چاپ کردن این صفحه

رئیس علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز:

تغییرات اقلیمی جنگی پنهان علیه هویت و هستی ایرانیان است

دکتر سید محمد جعفر ناظم السادات با بیان اینکه بهره برداری بی رویه از دریا کاهش بارندگی را در پی دارد، افزود: به ازاء هر یک لیتر آبی که از خلیج فارس برداشت می کنیم 10 لیتر از باران کاسته می شود.

این کارشناس امور جوی با تاکید بر اینکه، نباید اشتباهی را که در خصوص بهره برداری از آب چاه ها کردیم در مورد دریا و خلیج فارس نیز مرتکب شویم، افزود: میزان بارندگی در ایران ارتباط مستقیم دارد به بهره برداری از خلیج فارس و دریای عمان.

رئیس علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیرازبا بیان اینکه استفاده از آب شیرین کن موجب می شود که نمک به آب خلیج فارس اضافه شود، تصریح کرد: ادامه این نوع بهره برداری موجب می شود که 30 سال بعد مردم ایران با کوهی از نمک روبرو باشند نه یک دریا.

وی همچنین حضور ناوگان های نظامی خارجی در خلیج فارس را برای این آب ها مضر توصیف کرد و گفت: باید کشور های عربی حوزه خلیج فارس را قانع کرد که هم در بهره برداری و هم در همکاری با دیگر کشورها مسایل زیست محیطی را در نظر داشته باشند.

ناظم السادات با اشاره به ازدیاد جمعیت شهرها که خود یک عارضه خطرناک است، گفت: باید امکانات ویژه ای به روستاها داد تا مردم برای بازگشتبه روستا ترغیب شوند، مثلا قیمت بنزین و گاز را باید درروستا پایین آورد و اینترنت را به روستا برد تا جاذبه ایجاد شود.

رئیس علوم جوی و و اقیانوسی دانشگاه شیراز با هشدار دادن در خصوص وضیت فعلی منابع آب و محیط زیست، افزود: جنگی پنهان علیه هویت و هستی ایرانیان در حال انجام است که همان تغییرات اقلیمی است.

این استاد دانشگاه با گلایه از دستگاههای مرتبط با محیط زیست و منابع آب و سیاست گذاران استان در نداشتن ارتباط با دانشگاه، گفت: دانشگاه شیراز امکان دسترسی آسان به اطلاعات و داده های علمی در خصوص پدیده های جوی را فراهم کرده ولی با وجود نامه نگاری های متعدد به دستگاه های مرتبط با محیط زیست ومنابع آب، تاکنون هیچ تماسی از سوی آنان دریافت نکردیم.

ناظم السادات تاکید کرد: دولت باید موجبات حضور فرهیختگان و نخبگان هر منطقه را در نهاد های تصمیم گیری فراهم کند زیرا شرایط هرمنطقه با دیگر نقاط متفاوت است و باید تصمیمات متناسب با آن جا باشد.

وی در پایان گفت: اگر بگوییم شورای نگهبان باید برای تایید صلاحیت فرمانداران و نمایندگان میزان عملکرد آنان در حوزه حفظ منابع آب را مد نظر داشته باشد و این مولفه را به عنوان پارامتری برای تایید افراد بکار گیرد، بیراه نرفته ایم .

انتهای پیام /  102
1725 کلیک ها  سه شنبه, 12 مرداد 1395 15:49
این مورد را ارزیابی کنید
(3 رای‌ها)

بیشتر بخوانید 102

موارد مرتبط