چاپ کردن این صفحه

صدای فاتحه نهاد شوراها به گوش می رسد /اتوبوس پارلمان شهری درجاده خاکی

صدای فاتحه نهاد شوراها به گوش می رسد /اتوبوس پارلمان شهری درجاده خاکی
   
صدای فاتحه نهاد شوراها به گوش می رسد /اتوبوس پارلمان شهری درجاده خاکی |||| ||||

حالا دیگر نتایج انتخابات ششمین دوره شورای اسلامی شهر شیراز مشخص شده و سیزده نفر عضو این شورا معرفی شده اند.انتخاباتی که به نظر می رسد نتایج حاصل از آن نیازمند یک پژوهش علمی بدور از نگاه های سیاسی است.

به گزارش راستین آنلاین، انتخابات این دوره از شوراها در کلان شهرشیراز گرچه به میدان مبارزه ای برای دولیست اصلی اصولگرایان تبدیل شده بود اما حرف و حدیث های پیش از برگزاری این انتخابات ، در جریان روند تایید صلاحیت ها و در زمان شمارش آرا از این انتخابات یک انتخابات متفاوت ساخت.
حاشیه های تایید صلاحیت ها
هنوز اسامی کاندیدا های تایید صلاحیت شده این دوره از انتخابات از رسما از مراجع قانونی اعلام نشده بود که در فضای مجازی انگشت اتهام اعمال نفوذ به سمت رئیس هیئت عالی نظارت بر انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی فارس نشانه رفت.
اما روح الله نجابت که با پا فشاری برعدم تایید اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون منتخب مردم گچساران و باشت،نام خود را بیش از گذشته برسرزبان ها انداخته بودو این عدم تایید را سربلند بیرون آمدن مجلس انقلابی از اولین آزمون خود عنوان کرده بود ،در مقابل این حرف و حدیث ها هم موضع گرفت و گفت: انگیزه‌های غیرنظارتی در بررسی صلاحیت‌ها جایگاهی ندارد.
این نماینده جوان مجلس با بیان اینکه روند بررسی صلاحیت‌ها بدون نگاه به دسته، گروه و عقبه سیاسی افراد مورد بررسی قرار گرفتند و هیچ داوطلبی به دلیل گرایش سیاسی رد یا تایید صلاحیت نشده است افزود: از زمان انتخاب بنده به عنوان مسئول این هیئت برای جلوگیری از هرگونه شائبه، سوءگیری و جهت گیری با تقاضای دیدار هیچ داوطلب انتخاباتی موافقت نکرده‌ام.
نجابت این نکته را هم گفت که اگرچه تلاش شده در هیات‌های نظارت و اجرایی با اغماض پرونده‌ها مورد بررسی قرار گیرد اما کسی چک سفید امضا نداده که اگر شخصی در دوره‌ای تایید صلاحیت شده امروز و در دوره‌ای دیگر تایید شود.
رقابت بین «شانا» و «شما»
با بسته شدن پرونده تایید صلاحیت ها و ریخته شدن آب پاکی روی دست کسانیکه شاید حتی انتظار رد صلاحیت شدن هم نداشتند ،کم کم سرو صدای بسته شدن لیست های انتخاباتی بلند و بلند تر شد.
درحالیکه  تکلیف اصلاح طلبان به دلیل نداشتن کاندیدا های شناسنامه دار برای بستن یک لیست کامل از قبل مشخص بود و تنها کاندیدای این جناح با شعار »تنها صدا«وارد رقابت های انتخاباتی شده بود،رقابت های درون جناحی در اردوگاه اصولگرایان حکایت از جنگی سیاسی بین نسل گذشته و نسل تازه این جناح داشت.

888
پس از کش و وقوس های فراوان ،از اتاق فکرنسل جدیداین جناح که خود را نسلی انقلابی می داند و جرقه عبور از جریان سنتی را چند سالی است زده،لیستی بیرون آمد که ظاهرا به مذاق بخشی از اصولگرایان مو نقره ای شهر شیراز خوش نیامده بود.
«شانا»عنوانی بود که شورای ائتلاف و وحدت نیروهای انقلاب اسلامی برای انتخابات شورای شهر شیرازتوسط طراحان این لیست برای 13 نامزد خود برگزیده بود.
و «شما« عنوان لیستی بود که شورای متخصین انقلابی شیراز با هشتگ من انقلابی ام برای 13 نامزد مورد اعتماد خود برگزیده بود.
 گرچه در جریان این انتخابات هیچ کدام از نمایندگان کنونی مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی رسما از هیچ لیستی حمایت نکردند،اما حضور 5 نفر از مدیران دوران شهرداری علیرضا پاک فطرت ،چند تن از نزدیکان ابراهیم عزیزی و دختر جعفر قادری در لیست «شما»و دیدار اعضای این لیست با شهردار سابق شیراز ، این شائبه را ایجاد می کرد که این سه نماینده بی میل به پیروز شدن این لیست بر لیست »شانا« نیستند.
در مقابل گرچه نجابت پیش از این تاکید کرده بود هیچ قرابتی با کاندیدا ها و لیست های انتخاباتی ندارد،اما باز هم توسط عده ای به لحاظ تمایلش برای پیروزی لیست «شانا»در مضان اتهام قرار گرفت.
گرچه سه تن از نامزدهای حاضر در لیست شانا تجربه حضور در شورای اسلامی شهر شیراز را درگذشته داشتند،اما  به لحاظ تجربه و تخصص در حوزه مدیریت شهری کفه لیست «شما»به مراتب سنگین تر از لیست «شانا»بود.

در هرحال 28 خرداد،297219 رای از مردم کلان شهر شیراز اخذ شد تا شورای اسلامی شهر شیراز در نبودن لیستی از اصلاح طلبان و رقابت دو لیست از اصولگرایان شاهد یکی از عجیب ترین نتایج انتخابات خود در طول 6  دوره برگزاری باشد.

IMG 20210617 WA0156
تعداد رای های باطله
پس از شمارش آرا و از مجموع 297219 رای ماخوده در این انتخابات 62145 برگ رای به عنوان رای باطله اعلام شد!یعنی 14366 رای بیش از تعرفه هایی که نام نفر اول این انتخابات روی آنها نوشته شده بود،چیزی حدود 21 درصد آرای اخذ شده در این دوره از انتخابات.
محمد تقی تذروی از لیست شانا در حالی با 47779 رای باردیگر راهی بین الحرمین شد که اختلاف حدود 8 هزار رایش با نفر دوم این دوره از رقابت ها حکایت از پایگاه رای وی بین مردم شیراز داشت.
پس از تذروی و سید ابراهیم حسینی ،مهدی طاهری ،غلامعلی ترابی و سید احسان اصنافی با آرایی نزدیک به یکدیگر که حکایت از اقبال همفکرانشان به لیست ارائه شده داشت به ترتیب به عنوان نفرات سوم تا پنجم اعضای 13 نفره شورای ششم در شهر شیراز انتخاب شدند.
محمد حسن اسدی که نیروی نزدیک به ابراهیم عزیزی و علیرضا پاک فطرت محسوب می شود و از او به عنوان یکی از کاندیداهای احتمالی شهردارشدن در شیراز یاد می کنند، اولین نفر از لیست شما بود که با کسب 33282 رای مجوز حضور در شورارا کسب کرد.
گرچه رقابت بین دو لیست در برخی صندوق ها بسیارنزدیک و شمارش آرا بعضا با برخی حرف و حدیث و حواشی همراه بود اما در نهایت لیست «شانـا» توانست دررقابت با لیست »شما«10 بر سه پیروز این رقابت باشد.
10 نفری که گرچه برخی از آنها سابقه حضور در شورای اسلامی شهر شیراز را دارند اما ناشناخته بودن دانش ، توان و تجربه دیگر اعضای این لیست در حوزه مدیریت شهری بیم به بیراهه رفتن تصمیمات این شورا را در غیاب متخصصین حوزه شهری در 4 سال پیش رو افزایش می دهد.
موارد قابل تحلیل

امابه نظر می رسد فارغ از نتیجه به دست آمده در این دوره از انتخابات ،توجه ویژه به نوع رای دادن مردم شیراز به کاندیداهای شورای شهر ،یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
پیشی گرفتن آرای باطله از آرای نفر اول انتخابات،کاهش چمشگیر آرای افراد شناخته شده ای همچون محمد رضا هاجری نسبت به ادوار قبل و فاصله قابل تامل آرای نفر آخر پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر شیراز با اولین منتخب انتخابات اخیر مواردی است که می بایست به دورازهرگونه موضوع گیری سیاسی درخصوص به علت و یا علل بروز آن قبل ازاینکه فاتحه نهاد شوراها خوانده شود پژوهش کرد.

انتهای پیام /  101
1188 کلیک ها  پنج شنبه, 03 تیر 1400 19:41
این مورد را ارزیابی کنید
(3 رای‌ها)

بیشتر بخوانید 101

موارد مرتبط