چاپ کردن این صفحه

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس: رسانه ها موارد اختلافی را به نهادهای صنفی ارجاع دهند

راستین آنلاین: مدیرکل فرهنگ وارشاداسلامی فارس برنقش انجمن‌ها ونهادهای صنفی در حمایت از مطبوعات و رسانه‌ها تأکید کرد و گفت: رسانه ها موارد اختلافی را به این نهادها ارجاع دهند.

بهزاد مریدی شنبه در گفت و گو با ایرنا ادامه داد:‌ارجاع این موارد به نهادهای صنفی، اخلاق حرفه ‌ای را بر ساختار حاکم می‌کند و مانع دخالت دستوری حاکمیت در امور می‌شود.
وی بیان کرد: تمام مجامع از کارگری تا کارفرمایی باید برای رفع مشکلات احتمالی به صنف‌هایشان مراجعه کنند و از آن حمایت کنند،هم‌ اکنون خانه مطبوعات فارس و انجمن صنفی روزنامه ‌نگاران مسئول رسیدگی به مشکلات حوزه رسانه است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد:‌وزارت ارشاد نمی ‌تواند در مقام داور به مشکلات صنفی روزنامه ‌نگاران وارد شود.

** یارانه و بیمه مطبوعات
وی به این انتقاد که یارانه مطبوعات در برخی موارد برای مصارفی جز امور تعیین ‌شده خرج می ‌شود و این امر به ضرر بدنه مطبوعات و مخصوصاً خبرنگاران می‌انجامد پاسخ داد: یارانه‌ مطبوعات بر مبنای شاخص‌های تعریف‌ شده متمرکز در تهران است.
مریدی گفت:‌یارانه‌ ها اهرم فشار دولت بر مطبوعات نیست و تنها براساس ضوابط و معیارهای حرفه‌ای تعلق می گیرد هرچند مباحثی همچون تعداد خبرنگاران هر مجموعه، بیمه ‌بودن و استخدام آن‌ها نیز در امتیازدهی به مطبوعات به‌ عنوان ملاک درنظر گرفته شده است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس بیان داشت: بیمه بسیاری از هنرمندان واجد شرایط درحال پرداخت است و بیمه‌های تکمیلی آنان نیز فعال شده است و تاکنون هیچ محدودیتی در این زمینه نداشته‌ ایم.

** حمایت ار هنرمندان
وی دربخش دیگری از این گفت‌ و ‌گو بر حمایت از انتشار آثار هنرمندان نیز اشاره کرد و بیان داشت: حمایت از آثار هنرمندان به دو صورت در دستور کار است بدین‌گونه که اثر هنری یا باعنوان اثر فاخر در کمیسیون انتشارات فاخر در تهران بررسی می‌شود و همه هزینه‌های نشر اثر را وزارت ارشاد تقبل می‌کند و یا انتشارات به چاپ اثر اقدام می‌کند و ارشاد بخشی از آثار را خریداری می‌‌کند تا بدین‌نحو از آثار هنرمندان حمایت کنیم.
مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی فارس برنامه‌های زنجیره ‌وار تکریم هنرمندان پیشکسوت را نیزدرزمره فعالیت‌های حمایتی از آنان برشمرد.
مردی گفت: تجلیل از هنرمندان و اهدای نشان‌های هنری و ادبی برمبنای آورده‌ها و داشته‌های هر هنرمند صورت می‌گیردو بر این اساس، این برنامه‌ها برای بزرگان و پیشکسوتانی برگزار می‌شود که به‌ منزله گنجینه‌های ارزشمند استان، روز به روز ذخایر فرهنگی ما را فزونی بخشیده‌اند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس همچنین امید بخشی و روحیه‌ افزایی در هنرمندان پیشکسوت را هدف اصلی برگزاری مراسم تجلیل از آنان خواند و در پاسخ به این انتقاد که حمایت و تجلیل از هنرمندان جوان فراموش شده است، عنوان داشت: درست است که برخی بزرگان چندبار و با عناوین مختلف تکریم شده‌اند اما عرصه تکریم جوانان در جشنواره‌های گوناگونی است که به ‌صورت سالیانه برگزار می‌شود.

** مرکززدایی به بالندگی جریان‌های گوناگون کمک می‌کند
وی درباره دلیل مهاجرت هنرمندان جوان از فارس علت را اشکالی مبنایی دانست که تنها مختص این استان نیست. مریدی بیان داشت: تفکیک حوزه‌های اقتصادی، سیاسی،‌هنری و... و مرکززدایی می‌تواند به بالندگی جریان‌های گوناگون کمک کند. اینکه پایتخت، مرکز سیاسی، هنری، تجاری و... باشد، دیگر شهر‌ها را از امکانات و فضاهای پربازده هنری دور می‌کند و طبیعی است که هنرمند شهرستانی احساس می‌کند باید به تهران مهاجرت کند و همین موضوع نیز موجبات نگرانی را فراهم می ‌کند.
این مقام فرهنگی به کاهش چشمگیر مهاجرت‌ها از فارس در سال 1393 اشاره کرد و دراین زمینه عنوان داشت: درخواست هنرمندان فارس برای برگزاری برنامه‌های گوناگون اجابت شده است وحتی افرادی که طی سه سال گذشته مهاجرت کرده‌اند دوباره دعوت به کار شده‌اند برای نمونه بیشترین تعداد کنسرت‌های علی زند وکیلی و حامد همایون در شیراز برگزار شده است و این موضوع به دلیل تکریم آنان و نیز تعلق خاطری است که به شیراز دارند./ایرنا

انتهای پیام /  106
1274 کلیک ها  یکشنبه, 17 دی 1396 13:45
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

بیشتر بخوانید 106

موارد مرتبط