چاپ کردن این صفحه

وزیر بهداشت از یک شخص خاص دردانشگاه علوم پزشکی شیراز حمایت می کند

راستین آنلاین:نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وزیر بهداشت خود معترف مشکلات طرح پزشک خانواده است گفت: با وجود اینکه وی  به ناکارآمدی این طرح واقف است اما متاسفانه  در مقام حمایت ازیک شخص خاص در دانشگاه علوم پزشکی شیراز برآمده است.

فرج اله رجبی، که در نشست مشترک رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی،با منتقدان دانشگاه علوم پزشکی شیراز سخن می گفت

به بخشی از کاستی هادر حوزه علوم پزشکی استان اشاره کردو با تأکید بر اینکه طرح تحول در نظام سلامت مشکلات جدی را به دنبال دارد افزود: وزیر بهداشت مشکلات این طرح را نمی پذیرد و آنها را قبول ندارد

نماینده مردم شیراز در مجلس اسلامی  گفت: تأمین اجتماعی در سال 91، 10 میلیارد  به پزشکان متخصص و عمومی پرداخت کرده  این مبلغ در حالت نرمال سالانه حدود 20 درصد افزایش داشته اما در سال اخیر و با اجرای طرح تحول این پرداخت به 84 میلیارد رسیده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت  بیمارستان نمازی شیراز اشاره کرده و گفت: در جلسه با وزیر بهداشت درباره بیمارستان نمازی از او پرسیدم و پاسخ داد که بیمارستان نمازی مشهورترین  بیمارستان جنوب کشور است اما آنچه در بیمارستان نمازی در جریان است در شأن مشهور ترین بیمارستان جنوب کشور نیست.

گفتنی است در حاشیه سفر رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی به شیراز منتقداندانشگاه علم پزشکی شیراز طی جلسه ای نقطه نظرات خود را با رئیس این کمیسیون در میان گذاشتند.

نواقص و معضلات طرح پزشک خانواده که 6 سال است به شکل پایلوت در استان فارس اجرا می شود اولین موضوعی بود که توسط منتقدات مطرح شد.

یکی از منتقدان که از پزشکان فعال در استان بود درباره این طرح و اجرای آن در استان فارس گفت: آنچه در استان فارس در حال اجرا است طرح صفر- دو است و نباید با پزشک خانواده اشتباه گرفته شود.

این پزشک منتقد با بیان اینکه بیش از 5 سال است این طرح به شکل آزمایشی در استان فارس در حال اجرا است به ایرادات این طرح اشاره کرد و افزود: مغایر بودن با عدالت اجتماعی و قوانین جاری کار در قانون اساسی که از بدترین نوع قرار داد پیمان کاری  بین کارفرما و کارگر استفاده شده هیچ گونه مرخصی استحقاقی و استعلاجی برای پزشکان در نظر گرفته نشده است هیچ گونه بیمه و یا حق بازنشستگی دراین قرار داد ها دیده نشده  و از همه مهمتر اینکه قرار داد به صورت یک طرفه از طرف کارفرما قابل لغو است.

این منتقد همچنین به عیوب طرح پزشک خانواده اشاره کرد و با بیان اینکه  تنها فرهنگ سازی نصب بنر و تیز تبلیغاتی صدا  سیما با عنوان پزشک خانواده ویزیت رایگان درمان رایگان بود، گفت: کارشناسی نشدن طرح و شتابزدگی در اجرا و نبود ساختار روشن که متأسفانه در دولت قبل یک شبه کلید خورد، نبود بستر سازی و آماده نبودن فضای اجتماعی، دوره ندیدن پزشکان عمومی ازجمله مشکلات این طرح است.

وی گفت:2هزار نفر پزشک عمومی در استان هستند که هزار و 50 نفر وارد طرح شده اند و 2 میلیون و 100 هزار نفر تحت پوشش این طرح هستند به هر پزشک 3 تا 3 هزار و 500 نفر تحت پوشش دارند  و با فرض اینکه هر روز 32 نفر را ببیند هر 100 روز کاری زمان برای نوبت دادن به بیمار زمان صرف می شود.

یکی دیگر از منتقدان درباره مشکلاتی که طرح پزشک خانواده در باره دارو ها و داروخانه ها ایجاد کرده است گفت: زمانی که سهم بیمار از درمان صفر می شود  شاهد انباشت دارو و اصراف در بین بیماران هستیم البته عدم اعتماد ناشی از اجبار در انتخاب پزشک و نارضایتی از روند درمان  براین مشکل افزوده و در کنار آن  بسیاری از داروهای موجود در داروخانه ها تحت پوشش پزشک خانواده نیست که این موضوع سبب درگیری بین دارو خانه ها و بیمارانی می شود که  مرتبا تبلیغ که درمان و داروی رایگان را از سوی علوم پزشکی می شنوند.

 

انتهای پیام /  101
2308 کلیک ها  یکشنبه, 05 دی 1395 01:20
این مورد را ارزیابی کنید
(3 رای‌ها)

بیشتر بخوانید 101

موارد مرتبط