چاپ کردن این صفحه

آزادی اولین پیش نیاز توسعه است

استاندار فارس آزادی را پیش نیاز توسعه دانست و گفت:بدون آزادي حتي تحقيقات علمي نيز ممكن نخواهد بود، 

 سیدمحمدعلی افشانی که درهمایش سراسری روسای مجمع مشورتی توسعه استان های کشور در شیراز سخن می گفت، با اشاره به اين كه بايد به قانون مندي هاي توسعه پايبند باشيم، ادامه داد: يكي از مهم ترين قانونمندي هاي توسعه و يكي از مهم ترين شاخص هاي آن، قدرت انتخاب مردم است.
وي تاكيد كرد: تا زماني كه به معناي واقعي كلمه مردم قدرت انتخاب نداشته باشند در مسير توسعه قرار نخواهيم گرفت و مانند ديدن سراب به جاي آب است؛ لازمه قدرت انتخاب مردم، آزادي است.
استاندار فارس با بيان اين كه اولين پيش نياز توسعه آزادي است، گفت: بدون آزادي حتي تحقيقات علمي نيز ممكن نخواهد بود، گفت: در قرون وسطي كه علم محدود و انديشه مقيد بود هيچ تحولي صورت نگرفت اما در دوره رنسانس هر روز تحولي بهتر از ديروز صورت مي گرفت زيرا فضاي آزاد براي انديشيدن، فكر كردن، تحقيق كردن و نتيجه گرفتن وجود داشت.
وي با تاكيد بر اين كه توسعه قابل كپي برداري نيست اگر چه مسير را كوتاه مي كند، افزود: دانش بشري در اختيار هر جامعه اي باشد همه بشريت در آن شريك هستند؛ اما تا پيش نياز توسعه در جامعه اي محقق نشود امكان توسعه وجود نخواهد داشت.
 افشاني با اشاره به اين كه قدم گذاشتن در مسير توسعه با علم و اطلاع از امر توسعه امكان پذير است، اظهارداشت: اولين نياز ما اين است كه يك طرح آمايش سرزمين كشوري داشته باشيم كه بدانيم با استان هاي همجوار چه معامله و مراوده اي بايد داشته باشيم.
وي گفت: طرح آمايش بايد با جزئيات در سطح كشوري تهيه شود و استان ها به عنوان بخش هاي آن پازل، ارتباطشان كاملاً تعريف شده باشد.

استاندار فارس گفت: اگر مجمع مشورتی استان ها بر اساس علم، تحقیقات و پژوهش استوار باشد می توانیم امیدوار باشیم که در آینده به نیازی از نیازهای جامعه پاسخ دهد؛ در غیر این صورت تشکیلاتی به موازات دیگر تشکل های فراوان دیگر خواهد بود.

سيد محمدعلي افشاني با بيان اين كه انقلاب صنعتي به دليل اين كه مبتني بر علم و دانش است همه دستاوردهاي خود را بر بشر تحميل مي كند، اظهار داشت: برخي، مدتي در برابر دستاوردهاي انقلاب صنعتي كه يك روز تلويزيون، ويدئو، ماهواره و اينترنت است صبر و تحمل مي كنند؛ اما در نهايت تسليم مي شوند.
وي ادامه داد: اولين كار مجمع مشورتي بايد تدوين استراتژي، مشخص كردن اهداف و تعيين روش هاي اجرايي رسيدن به اهداف بر اساس استراتژي هاي مدون باشد.
استاندار فارس با اشاره به اين كه يكي از مهم ترين وظايف دولت و مديران تقويت نهادهاي اجتماعي است، تصريح كرد: البته با ايجاد نهادهاي اجتماعي به صورت روزانه موافق نيستم؛ اگر دو حزب قدرتمند داشته باشيم كه در لايه هاي اجتماعي نفوذ داشته باشند بهتر از يكصد حزب است كه بايد مسائل آن ها حل كنيم.
 افشاني تاكيد كرد: مجمع مشورتي توسعه استان بايد فلسفه وجودي خودش را اقدام براي پاسخ دادن به نيازهايي بداند كه ساير تشكيلات ها توان پاسخگويي به آن نيازها را ندارند.
وي با بيان اين كه توسعه امري نيست كه با سخنراني، نصيحت و تقاضا صورت گيرد، افزود: توسعه قانونمندي خاص خودش را دارد و فرايندي پيچيده، مستمر، تاريخي و تدريجي است.
استاندار فارس با بيان اين كه گاهي چنان كارهاي خودمان را بزرگ مي كنيم كه باورمان مي شود، گفت: نبايد بگوئيم در قله هستيم؛ زيرا در اين صورت راهي براي پيمودن بيش روي ما نيست؛ بايد بگوئيم در نيمه راه رسيدن به قله هستيم.

استاندار فارس با بيان اين كه توسعه پايدار به معناي پاسخگويي به نيازهاي امروز بدون فدا كردن حقوق نسل هاي آينده است، افزود: امروز ما همه آب ها را مصرف كرده ايم و عمق برخي چاه هاي فارس از 500 متر گذشته و EC آن ها به 28 هزار يعني همانند آب دريا رسيده است؛ اين آب ها را صرف توليد گندم كرده ايم و بايد بررسي كنيم با لحاظ قيمت واقعي آب هزينه تمام شده اين گندم چقدر خواهد بود.
 افشاني يكي از نيازهاي توسعه را بها دادن به توصيه هاي كارشناسان به معناي واقعي كلمه دانست و افزود: نبايد اينگونه باشد كه كارشناسان فرياد بزنند اما مديري بگويد من به نظر خودم عمل مي كنم؛ روزي كه برج هايي را در غرب تهران مي ساختند، صاحبنظران فرياد زدند اين تنها مسير تنفس تهران است؛ اما صدها برج ساخته شد و ديگر اين مسير باز نخواهد شد.
وي با بيان اين كه صاحبنظران علم اقتصاد در حوزه اقتصاد بعد از عامل نيروي انساني كه مبنا و اساس توسعه است، انرژي، آب و حمل و نقل را زيربناي توسعه مي دانند، گفت: البته در دوران ما نيروي انسان بايد دانش روز باشد.
استاندار فارس ادامه داد: تافلر معتقد است؛ قرن 21 قرن دانايي است، هر كس داناتر است تواناتر است؛ كسي داناتر است كه دسترسي اش به دانش سريع تر باشد.
 افشاني با بيان اين كه در زمينه حمل و نقل استان فارس قدم هاي خوبي برداشته شده است، گفت: فارس با مساحت 122 هزار و 600 كيلومتر مربع مساحت و بالاترين تعداد بخش و شهرستان در سطح كشور، حتي يك كيلومتر آزادراه بهره برداري شده ندارد.
وي ادامه داد: آزادراه در حال ساخت شيراز-اصفهان با 230 كيلومتر، فاصله شيراز به اصفهان و شيراز به تهران را به ميزان 130 كيومتر كاهش مي دهد كه تاثير قابل توجهي در انرژي، زمان مسافرت، استهلاك خودروها، كاهش تصادفات و ...خواهد داشت؛ همه بندهاي اقتصادمقاومتي در اين پروژه قابل تحقق است.
استاندار فارس با بيان اين كه كلنگ احداث آزادراه شيراز-اصفهان در سال 89 به زمين زده شده است، تصريح كرد: پيشرفت فيزيكي اين پروژه تا نيمه دوم سال گذشته تنها 23 درصد بوده است اما در مدت يكسال گذشته به حدود 50 درصد پيشرفت فيزيكي رسيده است و اميدواريم در هفته دولت سال 97 به بهره برداري برسد.
 افشاني با اشاره به اين كه كشور علاوه بر خشكسالي با كمبود مالي نيز روبرو است، افزود: در همين شرايط در همه محور اصلي استان طرح هاي خوبي قابل اجرا است.
وي با بيان اين كه توسعه زمان بر بوده و تنها با تكيه بر علم مي توان به آن دست يافت، افزود: علم ابزار سلطه و استقلال است و هيچ كشوري بدون دستيابي به سطحي از علم نمي تواند مستقل بماند؛ و هيچ كشوري بدون دستيابي به علم نمي تواند بر ديگران سيطره داشته باشد.

انتهای پیام /  101
1140 کلیک ها  جمعه, 03 دی 1395 07:44
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

بیشتر بخوانید 101

موارد مرتبط