راستین آنلاین-پیش از ظهر پنجشنبه اول مهرو سالن غزل تالار حافظ زمان و مکانی بود که قراربود،مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ضمن ارائه گزارش عملکرد دوسالانه خودبه سئوالات خبرنگاران و حاضرین دراین نشست که از اهالی فرهنگ و هنر بودند پاسخ دهد.
خدشهدار شدن حیثیت هنر هفتم باحضور برخی سوء گرها
مریدی درابتدای این نشست و در پاسخ به سئوالات مدیرموسسه فیلم سازی ناجی هنر که بیشتر رنگ وبوی مطالبات شخصی داشت تا سئوالات عمومی ،با اشاره به اینکه برخی با سوءاستفادههای اخلاقی و مالی که در گذشته سبب خدشهدار شدن حیثیت هنر هفتم شده بودند، انتقاد مطرح شده به عملکرد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی را در حوزه سینما راوارد دانست و گفت:قبول دارم که در این دوسال گذشته توجه به هنر هفتم و سینما دیرتر از بقیه هنرها صورت گرفت ،اما دلیل این تاخیر این بود که ابتدا باید مشکلات موجود برطرف میشد.
به گفته مریدی از شهریور ٩٣ تاکنون چندین آموزشگاه و مرکز فیلمسازی با مجوز نیروی انتظامی پلمب شده اما وی اشارهای به تعداد این مراکز آموزشی نکرد و تنها به این نکته اکتفا کرد که حتی نام افرادی که سابقهای در این امر داشتهاند در اختیار حراست قرار گرفته و هرگونه ردی از این افراد که در مراکز آموزشی دیده شود با برخورد قاطع روبهرو میشوند.
انتقاد از مدیریت بسته در دوران قبل
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس یکی از دلایل کم رونق بودن سینما در دوران گذشته را اعتقاد مدیران قبلی این بخش بخ مدیریت بسته و انقباضی دانست و گفت:من معتقدم که مدیریت بسته سبب محدود شدن فعالیتها میشود .
مریدی افزود: تغییر مدیریتهای صورت گرفته نیز تنها به همین دلیل بوده چرا که ما بر این باور هستیم که سهیم بودن همه افراد با همه گرایشها امری است که باید اداره کل ارشاد اسلامی استان فارس آن را دنبال کند.
افزودن سه هزارصندلی سینما درطول دوسال
وی رونق سینما را عاملی برای ایجاد نشاط در جامعه دانست و با اشاره به اضافه شدن ٣ هزار صندلی به صنعت سینمای استان گفت: درآینده ای نزدیک سالن های سینما در هتلهای استان نظیر هتل چمران و اطلس باعث افزایش این تعداد صندلی خواهد شد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان فارس از راهاندازی و تجهیز سینما در ٦ شهرستان فسا، داراب، آباده، کازرون، جهرم و لارستان با اعتباری بالغ بر ٦٥٠ میلیون تومان و تجهیز سینما فرهنگ، هنر و تجربه و سینما گلستان شیراز با اعتبار ٣٢٠ میلیون تومان خبرداد و گفت:از آنجا که اغلب سینماهای شهر شیراز در اختیار حوزه هنری است، بدون همکاری و مشارکت حوزه هنری نمیتوان برای این سینماها اقدامی انجام داد.
مشکل سینما پرسیا و یک جدال ده ساله
وی دربخش دیگری از صحبت هایش به اتفاقات رخ داده پیرامون سینما پرسیا اشاره کرد و با تراژدیک خواندن تعطیلی یک سینما در شهری چون شیراز گفت: مشکل سینما پرسیا یک جدال و دعوای ١٠ ساله حقوقی است و تا زمانی که مشکل حقوقی برطرف نشود هیچ اداره دولتی نمیتواند برای کمک به این سینما وارد شود.
6 سینما درمجتمع خلیج فارس راه اندازی می شود
مریدی افزایش سرانه صندلی دربخش سینما را یکی از سیاست های جدی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس عنوان کرد گفت:6 سینمای موجود در مجتمع تجاری خلیج فارس با پیشرفت فیزیکی 75 درصد آمده رونق افزایی به هنر هفتم در شهر شیراز هستند.
انجمن صنفی خبرنگاران جای کسی را تنگ نمی کند
وی درادامه صحبت هایش به بحث تشکیل و راه اندازی انجمن صنفی خبرنگاران استان فارس اشاره کرد و با تاکید بر اینکه هیچ نامه ای از سوی اداره کل کار،تعاون و اموراجتماعی جهت تایید اسامی افراد شرکت کننده در انتخابات این انجمن به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس ارسال نشده است افزود:نباید درمسیر راه اندازی این انجمن و انجمن های مشابه درحوزه های دیگر سنگ اندازی کرد.
وی با اشاره به مسایل مطرح شده توسط برخی خبرنگاران مبنی بر وجود برخی دست های پشت پرده که برای عدم تشکیل این انجمن تلاش می کنند افزود: انجمن صنفی خبرنگاران جای کسی را تنگ نمی کند.
مریدی حضور انجمنهای مختلف در برگزاری برنامههای مختلف فرهنگی و هنری را تحولی بزرگ درراستای اجرای اقتصاد مقاومتی درحوزه هنر دانست و با توصیه خبرنگاران مبنی بر تلاش برای به سرانجام رسیدن تشکیل این انجمن گفت: معتقدهستم که این برونسپاری سبب کاهش هزینهها و بهتر برگزار شدن برنامهها میشود و به همین دلیل ازهیات موسس این انجمن می خواهم تا که راهاندازی انجمن صنفی خبرنگاران را با وجود همه مانعتراشیها و سختیها دنبال کند.
تمرکزگرایی حوزه مطبوعات در تهران، توزیع یارانه مطبوعاتی از تهران و کمبود اعتبار در این زمینه موارددیگری بود که بهزاد مریدی درادامه توضیحاتش درحوزه رسانه به آنها اشاره کرد و وعده داد تا اهالی مطبوعات با بازشدن دست ادارات کل در حوزه مطبوعات شاهد حذف بروکراسی اداره و اطاله مراحل اداری در حوزه مطبوعات باشند.
مدیر کل فرهنگ و راشاد اسلامی اتفاقات رخ داده در حوزه مطبوعات در طول دو سال گذشته دراستان فارس را خوب و رضایت بخش توصیف کرد و ازراهاندازی خانه مطبوعات در شهرستانهای استان و برگزاری کارگاههای آموزشی با حضور استادان به نام عرصه روزنامهنگاری به عنوان نقاط قوت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در زمینه مطبوعات یاد کرد.
مریدی در عین حال انتقاد ازکم رنگ بودن برخی فعالیت ها در این حوزه نظیرفقر در برگزاری جشنواره ها در این حوزه را پذیرفت و ابراز امیدواری کردبا تصویب و ابلاغ طرحی که در وزارت فرهنگ و ارشاد مبنی بر لزوم گسترش جشنواره ها در حوزه های مختلف دردست اجراست این مشکل برطرف شود.
شهرداری درخصوص بازکردن گذرهنر توضیح دهد
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان فارس در بخش دیگری از صحبت هایش به حاشیه های رخ داده پیرامون خیابان سنگ فرش شده حدفاصل چهارراه حافظیه تا چهارراه ادبیات که به گذرهنر مشهور شده پرداخت و گفت:در سال ٩٣ همزمان خیابان مقابل اداره ارشاد و آرامگاه حافظ توسط شهرداری سنگفرش شد و ماهها بدون استفاده باقی مانده و به محلی برای پارک خودروهای ادارههای آن قسمت از شهر بود که با پیشنهاد اداره ارشاد برای مدتی این خیابان محلی برای عرضه هنرمندان شد و نامش به گذر هنر تغییر یافت.
اما پس از مدتی شهرداری مانع برگزاری مراسمها و نمایشگاههای هنری در این قسمت شد و به بهانه گرههای ترافیکی شهر یک طرف این خیابان باز شد و اکنون نیز به همین صورت است.
وی مسدود شدن این گذر برای خودروها را یکی از مطالبات هنرمندان و اهالی رسانه استان فارس دانست و بابیان اینکه شهرداری شیراز باید دراین خصوص به افکار عمومی پاسخ دهد گفت: «امیدوار بودم که گذر هنر مسیری برای ورود استان فارس به اقتصاد هنر باشد و مسیری باشد که برای مردم به جای خوراکی و پوشاک، هنر سرو شود اما این اتفاق نیفتاد.»
مریدی با بیان اینکه از مواضع روزنخست خود پیرامون لزوم برگزاری برنامه های هنری دراستان فارس و شهر شیراز عقب نشینی نکرده ام افزود:حقیقت این است که نمی توانیم در این خصوص با شهرداری و دیگر نهادها وارد جدال شویم.
درگذرپیاده به جای لواشک ،هنر سرو شود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس بااشاره به طرح سه شنبه های بدون خودروعبورممنوع شدن خیابان عفیف آباد دریک روز برای خودروها در هفته گذشته با طرح این سئوال که چرابرخی نمی خواهند در خیابان های شیراز ذائقه مردم از خوردن فست فود و چیپس به سمت فرهنگ و هنر سوق داده شود افزود: هنر این است که درگذرپیاده به جای لواشک و قره قوروت هنر سرو شود.
تشکیل بنیاد حامی هنرمندان استان فارس
مطلب دیگری که در این نشست ٤ ساعته مریدی به آن اشاره کرد، تشکیل بنیاد حامی هنرمندان در استان فارس بود.
خبر راهاندازی این بنیاد یکی از مواردی است که بارها در نشستهای مختلف خبری توسط مریدی مطرح شده برای نمونه در دی ماه سال گذشته در آستانه برگزاری جشنواره فیلم فجر به تشکیل آن تا پایان بهمن ماه ٩٤ سخن گفته بود.
مریدی تشکیل این بنیاد را عاملی در سرمایهگذاری در هنر و رونق اقتصاد هنر عنوان کرد و با بیان اینکه باید تمامی انجمنها شکل میگرفت تا این بنیاد تشکیل میشد، افزود: اکنون تمامی ١٤ انجمن هنری و فرهنگیای که عضو این بنیاد هستند تشکیل شده و پیگیری برای ثبت این بنیاد در حال انجام است.
وی اظهار امیدواری کرد که با کمک نمایندگان مجلس ردیف بودجه مستقل برای این بنیاد اختصاص یابد تا بتوان با راهاندازی و فعالیت این بنیاد در زمینه هنر درآمدزایی شود.
برگزاری جشنواره بینالمللی ادبیات جهان در شیراز
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس درادامه از برگزاری جشنواره بینالمللی ادبیات جهان در شیراز همزمان با روز سعدی خبر داد و دانست و گفت: شیراز قطب ادبیات ایران است و این مطلب در جایی ثبت شود یا نشود بر تارک شیراز میدرخشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه و در پاسخ به سئوال خبرنگاری که از او پرسید« چرا موسیقی در این مدت ٢ ساله رشد کاریکاتوری نسبت به سایر هنرها داشته است؟» با رداین ادعا از کاهش صدورمجوزهای موسیقی پاپ در سال ٩٥ نسبت به سال ٩٢ خبر داد و گفت: تمامی آمار مربوط به صدور مجوزها در اختیار خبرنگاران قرار میگیرد و خود میتوانند مقایسه کنند.
به گفته وی تالار حافظ فرهنگ و ارشاد فارس که در گذشته به نام موسیقی شناخته میشد، اکنون محلی برای تمامی هنرمندان شده و باید ذائقه هنری مردم را با تلفیقی از سنتهای ارزشمند آشنا کرد.
مریدی در پایان به اعتباراتی که استان فارس در سال ٩٤ گرفته اشاره و رقم آن را ٢ میلیارد و ٢٠٠ میلیون تومان ذکر کرد که برای تمامی هنرها هزینه میشود.