برخی از عملکردهای بدن از جمله، ضربان قلب، جریان خون و چرخههای خواب تحت تاثیر ماده شیمیایی آدنوزین هستند. این ماده بهطور طبیعی در بدن تولید میشود و در پایان روز ما را خسته و آماده خواب میکند.
اما کافئین که بهسرعت جذب خون میشود، در عملکرد آدنوزین اختلال ایجاد کرده و از رسیدن پیام این ماده به گیرندههای مغز جلوگیری میکند و ما را دایم هوشیار نگه میدارد. همچنین کافئین با بالا نگهداشتن سطح دوپامین و آدرنالین، تحریکپذیری و درنتیجه اضطراب فرد را افزایش میدهد.
مشکل دیگر مصرف بیش از حد کافئین، به خطر افتادن سلامت قلب است. درواقع افرادی که به فشار خون بالا مبتلا هستند، با مصرف کافئین بالا در خطر بیشتر مرگ قرار میگیرند. البته این مشکل در افراد با فشار خون عادی یا پایین وجود ندارد.
بنابه گفته محققان، مصرف کم یا متوسط کافئین در روز، نهتنها صدمهای به شما نمیزند، بلکه ممکن است فوایدی هم برایتان داشته باشد. مثلا، مغز انسان، مانند ماهیچهای بزرگ است و برای فعالیت به دوپامین و آدرنالین نیاز دارد و کافئین با تحریک و تولید بیشتر این مواد شیمیایی، مغز را هوشیار نگه میدارد.
با اینحال برای پیشگیری از اختلال در خواب یا تحریکپذیری بیش از حد که سلامت قلب را به خطر میاندازد، در مصرف نوشیدنیهای کافئیندار حد اعتدال را رعایت کنید.