چاپ کردن این صفحه

واکسن نیست بعدا بیایید، جای نگرانی وجود ندارد / مسئولیت وارد نشدن واکسن به کشور بر عهده وزارت بهداشت است

واکسن نیست بعدا بیایید، جای نگرانی وجود ندارد / مسئولیت وارد نشدن واکسن به کشور بر عهده وزارت بهداشت است
   
واکسن نیست بعدا بیایید، جای نگرانی وجود ندارد / مسئولیت وارد نشدن واکسن به کشور بر عهده وزارت بهداشت است |||| ||||

از این هفته باید تزریق دوز دوم واکسن کرونا شروع شود، روز هایی  که برخی افراد به امید غلبه بر کرونا انتطارش را می کشیدند،اما حال با نبود واکسن نه تنها امیدشان را از دست داده اند، بلکه پاسخی هم برای سئوالاتشان در خصوص شرایط بوجود آمده نمی یابند. 

به گزارش راستین آنلاین در چنین شرایطی  معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز می گوید:مسئولیت وارد نشدن واکسن به کشور بر عهده وزارت بهداشت است .
شیوع کرونا به یکباره در جهان و کشور ایران باعث وجود مشکلات بسیاری در حوزه های مختلف شد , تاکنون باعث شده که میلیون ها نفر انسان جان خود را از دست بدهند.
در روز هایی که گذشت کووید ۱۹ یا همان کرونا ویروس یاعث ایجاد مشکلاتی برای مبتلایان به این بیماری شد که  بر روی روند عادی زندگی افراد، حتی بعد از بهبودی تاثیر گذاشت.
اما با تمام این مشکلات تلاش های کادر درمان در تمامی دنیا باعث شد که بتوانند برای جلوگیری از مرگ و میر بیشتر واکسن تولید کنند .
داستان کرونا از ماه‌های گذشته به فصل واکسیناسیون رسیده و رقابتی نفس گیر در بین کشورها شکل گرفته است.
رقابتی که از همان ابتدا به مسائل سیاسی و اقتصادی گره خورد و به وضوح بی عدالتی در واکسیناسیون کووید ۱۹ را به رخ کشید و همین ماجرا مورد اعتراض سازمان جهانی بهداشت هم واقع شد.
به هر حال کشورهای مختلف به فکر تامین واکسن مورد نیاز برای مردم خود هستند و در این میان نباید از این واقعیت غافل شد که تولید واکسن کرونا به هیچ عنوان با تقاضای جهانی برابری ندارد.
همین ماجرا باعث می‌شود که به طور مثال ایران تعدادی واکسن از یک کشور خریداری کرده و حتی پول آن را هم بپردازد و به دلیل نیاز داخلی، دادستانی آن کشور مانع انتقال محموله دوم واکسن شود.
حدود چندین  ماه است که واکسیناسیون کرونا در ایران انجام می شود .
صبح روز سه شنبه 21 بهمن 99، چند ماه پس از واکسیناسیون کرونا در برخی کشور ها ، برنامه واکسیناسیون سراسری کرونا در ایران با استفاده ازواکسن اسپوتنیک روسیه شروع شد ، که اولین نفر فرزند وزیر بهداشت این واکسن را تزریق کرد.
چون هدف وزارت بهداشت واکسیناسیون  کادر درمان و بهداشت بود برهمین اساس در اولین روز واکسیناسیون کرونا در ایران، این کار برای کادر ای سی یو 635  بیمارستان کشور آغاز شد.
بعد از پایان تزریق واکسن به گروه کادر درمان ، واکسیناسیون برای بخش‌های دیگر جامعه به شکل مرحله به مرحله و براساس اولویت‌بندی اعلام شد و گروه هایی که در اولویت بودند دوز اول را تزریق کردند .
یکی از دلایل کندی واکسیناسیون این است که به طور مثال واکسن «اسپوتنیک وی» روسی که دو دوز کاملا متفاوت دارد، در برخی محموله‌ها فقط دوز اول ارسال شده و باید در انتظار دوز دوم ماند تا هر دو دوز واکسن برای یک نفر موجود باشد و سپس به یک نفر تزریق شود.
نکته دیگر که در مورد کندی واکسیناسیون کرونا مطرح می‌شود، همان ماجرای رقابت جهانی برای تامین واکسن و همچنین روند کند تولید در کشورهای تولید کننده به دلیل کمبود مواد اولیه است.
به هر حال جهان در این مسیر سخت پیش بینی نشده در حال پیمودن مسیری است که نیازها را برطرف کرده و هزینه آن را هم دریافت کند.
هیچ تولید کننده‌ای بدون دریافت هزینه و بدون در نظر گرفتن مسائل سیاسی و اقتصادی، به نیازهای کشورهای دیگر پاسخ نمی‌دهد و این یک حقیقت انکار ناپذیر است.
در روز های اخیر اخباری پیرامون توقف واکسیناسیون علیه کووید-۱۹ در رسانه‌های رسمی و شبکه‌های اجتماعی منتشر شد ، اما با توجه به ترزیق دوز اول از 15 خرداد 1400 اطلاعیه ای از علوم پزشکی منتشر شد مبنی بر اینکه تا اطلاع ثانوی ترزیق دوز دوم واکسن کرونا به دلیل نبود آن متوقف شده است .
مشکل جدید در تزریق دوز دوم واکسن کرونا
از این هفته دوز دوم واکسیناسیون کرونا شروع می شود، روز هایی که افراد انتطارش را می کشیدند  ،  اما حال با نبود واکسن مواجه شدند و در سوال اینکه چرا واکسن نیست پاسخی  دریافت نمی کنند.
واکسن نیست بعدا بیایید
بسیاری از شهروندان در چند روز گذشته در فضای مجازی از تجربیتشان در نبود دز دوم واکسن کرونا نوشتند و به این موضوع اعتراض کرده‌اند،حتی به نطرمی رسدبه برخی ازآن ها پیشنهاد شده است که دز دوم واکسن دیگری را تزریق کنند.  این مسئله توسط برخی از مسئولان وزارت بهداشت هم تایید شده است و آن‌ها انگشت اتهام را به سمت کشورهایی می‌گیرند که هنوز واکسن ارسال نکرده‌اند.
وزارت بهداشت تمام سعی خود را می‌کند که برای کسانی که دز اول را دریافت کردند، دز دوم واکسن را تهیه کرده و در دسترس قرار دهد.
اما اگر این اتفاق رخ ندهد و دز دوم به زودی تهیه نشود، احتمالا افراد دوباره باید روند واکسیناسیونشان را از ابتدا شروع کنند!
تزریق دوز دوم واکسن کرونا در فارس 
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیرازاز تزریق حداقل حدود 100 هزار دوز واکسن خبر داد .
عبدالرسول همتی با بیان اینکه تا اواخر هفته جاری 100 هزار دوز واکسن دریافت می کنیم  ، گفت : وارد نشدن واکسن به کشور بر عهده وزارت بهداشت است .
او می گوید: دانشگاه های علوم پزشکی در استان ها بعد از اینکه واکسن وارد کشور شد اقدام به تزریق میان گروه های هدف می کنند.
دکتر همتی با بیان اینکه   تاکنون حدود 335 هزار دوز واکسن در فارس به  گروه‌های هدف تزریق شده ،افزود: حدود 284 هزار دوز در مرحله نخست و حدود 58 هزار در دوز دوم به افراد تزریق شده است.
او ادامه داد :  در شرایط فعلی که واکسن در کشور وجود ندارد، مسئولان اعلام کردند که واکسن در اواخر هفته مجددا توزیع خواهد شد و  پس از توزیع، اقدام به تزریق میان افراد و گروه های هدف خواهیم کرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد :دوز دوم واکسن اسپوتنیک به میزان کم وارد شده است؛و قرار بر واردات این نوع واکسن است.
معاون علوم پزشکی شیراز تاکید دارد، بیشترین میزان ایمنی با تزریق دوز اول واکسن در افراد ایجاد می‌شود!.
همتی ضمن اینکه اگر فردی در موعد مقرر دوز دوم واکسن را دریافت نکند، تصریح کرد : کمیته علمی کشوری اعلام کرده که فاصله دوز اول و دوم واکسن کرونا الزاما، بازه زمانی مشخص شده نیست و می‌تواند بیشتر باشد.
به عنوان مثال واکسن آسترازنکا تا سه ماه هم مشکلی ندارد یا اسپوتنیک و سینورفام هم می‌تواند در فاصله زمانی بیشتری دریافت شود .
همتی ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی هم اعلام کرده به جای اینکه دو دوز واکسن را به یک نفر بزنیم بهتر این است که تعداد بیشتری از افراد جامعه یک دوز را زده باشند به دلیل همین وزارت بهداشت سیاست خود را بر تزریق دوز اول گذاشته است.!!
گفتنی است معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه از روز ۱۶ خرداد مراکز واکسیناسیون در فارس تعطیل شده است، گفت: امیدوار هستیم که تا پایان این هفته، با وارد شدن واکسن، این مراکز مجددا به چرخه فعالیت باز گردند.

 

انتهای پیام /  منصوره خسروبیگ
283 کلیک ها  دوشنبه, 17 خرداد 1400 19:21
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

موارد مرتبط