رئيس جهاددانشگاهي استان فارس :

جهاددانشگاهي يك نهاد علمي عرضه محور است

‌ مسعود رستگار چهارشنبه 13 مرداد در يك كنفرانس خبري،گفت: نيل به استقلال و ضرورت حفظ استقلال كشور از مهم‌ترين شئوناتي است كه جهاد دانشگاهي به خاطر آنها تشكيل شد و فعاليت‌هاي خود را تداوم بخشيد. به اين معنا كه اعتلاي كشور يك ضرورت است كه به شكل مداوم بايد مد نظر قرار گيرد و بحث گسستن بندهاي وابستگي، تداوم حضور و فعاليت جهادگران دانشگاهي را ضرورت بخشيده است.

وی حوزه‌هاي اصلي فعاليت جهاددانشگاهي را در 4 بخش فرهنگي، پژوهشي، آموزشي و توانمندسازي و اشتغال فارغ‌التحصيلان دانشگاهي عنوان و اضافه كرد: هم‌اينك در حوزه آموزش در 2 بخش بلند مدت و كوتاه مدت، در مقاطع و رشته‌هاي مختلف موضوع آموزش را ساماندهي و دنبال كرده‌ايم به‌طوريكه در بحث آموزش‌هاي بلندمدت تا مقطع فرادكترا هم‌اينك دانشجوياني در دانشگاهها و پژوهشگاههاي جهاد مشغول تحصیل هستند.

وي با بيان اينكه ضرورت همياري جهاددانشگاهي در موضوع اشتغال فارغ‌التحصيلان دانشگاهي و تجاري‌سازي دست‌آوردهاي پژوهشي دانشگاهيان، از اواخر دوره رياست جمهوري آقاي خاتمي به وظايف جهاددانشگاهي اضافه شد، گفت: در بخش پژوهشي، در هر حوزه‌اي كه ضرورتي وجود داشته و ملزومات فراهم بوده، جهاددانشگاهي حضوري پررنگ و تاثيرگذار داشته است.

رستگار با يادآوري اينكه كارنامه جهاددانشگاهي از ابتداي تاسيس تاكنون نشان‌دهنده ورودي موفق به عرصه‌هاي مختلف پژوهشي است، گفت: در دوران دفاع مقدس، ما ورودي موفق و تاثيرگذار در حوزه‌هاي مختلف دفاعي چه در سطح ملي چه استاني داشتيم و در شيراز مباحث مهمي نظير کشف مدارات موشك‌هاي فونيكس و مهندسي معكوس سيستم‌هاي پروازي و راداري و همچنين در موضوع مسيرياب‌هاي الكترونيكي انجام شد.

رئيس جهاددانشگاهي فارس با بيان اينكه اين نهاد انقلابي در سال‌هاي گذشته در حوزه رفع نيازهاي صنايع، اقدامات متعددي انجام داده است، گفت: جهاددانشگاهي يك نهاد علمي عرضه محور است، هر جا كه اعلام نياز شود جهاددانشگاهي خود را مكلف به رفع نياز مي‌داند و با اتكا به ظرفيت عظيم نيروي انساني متخصص كه مشتمل بر حدود 2200 نيروي فعال در حوزه پژوهش است، اقدامات ارزنده‌اي انجام داده است.

وي توليد سيستم‌هاي فرستنده AM و FM مورد استفاده در صدا و سيماي ايران را آخرين دست‌آوردهاي پژوهشي صنعتي جهاددانشگاهي كشور اعلام و اضافه كرد: در بخش‌هايي مانند توليد دكل‌هاي حفاري خشكي و دريايي، مته‌هاي حفاري، پهبادها و هواپيماهاي فوق سبك، پيش‌ران‌هاي لوكوموتيو و در بخش‌هاي الكترونيك،‌ الكترومكانيك و الكتريكی، فعاليت‌هاي پژوهشي مطلوبي انجام شده و اكنون بخشي از دست‌آوردهاي ما در قطارشهري مشهد مورد استفاده قرار گرفته است.

رستگار توليد دروازه‌هاي ورود و خروج به اداره‌ها و سازمان‌هاي دولتي و سيستم‌هاي كنترل متروUPS، ها و شارژرها در جهاددانشگاهي را يادآور و متذكر شد: توليدات جهاددانشگاهي قطعا بهتر از نمونه‌هاي خارجي است و تاكيد داريم كه هرجا وارداتي وجود داشت، مي‌توان با استفاده از توان داخلي، توليدات مطلوب‌تري به لحاظ كيفي توليد كرد.

او با بيان اينكه در حوزه پزشكي اقدامات بسيار زياد و ارزنده‌اي توسط جهاددانشگاهي در سطح ملي و استاني انجام شده است، اقدامات اجرايي شده در پژوهشكده رويان، سلول‌هاي بنيادي، بانك خون، مباحث درمان ناباروري و سلول‌درماني و توليد دارو را مد نظر قرار داد.

رستگار گفت: جهاددانشگاهي دست‌آوردهاي بسياري را در بحث سلول‌درماني داشته كه وارد مرحله باليني شده است و در بخش توليد داروهاي مقاومت در برابر اثرات سكته، درمان سرطان و درمان ديابت، اقدامات بسيار ارزنده‌اي انجام شده است.

وی تاکیدكرد: در حوزه علوم انساني نيز اقدامات متعدد و تاثيرگذاري را دنبال كرده‌ايم كه به‌عنوان مثال در استان فارس و با توجه به طرح موضوع سبك زندگي و مقابله با بروز ناهنجاري‌هايي نظير طلاق، مبحث "خانواده كارآمد" را تعريف و پروپوزالي را در اين بخش تهيه كرديم.

رئیس جهاد دانشگاهی فارس با بيان اينكه پروپوزال تهيه شده در جلسات شوراي فرهنگ عمومي طرح و ارائه شده است، گفت: هزينه اجراي اين طرح 480 ميليون تومان برآورد و اعلام شد كه جهاددانشگاهي آمادگي تامين 50 درصد هزينه را دارد و 50 درصد باقيمانده نيز از سوي ساير نهادهاي فرهنگي و تاثيرگذار در مباحث خانواده تامين شود.

وي با ابراز تاسف از اجرايي نشدن اين طرح، گفت: در كشور ما اعتقاد به انجام اقدامات جزيره‌اي و بخشي در يك موضوع به معضل تبديل شده است در حاليكه ما اعتقاد داريم اگر قرار است كار بزرگي انجام شود ابتدا بايد طرح كلي مشخص شده و بعد وظايف هر بخش متناسب با ظرفيت و توان و تخصص به دستگاه‌هاي مختلف واگذار شود اما برخي چنين اعتقادي ندارند و به‌دنبال آن هستند كه كارهاي كوچك انجام شده در بخش‌هاي مختلف را جمع كرده و براي انجام يك اقدام بزرگ سر هم بزنند كه عملا امکانپذیر نخواهد بود.

رستگار همچنين به اقدامات انجام شده توسط جهاددانشگاهي فارس در حوزه فناوري نانو اشاره و خاطرنشان كرد: در استان فارس طرح‌هاي پژوهشي خوبي را در زمينه لاستيك و پلاستيك دنبال كرده و به نتيجه رسانده‌ايم. يعني با استفاده از فناوري نانو، كيفيت لاستيك را بارها افزايش داده‌ايم تا عمر لاستيك، قدرت ترمزپذيري، انعطاف و ميزان سائيدگي، تحت تاثيرقرار گيرد.

او با يادآوري اينكه پژوهش انجام شده توسط جهاددانشگاهي فارس در مرحله آزمايشگاهي جواب اطمينان‌بخشي دريافت و به مسئولان استان، نمايندگان مجلس و فعالان حوزه صنعت، معرفي شده است، استقبال از اين طرح براي صنعتي شدن را كمرنگ توصيف كرد.

رستگار با تصريح اينكه علي‌رغم برخي نامهرباني‌ها و كم لطفي‌ها و كمبود بودجه و اعتبارات، جهادگران دانشگاهي در سراسر كشور قطعا در صحنه خواهند ماند و به وظيفه خود عمل خواهند كرد، گفت: بضاعت نيروي انساني جهاددانشگاهي بسيار بالا است و اگر توان مالي بالايي هم وجود داشت قطعا بسياري از محصولات پژوهشي را خودمان به عرصه توليد مي‌رسانديم اما وظيفه جهاد دانشگاهي، به نتيجه رساندن پژوهش تا بعد از مرحله آزمايشگاهي است.

رئيس جهاددانشگاهي فارس البته ضرورت حضور پررنگ‌تر اين نهاد در عرصه رسانه‌ها و اطلاع‌رساني را يادآور و متذكر شد: جهاددانشگاهي در فارس آمادگي كامل دارد كه زمينه و بستر را براي حضور دست‌آوردهاي ملي اين نهاد در استان را فراهم كند و در اين زمينه با تاكيد بر لزوم تداوم حمايت مسئولان، از همكاري خيرين و سرمايه‌گذاران هم استقبال كرده و مي‌كند.

او با اشاره به احداث يك ساختمان جديد براي تامين فضاي فيزيكي مناسب، گفت: با دانشگاه علوم پزشكي شيراز در حال رايزني هستيم كه خدمات جهاددانشگاهي را در حوزه‌هاي درمان ناباروري، سلول‌درماني و درمان زخم به‌عنوان سه دست‌آورد علمي بزرگ كه وارد مراحل باليني شده است، به فارس و شيراز بياوريم.

رستگار همچنين در توضيح اقدامات آموزشي به وجود مركز آموزش علمي و كاربردي جهاددانشگاهي در شيراز اشاره و اضافه كرد: اين نهاد، علاوه بر شيراز در 8 شهرستان استان فارس، دوره‌هاي آموزش كوتاه مدت را در رشته‌هاي مختلف و متنوع عرضه كرده است.

او با بيان اينكه رشته‌هاي آموزش كوتاه مدت تنها در حوزه پزشكي، 200 رشته واسطه‌اي را شامل مي‌شود، گفت: در رشته‌هاي صنعتي و فني و مهندسي، تعداد رشته‌ها بسيار بيشتر و عمدتا در جهت توانمند‌سازي و آموزش فارغ‌التحصيلان رشته‌هاي دانشگاهي است. به‌عنوان مثال آموزش دوره‌هاي ايمپلنت مقدماتي و پيشرفته براي دندان‌پزشكان.

رستگار گفت: در حوزه فعاليت‌هاي فرهنگي، جهاددانشگاهي سه خبرگزاري مهم را تاسیس و در اختيار دارد كه شامل خبرگزاري دانشجويان ايران، خبرگزاري بين‌المللي قرآني و خبرگزاري سينا است. از طرفي یکی از مهمترين مراكز افكارسنجي كشور كه مورد وثوق دستگاه‌هاي مختلف نظام قرار دارد، به نام ايسپا، زيرمجموعه جهاددانشگاهي به‌شمار مي‌رود.

رئيس جهاددانشگاهي استان فارس از دنبال شدن توافقاتي براي اجراي طرح افكارسنجي در خصوص طرح پزشك خانواده با همكاري دانشگاه علوم پزشكي شيراز خبر داد و گفت: با توجه به علاقه‌مندي آقاي دكتر ايمانيه، اميدواريم طي هفته‌هاي آينده در اين خصوص به نتايج خوبي دست‌پيدا كنيم.

رستگار تصريح كرد كه تبعيت محض از رهبري و حمايت كامل از دولت‌هاي مورد تائيد رهبري، ويژگي جهاددانشگاهي بوده است، گفت: رويكرد ما در هيچ يك از دولت‌ها تفاوت فاحشی نداشته است، اما اين واقعيت را بگويم كه حداقل در استان فارس در دولت تدبیر و امید، چيزي فراتر از حمايت‌هاي انجام شده در دوران دولتهای قبل را شاهد نبوده‌ايم.

رئيس جهاددانشگاهي فارس تصريح كرد: اين نهاد 100 درصد آماده‌ است كه براي تامين نيازهاي استان در بخش‌هاي مختلف از تمام ظرفيت‌هاي ملي جهاددانشگاهي استفاده كند.

انتهای پیام /  102
1296 کلیک ها  پنج شنبه, 14 مرداد 1395 00:27
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا