پایگاه خبری مرآه البحرین بر اساس آخرین پیش بینی های هواشناسی این کشور در منطقه خاورمیانه از عبور سامانه شدید بارشی از سوی غرب کشور به سمت استانهای جنوبی از جمله خوزستان، فارس، بوشهر و هرمزگان خبر داد.
بررسی نقشه های پیش یابی نشان می دهد در حال حاضر یک سامانه فعال و بزرگ بارشی همراه با طوفان شدید، باران و تگرک به نوار غربی ایران نزدیک می شود از یکشنبه تا سه شنبه استانهای ایلام، خوزستان، کهکیلویه و بویر احمد، فارس، بوشهر و هرمزگان را در نوردیده و وارد دریای عمان خواهد شد.
سامانه یاد شده ابتدا از ظهر امروز از سمت نوار غربی، مناطق مختلف جنوب غرب، غرب، سواحل جنوبی، دامنه های زاگرس، به تدریج شروع شده و استانهای ایلام و خوزستان را تحت تاثیر قرار داده که همزمان با افزایش دما بارشهای رگباری، طوفان شدید و در مناطق سردسیر برف شروع خواهد شد.
این سامانه امشب استانهای کهکیلویه و بویر احمد، استانهای فارس، بوشهر و هرمزگان را در برخواهد گرفت و در اواخر روز دوشنبه وارد دریای عمان خواهد شد و با توجه به اینکه این سامانه بارشی با طوفان شدید همراه می باشد سبب فرو افتادن درختان، خطوط انتقال برق و حتی برخی ساختمانهای فرسوده شود.
همچنین پیش بینی های این هواشناسی نشان می دهد این سامانه همراه با بارش تگرک بوده و به محصولات کشاورزی خسارات زیادی را وارد خواهد کرد که لازم است کشاورزان این مناطق تدابیر ویژه ای را جهت جلوگیری از از بین رفتن محصولات اندیشه کنند، از همین رو بدلیل وجود شرایط بد آب و هوایی لازم است مردم عزیز از رفتن به سفرهای غیر ضروری که خسارات جبران ناپذیری را برای خانواده ها به مراه خواهد داشت، جدا خود داری کنند.
احسان مردای از پژوهشگران هواشناسی کشور نیز اعلام کرد: هنگام وزش باد شدید، تا آنجا که میشود در خانه بمانید، آنتنها و سایر تجهیزات و الحاقات سست و مهار نشده بر پشت بامها را کاملا مهاربندی کرده، در جای خود محکم کنید، پشت دیوارهای رو به باد که سست هستند تیرهای حائل نصب کنید ( اگر تیرهای فلزی در دسترس نیست از تیرهای چوبی استفاده شود). به حاشیه رودهای دائمی و یا در بستر رودهای فصلی وارد نشوید.
به هیچ وجه اجازه ندهید میزان برف انباشته بر پشت بامتان زیاد شود و بر خلاف آنچه خیلی از مردم فکر می کنند برف به تدریج تحت فشار وزن خود فشرده می شود و در صورت افزایش قابل توجه ارتفاع آن، هر سانتیمتر از برف انباشته شده بر روی بام وزن زیادی را به صورت سربار به وزن سقف اضافه می کند و حتی می تواند سبب فرو ریختن سقفهای محکم نیز شود.