شهر شیراز بر مدار توسعه و پیشرفت /علیرغم مشکلات اقتصادی هیچ پروژه عمرانی در شیراز متوقف نشده است

راستین آنلاین:معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز اقدامات مثبت مالی شهرداری شیراز را بی سابقه، امیدبخش و مرهون تعاملات مشترک شهروندان، شورای اسلامی شهر شیراز و مدیریت شهری این کلان شهر دانست.


محمدهادی هاشم پور در صد و پانزدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شیراز،  گزارش مالی هشت ماهه شهرداری شیراز را ارائه و عملکرد مجموعه مالی شهرداری شیراز را مثبت ارزیابی کرد و گفت: تاکنون بیش از 95 درصد از بودجه مصوب هشت ماهه محقق شده است.
وی بودجه مذکور را 2000 میلیارد تومان اعلام و خاطرنشان کرد: در هشت ماه گذشته بیش از 1900میلیارد تومان یعنی معادل 95 درصد بودجه مصوب را جذب کرده ایم .
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز اظهار کرد: شهرداری شیراز با 3 هزار میلیارد تومان بودجه مصوب سالیانه توانسته حدود 103 درصد از بودجه تکلیفی هفت ماهه خود را محقق کند.
هاشم پور همچنین اضافه کرد: شهرداری شیراز در مقایسه با عملکرد درآمدی کلانشهرهای کشور در شاخص عملکردی بودجه، موفق به کسب رتبه نخست کشور شد و با احتساب شاخص جمعیتی پس از تهران و اصفهان با اختصاص سرانه‌ای بالغ بر 967 هزار تومان به ازاء هر شهروند، رتبه سوم را در میان کلانشهرهای کشور به خود اختصاص داد.
وی با اشاره به آمار بانک مرکزی در مورد معاملات بازار مسکن بیان کرد: بررسی تحولات بازار مسکن به خوبی نشان می دهد، شهرداری شیراز در تعداد معاملات انجام شده در سال 97 نسبت به سال 96 با کاهش 32 درصدی روبه رو بوده در حالی که با اجرای سیاست های صحیح و به‌هنگام توانسته ایم علیرغم مشکلات اقتصادی از توقف پروژه های عمرانی جلوگیری کنیم.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز با اشاره به این که نامناسب بودن وضعیت اقتصادی و درآمدی بر کسی پوشیده نیست افزود: درآمدهای حاصل از عوارض ساختمانی و صدور پروانه ساختمانی نیز تحت تاثیر وضعیت اقتصادی قرار گرفته است.
 هاشم پور همچنین به تحرکات بازار ساختمان و پروانه های صادر شده از سوی شهرداری شیراز در سال گذشته اشاره کرد و گفت: این میزان در سال های 96 و 97 با کاهش 20درصدی مواجه شد.
وی یادآور شد: در دوره جدید، مدیریت شهری شیراز علاوه بر تکمیل بخشی از پروژه‌های باقیمانده، اجرایی کردن 102 پروژه در حوزه‌های مختلف در دستور کار است.
بالاترین مقام اقتصادی شهرداری شیراز، رقم پرداخت ماهانه حقوق و مزایای پرسنل شهرداری شیراز اعم از کارمندان قراردادی، پیمانی، قرارداد موقت، حکمی، بخش خصوصی و همچنین کارگران حکمی- قراردادی و حجمی پسماند را حدود 70 میلیارد تومان اعلام و خاطرنشان کرد: مقایسه پرداخت میانگین حقوق7032 نفر از شهریور 97 تا شهریور 98 به خوبی روند افزایشی 43 درصدی پرداخت ها را مشخص می کند.
هاشم پور همچنین با بیان اینکه از سال 96 تا 98 بیش از 62 درصد افزایش حقوق لحاظ گردیده گفت: این موضوع به این معناست که وضعیت کنونی شهرداری شیراز از نظر پرداخت پرسنلی بسیار مطلوب و قابل قبول است.
وی تصریح کرد: در8 ماهه سال98 خدمات رفاهی به پرسنل شهرداری شیراز بیش از 3 برابر رشد داشته و همچنین سنوات پایان خدمت بازنشستگان تا پایان تیرماه سال 98 تسویه شده است.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم صرفه جویی در مدیریت هزینه ها، یکی از مهم ترین راه حل های گذر از بحران ها و چالش های مالی را کنترل، بهینه سازی و مهار هزینه های اضافه و غیر ضروری دانست و تصریح کرد: با مدیریت هزینه و با رویکرد تغییر مبنا در پرداخت هزینه های جاری و عمرانی براساس اولویت های پروژه محور، اقدامات موثری در این خصوص صورت پذیرفته است.
پرداخت بدهی و مطالبات پیمانکاران شهرداری شیراز نیز از دیگر مواردی بود که معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز به آن اشاره کرد و افزود: تسویه بدهی 872 پیمانکار جزء به مبلغ 45 میلیارد و چهارصد و سی میلیون تومان در سال 97، همچنین تسویه کلی بدهی 1922 پیمانکار جزء به میزان 152 میلیارد تومان، تسویه قسمتی از بدهی های 2858 نفر از پیمانکاران به میزان 306 میلیارد تومان، تسویه حساب بدهی 881 فقره تسهیلات مربوط به پیمانکاران شهرداری شیراز به ارزش 150 میلیارد تومان و تسویه بدهی قسمتی از اوراق مشارکت به میزان 160 میلیارد تومان، نشان می دهد شهرداری شیراز تا پایان آبان ماه 98 رقمی بالغ بر 770 میلیارد تومان را برای پرداخت بدهی و مطالبات به پیمانکاران اختصاص داده است .
هاشم پور با توجه به دیدگاه مشترک شورای اسلامی شهر و مدیریت شهری شیراز در توسعه فضای سرمایه گذاری و روان سازی تعاملات با فعالان بخش ساختمان تصریح کرد: در راستای تدوین سیاست های مشارکت با بخش خصوصی و ترغیب فعالان صنعت ساختمان، از ابتدای تشکیل شورای پنجم تلاش شد با اجرای لوایح تشویقی و مصوبات تخفیف و تقسیط عوارض ساخت و ساز و همچنین مصوبه کارت اوراق بستانکاری با سود ویژه و قابلیت تخفیف نقدی، زمینه مشارکت ها ارتقاء یابد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از 600میلیارد تومان اوراق بستانکاری صادر شده افزود: در راستای تدوین سیاست های مشارکت با بخش خصوصی و ترغیب فعالان صنعت ساختمان مقرر شد طبق مصوبه شورای اسلامی شهر شیراز به مودیان، خریداران نقدی واحدها و پروژه های حاصل از انتشار و فروش اوراق مشارکت و سایر املاک شهرداری، پیمانکاران و صاحبان املاک مورد مسیری، کارت اوراق بستانکاری تخصیص یابد، از این رو تاکنون بیش از 585 میلیارد تومان از این اوراق در اختیار واجدین شرایط قرار گرفته و کمتر از 198 میلیارد تومان از اوراق بستانکاری باقی مانده است.
یارانه های پرداختی به سیستم حمل و نقل ریلی شهر شیراز نیز یکی دیگر از محورهای این گزارش بود که معاون مالی و اقتصادی به آن اشاره کرد.
هاشم پور با بیان اینکه در بازه زمانی سال 96 تا شهریور 98 بیش از 116 میلیارد تومان توسط شهرداری شیراز یارانه به بخش مترو پرداخت شده، به هزینه های زیاد نگهداشت و ارایه خدمات مترو و سهم ناچیز شهروندان و دولت در تامین منابع مالی آن اشاره و خاطرنشان کرد: در حالی که بهای تمام شده هر بلیت مترو، حدود6 هزار تومان بر دوش شهرداری شیراز هزینه تحمیل می کند اما شهروندان تنها 900 تا 1500 تومان از این هزینه را پرداخت می کنند در حالی که از مبلغ 63 میلیارد تومانی بهای کل بلیت در شش ماهه نخست سال 98، تنها حدود 8میلیارد از آن توسط شهروندان،900میلیون تومان از طریق یارانه پرداختی دولت و بیش از 55 میلیارد تومان توسط شهرداری شیراز پرداخت شده است.
انتهای پیام /  101
599 کلیک ها  چهارشنبه, 11 دی 1398 20:22
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا