چاپ کردن این صفحه

اخبار کوتاه جهاد کشاورزی استان فارس

اخبار کوتاه جهاد کشاورزی استان فارس
   
اخبار کوتاه جهاد کشاورزی استان فارس |||| ||||

اخبار جهاد کشاورزی استان فارس را با ما دنبال کنید .

 

تولید فلفل دلمه ای رنگی صادراتی در کامفیروز
به گزارش راستین آنلاین یک فارغ التحصیل رشته کشاورزی با تغییر الگوی کشت، از کشت برنج به کشت گلخانه ای روی آورده است و در بخش کامفیروز از توابع شهرستان مرودشت در یک گلخانه سه هزار متری فلفل دلمه ای رنگی تولید می کند.
 اسدالله فیروز بکیانی، گفت: کشت دراین گلخانه در اردیبهشت ماه سال جاری صورت گرفته و در حال حاظر در مراحل برداشت محصول هستیم و برداشت تا فروردین ماه نیز ادامه دارد.
او با بیان اینکه برداشت محصول هر ده روز یکبار صورت می گیرد، اظهار کرد: در این گلخانه برای دو نفر اشتغال دائم و برای ۱۰ نفر در هر دوره ی برداشت، اشتغال موقت ایجاد شده است.
فیروز با اشاره به اینکه فلفل دلمه ای تولیدی از لحاظ کیفیت و درجه بندی مرغوبیت بالایی دارد، تصریح کرد: محصول تولیدی پس از بسته بندی به منظور صادرات غیر مستقیم به کشور روسیه به اصفهان ارسال می شود.
او با بیان مشکلات و موانع تولید این محصول صادراتی ابراز کرد: به دلیل عدم وجود سردخانه و امکانات بسته بندی و عدم وجود گلخانه تولید فلفل در منطقه، امکان صادرات مستقیم وجود ندارد و محصول تولیدی با نازل ترین قیمت به واسطه ها تحویل داده می شود.
این گلخانه دار با اشاره به اینکه در بخش کامفیروز بیش از ۹۰ درصد مردم با کشت برنج امرار معاش می کنند، تصریح کرد: با توجه به کاهش نزولات جوی و کمبود منابع آب کشت های گلخانه ای به جای کشت های با مصرف زیاد آب در این منطقه توصیه می شود.
فیروز با بیان اینکه قصد دارد سطح زیر کشت گلخانه خود را تا 1.5هکتار افزایش دهد، افزود: توسعه گلخانه ها علاوه بر کسب درآمد بالا و کاهش هزینه های تولید در کاهش مصرف آب و افزایش بهره وری آب نیز موثر است.
کامفیروز از توابع شهرستان مرودشت، در ۹0 کیلومتری غرب شهرستان مرودشت و ۱۱۰ کیلومتری شمال غرب شیراز قرار دارد.

کشت قراردادی گندم در مرودشت به بالای 400 هکتار رسید

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از کشت 430 هکتار گندم به شیوه قراردادی در این شهرستان خبر داد.

 کاووس همتی اظهار کرد: در این کشت بهره برداران متقاضی با مراجعه به مراکز خدمات جهاد کشاورزی می توانند پس از تایید سطح زمین خود برای تامین کود، بیمه و کشت گندم اقدام کنند.

به گفته همتی؛ در این طرح کشاورز تا مبلغ سقف دو میلیون تومان به ازای هر هکتار بهره مند می شود و مبلغ آن را اداره غله و خدمات بازرگانی به شرکت خدمات حمایتی کشاورزی بابت خرید نهاده کود شیمیایی پرداخت می کند.

این مقام مسئول با بیان اینکه این طرح به دلیل استفاده بهینه از کودهای پایه در نهایت افزایش عملکرد در واحد سطح را به دنبال دارد، تصریح کرد: در کشت قرار دادی کشاورزان علاوه بر بیمه محصول و تامین به موقع کودهای ازته، پتاسه و فسفاته، از افزایش بهره وری تولید، یارانه انتقال دانش و فن آوری در تولید گندم، یارانه آزمون آب و خاک نیز بهره مند می شوند.

معاون سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اذعان به اینکه مرودشت قطب تولید گندم در فارس محسوب می شود، یادآور شد: با توجه به اهميت موضوع و نقش بسزاي گندم در امنيت غذايي كشور از تمام ظرفيت موجود در بخش كشاورزي شهرستان به منظور تحقق كشت قراردادي گندم بهره گرفته می شود.

عرضه بالغ بر یک میلیون تن علوفه به دامداران مرودشتی

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از تولید یک میلیون و 39 هزار تن علوفه در سال زراعی گذشته در این شهرستان خبر داد.

 کاووس همتی با اشاره به خشکسالی های جاری و لزوم تامین علوفه مورد نیاز دامداران اظهار کرد: علوفه تولیدی شامل 210هزار تن کاه و کلش جمع آوری شده ازبرداشت گندم و جو، 87 هزار تن بقایای برنج، 42 هزار تن یونجه و 700 هزار تن ذرت علوفه ای بود که به دامداران شهرستان و شهرستان های همجوار عرضه شده است. 

معاون سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه امسال با آموزش بهره برداران و اقدامات ترویجی، سوزاندن کاه و کلش مزارع در شهرستان مرودشت به حداقل ممکن رسید، تصریح کرد: علاوه بر علوفه تولیدی در مزارع ذرت، و یونجه میزان جمع آوری باقی مانده های گیاهی در مزارع برنج و گندم و جو نیز افزایش چشمگیری داشت.

همتی با بیان اینکه مرودشت از نظر پرورش دام سبک و سنگین از قطب های تولید محصولات دامی محسوب می شود، ابراز کرد: علوفه تولیدی به منظور تعلیف بیش از 700 هزار راس دام سبک و سنگین در قالب چهار هزار واحد دامی استفاده می شود.

به گفته همتی؛ در شهرستان مرودشت سالانه با کشت و برداشت افزون بر صد هزار هکتار گندم، جو و برنج بیشترین میزان کاه و کلش تولید می شود که این امر بسترفعالیت و کسب و کار‌هایی جدید در این زمینه را به خوبی فراهم کرده است.

 

پنجمین جشنواره انار فاروق برگزار شد

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از برگزاری جشنواره ملی مردمی انار فاروق در این شهرستان خبر داد و گفت: این جشنواره از دوازدهم ابان ماه اغاز و تا بیست و دوم همین ماه ادامه دارد.

 

 کاووس همتی اظهار کرد: جشنواره انار فاروق به دلیل محدودیت های کرونایی با دوسال وقفه و با رعایت پروتکل های بهداشتی در فضای باز در حال برگزاری است.

به گفته همتی؛ در این جشنواره که با چهل غرفه فعالیت می کند، انار و فراورده های ان از جمله رب انار، اب انار، لواشک انار، گردو، بادام، عسل خرمالو، زیتون، صنایع دستی و غیره به صورت مستقیم عرضه می شود.

معاون سازمان جهاد کشاورزی استان فارس تصریح کرد: عرضه مستقیم و بدون واسطه محصولات کشاورزی و اشتغال زایی خصوصا اشتغال بانوان و اهالی روستا از نکات مورد توجه این جشنواره است.

 

همتی با اشاره به اینکه با برگزاری جشنواره انار,موجبات گردشگری در فاروق فراهم شده است، افزود: پیشینه تاریخی، قنوات فراوان، کیفیت انار و انارستان های این منطقه زمینه ساز ورود گردشگران است.

انتهای پیام /  منصوره خسروبیگ
324 کلیک ها  سه شنبه, 02 آذر 1400 10:41
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

موارد مرتبط