چاپ کردن این صفحه

دست گذاشتن استاندار فارس روی نقطه درد جامعه/تاکید رحیمی بر پرهیز از امنیتی کردن محیط دانشگاه ها

  راستین آنلاین:چند روزی است که رفتار های اجتماعی استاندار فارس به  یکی از سوژه های داغ در فضای مجازی این استان  تبدیل شده است.

داستان از آنجا شروع شد که یک فعال فضای مجازی با انتشار تصویری از گفتگوی مطرح شده دریکی از تالارهای این فضا در خصوص  مشکلات شهروندان برای تامین سیلندر گاز و واکنش عنایت الله رحیمی برای حل این مشکل ، پاسخگویی استاندار فارس رامورد تمجید قرار داد.
این موضوع به سرعت در فضای مجازی منتشر شد و واکنش های متعددی را به دنبال داشت.
عده ای رحیمی را برای انجام چنین کار و پاسخگویی هرچند مجازی تحسین کرده و آن را به بومی بودن او نسبت داده و استاندار فارس را مدیری پاسخگو  قلمداد کردند و درمقابل تعدادی نیز این موضوع را یک موضوع معمولی دانسته  و تمجید های های مطرح شده ازرحیمی را بی مناسبت دانستند.
اما در شرایطی که بخشی از فضای مجازی  استان درگیر خوب وبد بودن این موضوع بود،رحیمی در مراسم بازگشایی دانشگاه ها و مراکز علمی استان در سال جدید تحصیلی  حرف هایی بر زبان می راند که به مراتب مهم تر از موضوع مطرح شده در فضای مجازی بود.
رئیس شورای برنامه ریزی استان فارس دراین مراسم از آزادی دانشجو و تامین امنیت روانی و صنفی این قشر سخن گفت و افزود: مسئولان دانشگاه اجازه دهند دانشجویان آزادانه حرفشان را بزنند و نظراتشان را بیان  کنند چرا که بی شک هزینه آزمون و خطا در جامعه کوچکی همچون دانشگاه بسیار کمتر از جامعه اصلی خواهد بود .
رحیمی این راهم گفت که  دانشجویان با این تجاربی که کسب می کنند می توانند از تکرار خطاهای خود در آینده جلوگیری کنند.
وی لزوم افزایش دامنه سعه صدر مسئولان به آنها یاد آوری کرد و ضمن هم  قیاس دانستن  دانشجویان با فرزندان مسئولان گفت:مگر زمانیکه فرزندان ما در منزل اشتباهی می کنند،ما آنها را ستاره دارمی کنیم؟
گرچه استاندار فارس که برخی او را یکی از رک گو ترین مدیران ارشد فارس در چند دهه اخیر می دانند، این بار موضوع سلیقه ای امنیتی کردن دانشگاه ها را در لفافه بیان کرد اما  ازمتولیان دانشگاه ها خواست دانشجویان را همچون فرزندان خود بدانند و با نصیحت ، اندرز و راهنمایی دلسوزانه نقاط ضعف آنها را بازگو کرده و راه درست را به آنها نشان دهند.
صحبت های رحیمی در مراسم بازگشایی دانشگاه های استان چند ویژگی دیگر نیز داشت.
او در ابتدای صحبت هایش شیراز را با عناوینی همچون شهر علما و فقها،شهر ادبا و اطباء شهر فلاسفه و.. معرفی کرد تا دانشجویانی که ترم اول سال تحصیلی 99-98 اولین سال تحصیلی آنها در این شهر محسوب می شود بدانند شهری را برای ادمه تحصیل انتخاب کرده اند  که دانشگاه مادرش به تعبیر رهبر انقلاب دار العلمی در دل دار العلم است.
تاکید بر لزوم توجه بیش ازپیش  دانشجویان به فعالیت های اجتماعی و صنفی و پویا کردن انجمن های علمی ، اهمیت علم آموزی، خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی بین دانشجویان و نسل جوان جامعه و... از جمله دیگر ویژگی های صحبت های رحیمی در این مراسم بود.
اما آنچه بیش از همه مهم به نظر می رسد،دست گذاشتن رحیمی بر نقطه ای بود که برخی از آن به عنوان دردی مهم در جامعه یاد می کنند.
دردجدایی سه جزیره جامعه،صنعت و دانشگاه!
استاندار فارس در این مراسم  افزود: با توجه به اینکه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایران اهداف والایی همچون استقلال و آزادی و مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم و استکبار از سوی بنیان گذار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی(ره) تبیین شده است که برای تحقق این اهداف که برخواسته از آموزه های دینی ما است هزینه های زیادی همچون جنگ هشت ساله را متحمل شده ایم.
وی با اشاره به اینکه امروز جنگ دشمن از طریق تحریم ها متفاوت از دوران دفاع مقدس است و در سطح همه جامعه  خانواده ها گسترده شده است ، گفت: دانشگاه و دانشجویان در برابر  این تحریم ها رسالتی بر عهده دارد که این رسالت در بیانیه گام دوم انقلاب از سوی مقام معظم رهبری تبیین شده است.
استاندار فارس با بیان اینکه دانشگاه ها باید به صنعت کمک کرده و مسئله محور و پژوهش محور باشند، تصریح کرد: دانشجویان با تکیه بر روش های علمی باید به دنبال رفع مشکلات جامعه در حوزه های مختلف از جمله آسیب های اجتماعی ، کمبود منابع آب، توسعه صنعت و... باشند.
وی گفت: دستگاه های اجرایی نیز از نظرات عالمانه دانشجویان و اساتید دانشگاه ها استقبال می کنند.
دکتر رحیمی ابراز امیداورای کرد با همراهی دانشگاهیان شاهد حرکت استان در مسیر پیشرفت و توسعه باشیم.
همین جنس حرف ها در جمعی که نقش مهمی در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب دارند،باعث می شود تا درشرایطی که برخی به تحلیل حضور و پاسخگویی رحیمی در فضای مجازی مشغول هستند،برخی  دیگر از آن به عنوان سیگنال های مثبت  و امیدوارکننده از جانب استاندار برای جامعه ای که درآن دانشجویان در تحولاتش نقش مهمی دارند یادکنند.
انتهای پیام /  علیرضا لرک
832 کلیک ها  پنج شنبه, 18 مهر 1398 08:57
این مورد را ارزیابی کنید
(3 رای‌ها)

موارد مرتبط