سرمایه گذاری درمناطق محروم گرفتارپیج و خم های شعار؛

قفل بروكراسي بر پروژه پايگاه اورژانس گله‌دار

به گزارش راستین آنلاین،علي‌رغم شعارهاي زيبايي كه مسئولان در بيان لزوم سرمايه‌گذاري و همراهي با سرمايه‌گذار و ايجاد و توسعه زيرساخت‌ها، مي‌دهند، هنوز بروكراسي اداري آنقدر پيچ و خم دارد كه هر سرمايه‌گذاري را از نفس بيندازد، خصوصا اگر هدف سرمايه‌گذار انجام يك كار خير باشد و انتفاعي را مد نظر نداشته باشد.

گاهي آنقدر شعار داده‌ايم كه خودمان هم باور كرده‌ايم روند تسهيل شده است و اگر كسي امروز قصد انجام كاري را داشته باشد، پاهايش تا قوزك در پرزهاي فرش‌ قرمز پهن شده، فرو مي‌رود و بي آنكه زمان را احساس كند، كار به سرانجام مي‌رسد و ...

اما باور كنيم كه حتي كار سرمايه‌گذاري در بخش‌هاي زيرساختي مانند امداد و نجات آنهم كار خير، در استاني كه سال‌هاي سال رتبه اول تصادفات جاده‌اي و مرگ ناشي از اين تصادفات را دارد، بسيار دشوار است چه رسد به سرمايه‌گذاري در بخشي كه منفعتي اقتصادي براي سرمايه‌گذار به‌دنبالش باشد.

امروز در منطقه‌اي نزديك يكي از مراكز اقتصادي استان فارس، جايي كه حدود 50 هزار سكنه دارد و سال‌هاي سال، جاي خالي پايگاه اورژانس و امداد جاده‌اي، احساس مي‌شد و حالا نيكوكاري پيدا شده است تا هم زمين را اهداء كند و هم ساختمان را بسازد و ... خيري كه در كشاكش بروكراسي اداري سرگردانش كرده‌اند. بروكراسي‌هاي سخت و پيچيده اداري بر پروسه قفلي سخت زده و كليدش را قورت داده است.

شهرهاي گله‌دار اسير با روستاهای با وسعتي حدود يكهزار و 200 كيلومتر مربع بخشي از جمعيت قابل توجه 40 هزار نفري شهرستان مُهر را تشكيل داده‌اند.

این دو بخش دارای بیش از 120 کیلومتر جاده مواصلاتی هستند که بخش عمده آن شامل جاده شیراز- عسلویه یکی از پر تردد ترین جاده‌های مواصلاتی کشور است. همچنین در این منطقه علاوه بر جاده گله‌دار- شیراز، جاده حادثه ساز، پر پیچ و خم، کوهستانی و  قدیمی گله‌دار عسلویه وجود دارد.

در این منطقه وسیع نه تنها هیچ پایگاه اورژانس جاده‌ای وجود ندارد بلکه این دو شهر نیز فاقد پایگاه اورژانس شهری هستند.

فاصله 80 کیلومتری با نزدیکترین  بیمارستان

نزدیکترین بیمارستان به این منطقه، بیمارستان فاطمه‌الزهرا(س) مُهر است که از غربی‎ترین نقطه مسکونی این منطقه ( دارالمیزان) بیش از 80 کیلومتر فاصله دارد و البته با توجه به کمبود امکانات این بیمارستان هدف اکثر ارجاعات، بیمارستان ولیعصر (عج) لامرد است که در این حالت این فاصله به 120 کیلومتر می‎رسد.

اعضاي شوراي شهر و ساکنان این منطقه مدت‌هاست پیگیر تاسیس پایگاه‌های اورژانس هستند که متاسفانه نتیجه‌ای نگرفته‌اند.

يكي از شهروندان ساكن در اين منطقه نيز معتقد هستند كه تبديل درمانگاه دولتی شهر به شبانه روزی هم مشكلي را حل نكرده است زيرا امكانات اوليه براي نجات بيماران و حادثه‌ديدگان در اين درمانگاه موجود نيست.

این درحالی است که مردم تاکیدمی کنند بيماران اين منطقه، با وسيله‌ نقليه شخصي به بيمارستان‌هاي شهرهاي مهر يا لامرد منتقل مي‌شوند.

عضو شورای اسلامي گله‌دار گفت: دو سال پیش درخواست راه‌اندازی اورژانس جاده‌ای در بخش گله‌دار به مجمع خيرين تامين سلامت فارس ارائه و تاكيد شد كه اعتبار اين پايگاه از سوي يك خير و به ميزان 500 ميليون تومان تامين مي‌شود.

عبدالعزيز عبدالله‌زاده افزود: تفاهم‌نامه‌ای در رابطه با انجام این مهم بين رؤسای دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مجمع خیرین تامین سلامت و مدیر اورژانس و فوریت‌های پزشکی وقت در استان فارس امضا و جانمايي براي احداث پايگاه اورژانس هم انجام شد.

او گفت: پس از یک‌ماه نقشه مورد نظر ارسال شد. اما بعد از يك‌هفته نامه‌اي مبني بر نبود امكان احداث پايگاه اورژانس در نقطه مورد نظر به اين شورا رسيد.

عضو شورای شهر گله‌دار گفت: در آن نامه پیشنهاد شده بود که پایگاه اورژانس در محور پلیس راه مهر-فراشبند احداث شود اما اين نقطه خارج از بخش گله‌دار بود. در آن نامه عنوان شده بود که حاضر به همکاری براي احداث پايگاه اورژانس در مكان تفاهم شده نيستيم.

عبدالله‌زاده اضافه كرد: پس از مراجعه به فرمانداری شهرستان مهر، شبکه بهداشت و درمان این شهرستان و استانداری فارس، قرار شد مذاكره و رايزني براي اجراي اين طرح در مكان مقرر، انجام شود.

پیشنهاداستاندار

وي گفت: در سفري كه استاندار فارس به منظور بازدید از یک بیمارستان خیرساز به شهرستان مهر و بخش گله‌دار داشتند، ايشان پيشنهاد تبديل مفاد تفاهم‌نامه به پایگاه اورژانس شهری را دادند و قول صدور مجوز نيز در جریان آن سفر گرفته شد.

اين عضو شوراي شهر گله‌دار در عين حال گفت: پس از گذشت یکسال هنوز هیچ اتفاقی رخ نداده و در پیگیری مجدد مفاد تفاهم‌نامه مسئولان اورژانس فارس اعلام کردند که نمی‌توانند نیروی انسانی آن را تامین کنند.

عبدالله‌زاده با بیان اینکه برای ساخت پایگاه اورژانس شهری نیاز به 6 نفر نیرو و رایزنی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داريم، گفت: تعهد داده و مي‌دهيم که ساختمان این پایگاه با تمام تجهیزات ظرف دو سال تاسیس و تحویل دهیم و تنها انتظارمان تامین نیرو است اما اعلام کردند كه خودتان هم سازنده شويد و هم تامين‌كننده نيرو با درخواست از وزارت بهداشت.

وي همچنين مدعي شد: سالانه نزدیک به 10-12نفر در راه‌های مواصلاتی منتهی به بخش گله‌دار و مهر کشته می‌شوند اما حتی یک آمبولانس برای رساندن آنها به بیمارستان وجود ندارد.

فرماندار شهرستان مُهر نيز در این خصوص گفت: اين شهرستان با توجه به قرار گرفتن در نقطه اتصال استان‌هاي فارس، بوشهر و هرمزگان و همچنین وجود چهار محور ارتباطی به بنادر جنوبی و دریا، به شاهراه ارتباطی جنوب به شمال تبدیل شده است.

سید محمد موسوی با تصريح بر اينكه با توجه به آمار تصادفات جاده‌ای در محورهای این شهرستان، استقرار اورژانس‌های جاده‌ای از ضروریات و اولویت‌هاي ما محسوب مي‌شود، افزود: با توجه به تعداد زیاد پروژه‌های نیمه تمام، اولویت دولت اتمام پروژه‌های مذکور است و به سختی تامين اعتبار برای پروژه‌های جدید پذیرفته مي‌شود.

مصوبه‌ای در خصوص احداث پایگاه اورژانس شهری در گله‌دار وجود ندارد!

وي خاطرنشان کرد: فرمانداری مهر و استانداری فارس تاکنون مصوبه‌ای در خصوص احداث پایگاه اورژانس شهری در گله‌دار نداشته است.

سید اسماعیل موسوی، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان مُهر نيز اطمينان دارد كه در برنامه چهارم توسعه اورژانس جاده‌ای دارالمیزان و در برنامه پنج توسعه اورژانس جاده‌ای سه راه چاه کبکان مصوب شده، اما هنوز موفقيتي مبني بر تصويب مصوبه‌ای در خصوص پایگاه اورژانس شهری در گله‌دار اخذ نشده است.

وی در تشریح این مسئله، عنوان کرد: اعضای شورای اسلامی شهر گله‌دار تقاضا کردند تا پایگاه جاده‌ای چاه کبکان در شهر گله‌دار احداث شود، اما با توجه به اینکه این پایگاه به عنوان پایگاه جاده‌ای کد دار شده بود، بايد در منطقه کارشناسی شده، احداث مي‌شد.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان مُهر ادامه داد: شورای شهر گله‌دار با معرفی یک خیر تقاضا داشت که این پایگاه حداقل به چند کیلومتر نزدیکتر به گله‌دار انتقال یابد، علی‌رغم مخالفت کارشناسان علوم پزشکی فارس با توجه به اینکه در سه راه مذکور پلیس راه نیز جانمایی شده بود، درخواست شورای شهر گله‌دار مکاتبه شد.

موسوي خاطرنشان كرد: پس از چندین ماه از فرد خیر هیچ خبری نشد و کارشناسان علوم پزشکی نیز با توجه به اینکه مکان اولیه جهت سرویس‌دهی به جاده، فنی‌تر و منطقی‌تر بود، زیر بار نرفتند.

 رئيس شبكه بهداشت و درمان مهر اضافه كرد: در خصوص اورژانس گله‌دار هیچگونه مصوبه‌ای وجود ندارد و فقط در حد درخواست پیگیری شده است و ما نیز همچنان پیگیر تحقق این موضوع خواهیم بود.

بنابراين گزارش، مسئله ساخت پايگاه اورژانس در گله‌دار مهر به اندازه‌اي قوت گرفت كه حتي در برهه‌اي از زمان شوراي اين شهر قصد داشتند بي اعتنا به نظر دانشگاه علوم پزشكي مراسم كلنگ‌زني برگزار كنند!

قول مساعد رئيس دانشگاه علوم پزشكي مبني بر رفع بلاتكليفی ماجراي پايگاه اورژانس گله‌دار را از زبان رئيس دانشگاه علوم پزشكي شيراز جويا شديم، دكتر محمدهادي ايمانيه با بيان اينكه آماده هرگونه همكاري جهت ساخت پايگاه اورژانس هستيم، گفت: اگر اين طرح مصوبه شوراي گسترش اورژانس كشوري را داشته باشد طبق توافق‌نامه به جديت دنبال خواهيم كرد.

ايمانيه با بيان اينكه در صورت نداشتن طرح نيز تلاش خواهيم كرد با رايزني در اين منطقه پايگاه اورژانس راه‌اندازي كنيم، با مدير اورژانس فارس تماس گرفت و بر همكاري مطلوب براي پيگيري موضوع تاكيد كرد.

 بايد اميدوار بود كه مسئولان با دقت‌نظر نسبت به پيگيري اين مطالبه مردمي اقدام كرده و پاسخگوي نياز مردم باشند./ایسنا

 

انتهای پیام /  101
1513 کلیک ها  دوشنبه, 17 خرداد 1395 16:32
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا