چاپ کردن این صفحه

پیام نتیجه انتخابات هیات رئیسه شورای شهر شیراز چه بود؟ /اختلاف درتصمیم یا آزادی درعمل

راستین آنلاین :یک سال از آن روزی که ۱۲ نفر از لیست ۱۳ نفره موسوم به لیست امید روی صندلی های پارلمان شهری شیراز نشسته‌اند می‌گذرد. 

۳۶۵ روزی که هرچه به جلوتر پیش می‌رفت زمزمه های اختلاف بین این ۱۲ نفر و گاها درگیر کردن نفر سیزدهم در این اختلافات بیش از پیش نمایان می‌شد. 
اما انتخابات هیئت رئیسه این شورا که به اعتقاد برخی نمایش اختلاف اعضای این لیست بود، در حالی برگزار شد که برخی اعتقاد داشتند دوره (دستغیب) دیگر تمام شده و این نماینده اسبق مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نباید برای سال دوم رئیس شورای شهر باشد.

 طرح توطئه

 با نزدیک شدن به زمان انتخابات گمانه‌زنی‌ها برای انتخابات هیئت رئیسه جدید شورای شهر شیراز، حرف و حدیث ها در خصوص تلاش برخی جریان‌ها و گروه‌های سیاسی برای دخالت در این انتخابات و مانع تراشی برای نشستن دوباره دست روی صندلی ریاست شدت گرفت. 
اما در این میان دو سناریو بیش از پیش توجه تحلیلگران را به خود جلب کرد. 
سناریو اول را که نزدیکان دستغیب نسبت به شکل‌گیری آن اعتقاد داشتند این بود که نزدیکان شهردار از اتاقی در نزدیکی محل جلوس اسکندرپور مشغول چانه زنی برای جایگزینی یک تیم دیگر جزو تیم سال اول در هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر شیراز است. 
 گپ و گفتگو در مورد  این سناریو زمانی شدت گرفت که اختلاف بین دستغیب و شهردار بر سر برخی انتصابات شکاف بزرگی بین رییس شورا و اسکندرپور ایجاد کرد. 
اما سناریو دوم را یک رسانه نزدیک به اصلاح طلبان منتشر کرد این بود که یک عضو شورای شهر شیراز تلاش گسترده ای برای مقابله با رئیس شدن دوباره دستغیب آغاز کرده است. 
گرچه این رسانه مستقیم به نام فرد خاصی اشاره نکرده بود، اماکدهایی که داده بود حکایت از نشانه رفتن نام علی ناصری توسط قلم نگارنده آن گزارش داشت. 

داستان یک نامه 

در کنار این دو سناریو نامه تعدادی از جوانان اصلاح طلب به اعضای شورای شهر شیراز بازی را کمی پیچیده تر کرد. نامه ای که در آن این جوانان با ادبیاتی انتقاد گونه تقاضای ارائه  گزارش عملکرد از اعضای لیست امید را داشتند و معتقد بودند این لیست نتوانسته است طبقات نسل جریان جوان اصلاحات را در حوزه مدیریت شهری مرتفع سازد. 
امضاکنندگان این نامه برخی اخبار منعکس شده از شورا را اخباری ناگوار از سهم‌خواهی منفعت طلبانه شخصی وگروهی و برای منسوبان نزدیکان اعضا به شهرداری و شورای شهر و حتی استانداری عنوان کرده بودند. 
این عده اعتقادداشتندکه انتصابات ناشی از لابی گری های گوناگون با گماردن نیروهای غیر متخصص در پست‌های مدیریتی به دور از رویه شایسته‌سالاری است وباآرمان های اصلاحات فاصله دارد.

 مطرح شدن نام پدر خوانده 

در شرایطی که برخی از تحلیلگران از بروز اختلافات عمیق بین اعضای شورای شهر شیراز سخن می‌گویند، مهدی حاجتی یکی از اعضای این شورا در واکنش به نامه تعدادی از جوانان اصلاح طلب به اعضای شورای شهر شیراز از نقش پدر خوانده ها در تصمیمات شورا سخن می گوید و این شورا را با چالش جدید روبرو می‌کند. 
حاجتی هفته گذشته نیز از تلاش آنچه او از آن به عنوان (پدرخوانده) نام برده بود برای تاثیر گذاری در نتیجه انتخابات هیئت رئیسه سخن گفته بود. 
حالا یک سال از عمر چهار ساله شورای شهر شیراز می‌گذرد شورایی که بسیاری گمان می‌کردند پیروزی مطلق یک لیست می تواند زمینه تصمیم گیری ها و انجام کارهای گروهی را با حداکثر رای موافق و همراه  سازد  با بحران ایجاد شکاف و تشکیل فراکسیون های نانوشته روی کاغذ رو به رو شده است. بحرانی که گرچه دستغیب آن را آزادی عمل نمایندگان در تصمیم گیری می خواند اما به اعتقاد بسیاری شکافی است که پشت آن دبیران برخی احزاب و تعدادی از شخصیت‌های سیاسی- اقتصادی شهر ایستاده اند.
انتهای پیام /  101
1390 کلیک ها  دوشنبه, 29 مرداد 1397 12:11
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

بیشتر بخوانید 101

موارد مرتبط