چاپ کردن این صفحه
  • دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش منطقه فارس :

نقش زنان در امداد رسانی پس از سیل پر رنگ و اثرگذار بود

راستین آنلاین:دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش منطقه فارس  گفت:نقش زنان در امداد رسانی پس از سیل پر رنگ و اثرگذار بود .

جمیله کریمی که در نشست « زنان ، نهادهای مدنی ، مدیریت بحران »  درجمع زنان عضو سمن ها که در جریان سیل شیراز در محله سعدی فعالانه در امور امداد رسانی مشارکت داشتند، سخن می گفت افزود: نهادهای مدنی درگام اول امداد رسانی توانسته اند فعالیت های خوبی انجام دهند و اقدامات مناسبی در‌جهت  تامین نیازهای اولیه به سیل زدگان  انجام دهند و با این حال گام دوم نباید در این حوزه فراموش شود.

وی گفت:گام دوم در این حادثه این است که باید با نگاه ویژه ای اقدام به تشکیل تیم های مشاوره ای و روانشناسی و تسهیلگری و حتی جامعه شناسی کرد و  به درمان آلام  روحی سیل زدگان پرداخت و با توجه به حجم سیل و آثار تخریبی آن شوک به افراد این مناطق وارد شده است که با بهبود شرایط روحی این افراد می تواند از آثار تخریبی آن در بلند مدت جلوگیری کرد .

دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش منطقه فارس  با بیان اینکه فراموش نکنیم که اگر بهبود شرایط روحی افراد در نظر گرفته نشود نه تنها زندگی افراد مختل شود بلکه جامعه نیز از این موضوع متضرر خواهد شد افزود:هم گرایی و هم افزایی در میان انجمن های مردم نهاد می تواند تاثیر قابل توجه ای در تسریع ارائه خدمات داشته باشد.

جمیله کریمی ادامه داد:سازمان های  مردم نهاد هرکدام دارای هویت هستند و این هویت زمانی مشخص خواهد شد که عملکرد این واحد ها مورد بازبینی قرار گیرد. البته انجمن های مردم نهاد باید برنامه ریزی بلند مدت و مستمر داشته باشند تا بتوانند فعالیت های هدفمند داشته باشند.

وی افزود:انسجام مدیریت در کنار اموزش نیروهای خدمت رسان از جمله مهم ترین الزامات سمن ها و انجمن های مردم نهاد است. در این میان نباید فراموش کنیم که نیروهای امدادی باید با فعالیت های تیمی اشنا باشند.

همزیستی مسالمت آمیز برطرف کننده مشکلات جامعه است

دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش منطقه فارس  با بیان اینکه پس از سیل شیراز شاهد همبستگی تمامی نیروهای مردمی و امدادی بودیم و این همبستگی عاملی برای تقویت نهادهای اجتماعی است افزود:در این مدت دو موضوع همزمان رخ داد که باعث  همبستگی ملی در ایران شد که موضوع اول سیل و موضوع دوم نیز قرارگیری  سپاه در لیست گروههای تروریستی توسط دولت ترامپ بود که حرکتی  خلاف حقوق بین الملل و حتی عرف بین الملل بود که نهاد نظامی و رسمی یک کشور در لیست گروههای تروریستی توسط کشور دیگری قرار گیرد و این اقدام نابجا دولت امریکا باعث شد تمامی نیروهای داخلی  با هر نوع گرایش و نژاد و قومیت در کنار هم‌قرار گرفته و همبستگی خود را در مقابل دشمن خارجی به نمایش بگذارند که این حرکت قطعا امید دشمنان را ناکام خواهدگذاشت .

کریمی در ادامه با اشاره به اینکه هر نهادی یا مجموعه ای دارای دو بعد هست ، گفت سپاه هم همچون هر نهاد دیگری  دارای دو بعد هست یکی موجودیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و  دیگری عملکرد آن هست .

عضو شورای مرکزی  حزب اتخاد ملت ایران اسلامی منطقه فارس با اشاره به اینکه موجودیت سپاه در قانون اساسی تسریع و این نهاد نطامی بعنوان رکنی از ارکان نظام هست که تعرض خارجی به آن به منزله تعرض به حاکمیت ملی کشورمان هست ،تاکید کرد که  در مقابل تعرض به نهاد رسمی کشورمان با همبستگی ملی ایستاده ایم و این همبستگی آنها را در اهداف پلیدشان ناکام خواهد گذاشت

وی در ادامه گفتند بعد دیگر ، عملکرد سپاه پاسداران هست که  شامل خدمات ارزشمند در حراست از امنیت  ملی و تمامیت ارضی کشورمان هست که ایران را به امن ترین کشور منطقه تبدیل کرده و  همچنین نقدهایی هست که هدف از  نقدها در راستای تحکیم موجودیت  سپاه پاسداران بعنوان یک نهاد نظامی بر خاسته از متن مردم در حراست از امنیت و حاکمیت  ملی کشورمان می باشد و به تعبیری تاکید بر وظائف ذاتی آن می باشد.

کریمی افزود:این که ترامپ و دولت آن خلاف حقوق و عرف بین  الملل عمل کرده است و نام نیروی رسمی نظامی کشورمان را در لیست گروههای تروریستی قرار داده است باعث شده تا به استثنای  دو سه کشور منطفه ، جامعه جهانی نیز از این اقدام دیوانه وار ترامپ تعجب کرده و آنرا محکوم کنند.

به اعتقاد وی این دو رخ داد در این مدت هر چند سختی ها خود را داشت اما منجر به همبستگی ملی در جامعه شده است که باید تلاش نمود این همبستگی بتواند همزیستی مسالمت آمیز را در کشور نهادینه کند تا در فضای دور از بغض و کنیه و تفرقه وحذف ،  برای حل مسائل و مشکلات کشور و مردم با زبان گفتگو به چاره اندیشی پرداخت .

کریمی در ادامه با اشاره نقش نهادهای مدنی در ارائه خدمات به مردم ، اظهار امیدواری کرد که نهادهای مدنی در ایران بتواند با توانمند ساختن خود و مشارکت برنامه محور و مستمر  ، اعتماد حاکمیت در واگذاری  بخشی از امور به مردم کمک کنند و مردم در قالب نهادهای شناسنامه دار فعالیت بیشتر و بزرگتری در جامعه داشته باشند و علاوه بر امداد رسانی ، بتواند کاهنده اسیب های اجتماعی و ارائه خدمات اجتماعی ، فرهنگی به مردم باشند .

تجربیات مستند شود

وی با بیان اینکه مستند سازی باید در نهادهای مدنی به یک فرهنگ تبدیل گردد  تا در بحران های احتمالی بتوانند از تجارب گذشته بهره مند گردند افزود:فعالیت ها در کشور های توسعه یافته بیشتر توسط انجمن های مردم نهاد صورت می گیرد از این رو در ایران نیز باید با توسعه فعالیت های انجمن های مردم نهاد حضور مستمر و پر رنگی در جامعه داشته باشند . کریمی در خاتمه تاکید کرد که جامعه باید به سمتی حرکت کند تا نقش انجمن های مردم نهاد بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

گفتنی است این نشست به همت جمعیت زنان مسلمان نواندیش منطقه فارس جهت قدردانی از تلاشهای امدادی زنان عضو سمن ها و فرهنگیان  به آسیب دیدگان محله سعدی بر گزار شد که ضمن اجرای کارگاه آموزشی مقابله با بحران توسط خانم وحیده سعدایی مدرس دانشگاه و محقق حوزه مدیریت بحران ، در پایان طی مراسمی  از تلاش بانوان امدادگر قدردانی شد.

انتهای پیام /  101
2243 کلیک ها  جمعه, 30 فروردين 1398 22:23
این مورد را ارزیابی کنید
(3 رای‌ها)

بیشتر بخوانید 101

موارد مرتبط