مبنای علم روان شناسی می تواند زمینه شادی و ایجاد انرژی را در افراد موجب شود که حاصل آن پیشرفت شهروندان یک شهر خواهد بود. 
 
وی افزود : از بُعد روان شناسی گردشگری نیز می توان نورپردازی را مورد امعان نظر قرار داد ؛ سیستم شناختی انسان هنگامی که در یک محیط جدید قرار می گیرد سعی می کند آن محیط را با یکی از مکان هایی که قبلاً دیده تطابق دهد ، این کار باعث می شود که محیط را بهتر و سریع تر درک کند و ترس و اضطرابِ در یک جای ناشناخته بودن را از بین ببرد. 
 
 علی ناصری در پایان خاطرنشان کرد : از ویژگی های یک نورپردازی خوب این است که به مخاطب کمک می کند تا احساس تعلق بیشتری نسبت به محیط پیدا کند که خود این مقوله نیز می تواند یکی از عوامل تاثیر گذار در بخش گردشگری و رونق این صنعت باشد .
انتهای پیام /  منصوره خسروبیگ
719 کلیک ها  جمعه, 05 دی 1399 22:18
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

موارد مرتبط