بخشي از راه‌حل‌هاي خروج از بحران‌هاي كنوني جهان در دست جوانان است

راستین آنلاین:معاون رئيس‌جمهوري در امور زنان و خانواده گفت: در جهان كنوني و با توجه به سهم جوانان از جمعيت جهان و خصوصا جهان اسلام، جوانان شاه كليد اصلي توسعه و عدالتخواهي محسوب مي‌شوند كه بايد به‌خوبي از اين ظرفيت بهره برد.



شهيندخت ملاوردي عصر شنبه 16 بهمن در مراسم افتتاحيه شيراز پايتخت جهان اسلام با تصريح اينكه 300 ميليون جوان در كشورهاي عضو سازمان همكاري‌هاي اسلامي زندگي مي‌كنند، گفت: بايد افزايش دسترسي عادلانه جوانان به منابع و فرصت‌ها در صدر برنامه‌هاي دولت‌هاي اسلامي قرار گيرد.

وي با اشاره به بحران‌ها و تهديداتي كه جهان امروز را در بر گرفته است، تاكيد كرد: بخشي از راه‌حل‌هاي خروج از بحران‌هاي كنوني جهان در دست جوانان است اگرچه دولت‌ها نقش اصلي را ايفا مي‌كنند اما جوان به‌عنوان كنشگري فعال مي‌توان گفتمان صلح و عدالتخواهي را در عرصه‌هاي مختلف ترويج داده و دنبال كنند.

ملاوردي با بيان اينكه جهان و خصوصا کشورهای اسلامی، ابعاد جدیدی از خشونت و افراطی‌گری را تجربه مي‌كنند، دامن زدن به پروژه اسلام هراسي و ترويج آن را يادآور شد و مشاركت كشورهاي اسلامي را در مسير تحقق اهداف جهان اسلام براي ترويج صلح و عدالت، بسيار اثر بخش توصيف كرد.

وي اعتقاد دارد كه بهره‌مندی از ظرفيت‌ها و استعدادهای نسل جوان برای ایفای نقشي موثر در توسعه يك الزام است و بايد مورد توجه دولت‌ها قرار گرفته و كشورهاي اسلامي هم با استفاده از سرمايه جوانان خود، زمينه توسعه پايدار كشورها و جهان اسلام را فراهم كنند.

ملاوردي با يادآوري اينكه برگزاري همايش‌ها و رويدادهايي نظير پايتختي جوانان جهان اسلام، امكان برداشته شدن گامي به سمت جلو را براي كشورها فراهم خواهد كرد، تحولات جهان اسلام را زمينه‌ساز توسعه مشاركت بيشتر زنان و جوانان در اين كشورها دانست و مديريت و هدايت توانمندي زنان با در نظر گرفتن تغييرات اجتماعي را بسيار با اهميت خواند.

به اعتقاد معاون رئيس‌جمهور، نبود سیاستگزاری و اقدامات صحیح، جامعه بانوان در جوامع اسلامی را با مشکلاتی روبرو كرده و مي‌‌كند كه پيامدهاي اين مشكلات هم افراد هم كل جامعه را در برخواهد گرفت.

او با تصريح اينكه حضور زنان در عرصه‌های مختلف اجتماع مانع استحکام بخشی و حضور موثر آنان در کانون خانواده نیست، اين مهم را بعدي ديگر از توان نقش‌آفريني زنان توصيف و اضافه كرد: از نظر اسلام زنان توان فعاليت در عرصه‌هاي مختلف را دارد.

ملاوردي گفت: آنچه كه غرب در اواخر قرن بيستم در خصوص حقوق زنان به آن دست‌يافته را اسلام هزار و 400 سال قبل مورد توجه قرار داده است. به دنبال ورود زنان به عرصه دانش و کار، انتظار می‌رود که سهم زنان از مدیریت‌ها متناسب با حضور آنان باشد.

او با بيان اينكه امروز دختران و زنان مسلمان دسترسی کمتری نسبت به مردان به مسئولیت‌های کلیدی در کشورهای اسلامی دارند و به موقعیت‌های فرهنگی و اجتماعی بسنده کرده‌اند، اضافه كرد: ایران در سال‌های اخیر تلاش کرده تا زمينه حضور بيشتر و موثرتر زنان در اداره كشور را فراهم كند اگرچه وضعيت امروز، از نگاه مسئولان و مردم با وضعيت مطلوب فاصله دارد.

ملاوردي اراده جدی مسئولان در این زمینه را نشان‌دهنده تلاش براي افزايش سهم زنان در عرصه‌هاي مختلف فعاليت‌هاي اجتماعي دانست.

عصر شنبه، شيراز رسما به‌عنوان پايتخت جوانان جهان اسلام، فعاليت خود را آغاز كرد.

شيراز در پي رايزني‌هاي گسترده، از سوي سازمان همکاری کشورهای اسلامي براي سال 2017 به‌ همراه فاس از مراكش و پوتراجایا از مالزي به‌‌عنوان پايتخت جوانان جهان اسلام انتخاب شده است.
انتهای پیام /  101
1160 کلیک ها  یکشنبه, 17 بهمن 1395 08:15
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا