چاپ کردن این صفحه
  • نماینده اصلاح‌طلب مجلس با انتقاد تنداز کریمی قدوسی:

در چند حمله شرکت کردید که به درجه سرداری رسیدید؟/کریمی قدوسی کیست؟

 راستین آنلاین:نماینده تربت جام در مجلس شورای اسلامی به شدت از کریمی قدوسی انتقاد کرد و گفت: چه کسی به شما اجازه داده است به وزیر و رییس جمهور و نماینده مجلس حمله کنید.

جلیل رحیمی جهان آبادی نماینده اصلاح طلب تربت جام در مجلس شورای اسلامی در تذکری به شدت به کریمی قدوسی نماینده مشهد انتقاد کرد و گفت: تذکر من به آقای جواد کریمی قدوسی نماینده مردم شریف مشهد است. کسانی که از ایشان حمایت کردند تا این وضع در مملکت ایجاد شود. یکی بچه گرگ می پرورید، چو پرورده شد خواجه هم بر درید.

وی گفت: طالبان یک قیف داشت که بر ریش مردان می گرفت ببیند اندازه ریش آنها استاندارد است یا نه! مردم را کتک می زد اگر ریش با آن قیف طالبان استاندارد نبود. شما چکاره مملکت هستید که به وزیر، به رئیس جمهور و حالا به نماینده مردم در مجلس می تازید و ما را غیرانقلابی می نامید و خطاب می کنید؟!

وی گفت: شما به شهر تربت جام آمدید و به مردم گفته اید نماینده شما انقلابی نیست و نامه جمع کنید تا رد صلاحیت شود. آقای کریمی قدوسی آن زمانی که اجداد شما بستگان شما از افغانستان به ایران حمله می کردند ما ایرانی بودیم و از ایران دفاع می کردیم.

این عضو حزب کارگزان ادامه داد:چه کسی به شما شناسنامه ایرانی داده است، چه کسی به شما اجازه داده است به ارکان نظام بتازید، چند روز سابقه جبهه دارید، چندتا عملیات شرکت کرده اید که به درجه سرداری رسیدید؟ از کی شما ایرانی شدید که ما ایرانی نبودیم.

شایعه دو تابعیتی بودن کریمی قدوسی چه زمان مطرح شد؟

حدود سه سال پیش بود که طرح تحقیق وتفحص از مدیران دوتابعیتی به تصویب مجلس رسید، طرحی که طراحان به دنبال آن بودند تا وضعیت افراد دوتابعیتی و دارای گرین‌کارت در حوزه مسئولان و مدیران ارشد و خلاءهای قانونی آن را شناسایی کنند.

پس از تصویب طرح، احکام اعضای هیات تفحص کننده زده شد، احکامی که به نام جواد کریمی قدوسی به عنوان رئیس، حسینعلی حاجی دلیگانی و محمد جواد ابطحی به عنوان نواب رئیس و ابوالفضل ابوترابی و برخی دیگر از نمایندگان صادر شد.

نمایندگان عضو کمیته تفحص از مدیران دوتابعیتی در جریان بررسی تحقیق وتفحص ادعاهای متفاوتی را مطرح کردند، از توضیحات کریمی قدوسی درباره وجود ٣٠٠ مدیر دوتابعیتی و جمع آوری اطلاعات دوتابعیتی ها از کف جامعه گرفته تا ادعای ابوالفضل ابوترابی درباره دوتابعیتی بودن حسن روحانی؛ ادعایی که البته چندی بعد ابوترابی اعتراف کرد که نه بر اساس اسناد متقن و دقیق، بلکه به دلیل برخی شک‌ و شبهه‌ها این مسأله مطرح شده‌ است.

اقدامات و اظهارات تند و تیز اعضای کمیته تفحص از مدیران دوتابعیتی ادامه دار بود تا اینکه چندی پیش طرح استیضاح وزیر امور خارجه در دستور کار قرار گرفت، طرحی که فارغ از دلایل استیضاح، اسامی افرادی که آن را امضا کرده بودند در مرکز توجه قرار گرفت.

رشته توییت های معنادار

بلافاصله بعد از اعلام اسامی امضا کنندگان طرح استیضاح وزیر امور خارجه بود که رشته توییت هایی خبر از وجود نماینده ای دو تابعیتی در بین استیضاح کنندگان وزیر امور خارجه می داد.

ماجرا از این قرار بود که بلافاصله بعد از طرح استیضاح ظریف، محمد مهاجری فعال رسانه‌ای اصولگرا در توییتی اعلام کرد که درباره یکی از نمایندگانی که استیضاح ظریف را امضا کرده شبهه دو تابعیتی وجود دارد.

وی در این توییت گفته بود که این نماینده افغانی الاصل است و باید روشن شود هنوز تبعه کشور زادگاهش است یا دو تابعیتی است؟

ماجرا اما به همین جا ختم نشد به طوریکه فرید مدرسی هم هشتگ هراتی را در توییت های خود به کار برد. او در توییتی انتقادی به صداو سیما بدون نام بردن از نام شخصی اعلام کرد که مجری صدا و سیما توییت های هراتی را به عنوان سوال می پرسند. هشتگی که کنایه به نماینده مذکور بود.

همین توییت ها بود که شائبه دو تابعیتی بودن یک نماینده  مجلس را بر سر زبان ها انداخت، موضوعی که البته هنوز رد یا تایید نشده است.

در این زمینه محمد جواد جمالی نوبندگانی سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان در گفت وگویی با بیان اینکه سندی در این زمینه به این هیات ارایه نشده است، درباره ورود این هیات به موضوع دوتابعیتی بودن نماینده مذکور گفت: اگرچه بر رفتار نمایندگان نظارت می‌کنیم اما اگر مساله‌ای درباره تابعیت نمایندگان وجود داشته باشد، به ما مربوط نمی‌شود و مراجع دیگری صلاحیت رسیدگی دارند.

او در پاسخ به اینکه چنانچه دوتابعیتی بودن نماینده ای به اثبات برسد آیا در تایید صلاحیت او در دور بعد مجلس تاثیرگذار خواهد بود، گفت: در این زمینه باید سخنگوی شورای نگهبان اظهارنظر کند.

برای رسیدن به پاسخ این سوال سراغ عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان رفتیم، او در پاسخ به سوال خبرآنلاین در این زمینه گفت: تابعیت مضاعف به موجب قانون مدنی جزو موانعی برای برخی پست های سیاسی از جمله نمایندگی مجلس است که اگر احراز شود کسی تابعیت مضاعف دارد طبیعتا در بررسی صلاحیت ها مدنظر قرار می گیرد.

احتمال وجود نماینده دوتابعیتی

اگرچه بر اساس محتوای توییت های منتشر شده در فضای مجازی برخی حدسهایی در این رابطه زدند اما تا به امروز شاهد هیچ واکنشی از سوی نماینده مورد اشاره نبودیم با این حال حسینعلی حاجی دلیگانی از امضاکنندگان استیضاح ظریف و نایب رئیس کمیته تحقیق و تفحص از مدیران دو تابعیتی در گفت وگویی با رسانه ها ادعای افغانی الاصل بودن یکی از نمایندگان امضا کننده طرح استیضاح ظریف را رد کرده اما در همین مصاحبه تاکید کرده که ممکن است چنین چیزی وجود داشته باشد. حاجی دلیگانی گفته اگر کسی اطلاعاتی دارد در اختیار ما و مجلس قرار دهد تا بررسی شود.

اخبار پیرامون دو تابعیتی بودن یکی از ۲۵ نماینده موافق استیضاح ظریف در حالی همچنان در رسانه ها مطرح است که خبری مبنی بر رد یا تایید آن شنیده نمی شود.

در این شرایط جای این سوال از رئیس کمیته تحقیق و تفحص از مدیران دو تابعیتی باقی است که آیا جواد کریمی قدوسی که در پرونده تحقیق و تفحص از مدیران دوتابعیتی ادعا داشت ٣٠٠ مدیر دوتابعیتی را بر اساس اطلاعاتی از کف جامعه مشخص کرده، می تواند از بین ۲۵ نفر از امضا کنندگان استیضاح ظریف نماینده مورد نظر را شناسایی کند؟ موضوعی که می تواند بسیاری از شائبه ها را برطرف و فضا را شفاف کند.

جواد کریمی قدوسی کیست؟

جواد کریمی قدوسی در سال ۱۳۳۴ در مشهد متولد شد. تحصیلات اش را تا مقطع فوق لیسانس ادامه داد و موفق شد در رشته حقوق قضایی فارغ التحصیل شود. دوران جوانی اش با اوج گیری مبارزات انقلابیون علیه نظام پهلوی سپری شد اما در زندگینامه اش به تلاش خاصی در حمایت از انقلاب ۵۷ اشاره نشده است. با پیروزی انقلاب،‌ از جمله کسانی است که به زودی لباس سپاه پاسداران را پوشیده و به این نهاد نظامی ملحق می شود.

برخی منتقدان وی  مشارکت تاثیر گذارش در جنگ تحمیلی را مورد نقد قرار می دهند.

66eefad1 325b 4bbe 9007 8061c217b5d1

این در حالی است که کریمی قدوسی در معرفی خود می گوید: «بنده در سپاه خدمت کرده ام و از ابتدای انقلاب در سپاه بوده ام و در مجلس و حوزه سیاست نیز متاثر از سپاه و بسیج و دفاع مقدس و خاطرات و فعالیت در شهرهای مختلف و جبهه های جنگ بوده ام.»

با پایان یافتن جنگ،‌ سردار جواد کریمی قدوسی به فرماندهی بسیج مشهد رسید و سال ها در سپاه عضویت داشت تا اینکه در جریان انتخابات مجلس هشتم، تصمیم گرفت لباس نظامی را از تن به در کند و مستقیم در عالم سیاست ظاهر شود. او در انتخابات مجلس هشتم، در دور دوم انتخابات، با آراء کمتر از ده درصد واجدین شرایط مشهد و آراء ۴۳ درصد شرکت کنندگان، به نمایندگی برگزیده شد.

کریمی قدوسی در مجلس هشتم به عضویت جبهه پایداری درآمد و به همراه اقلیتی از نمایندگان مجلس،‌ حلقه حامیان دولت محمود احمدی نژاد را تشکیل می دادند. او در مجلس هشتم به عضویت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درآمد و توانست کرسی خود را در مجلس نهم هم حفظ کند.

اودر انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ از کاندیداتوری سعید جلیلی حمایت کرد و در مجلس نهم از جدی ترین مخالفان دولت روحانی بود.

کریمی قدوسی که پیش از انتخابات ۹۲ خواهان رد صلاحیت حسن روحانی شده بود از جمله نمایندگانی بود که در مخالفت با کابینه حسن روحانی در صحن مجلس سخنرانی کرد و تعدادی از وزرای پیشنهادی دولت را از عوامل فتنه نامید.

او در مخالفت با کابینه حسن روحانی گفت: «آقای روحانی! برخی وزرای پیشنهادی شما، وقت شما را خواهند گرفت و کابینه شما را به سمت تقابل با مجلس و ملت پیش می‌برند. بعضی وزرای پیشنهادی، دقیقاً‌ در مسائل مربوط به فتنه نقش بسیار فعالی داشتند. ما از دولت راستگویان حمایت می کنیم ولی این وزرای پیشنهادی تطابق ندارد با ادعاها. دانشگاه، دانشگاه، دانشگاه، محل تولید علم و قدرت، در فتنه‌ها سراغ مراکز پژوهشی و … رفتند و طرحهای با ارزش را تخریب کردند. دانشگاه را به دست چه کسی می خواهید بسپارید دوباره؟ آنها که آن وضعیت مشخص را در گذشته داشتند.»

او یکبار دیگر نیز در جریان استیضاح وزیر علوم به دولت روحانی حمله کرد. کریمی قدوسی از جمله طراحان طرح استیضاح فرجی دانا وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری بود.

کریمی قدوسی در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز شرکت کرد و توانست برای سومین بار به مجلس راه یابد. او این بار در مجلس همراه چندانی ندارد چراکه بیشتر اعضای جبهه پایداری از ورود به مجلس دهم بازماندند. انتخابات مجلس دهم در شهر مشهد برخلاف دیگر استانهای کشور به نفع اصولگرایان به پایان رسید و هر پنج عضو ائتلاف اصولگرایان به مجلس راه یافتند.

کریمی قدوسی و هم حزبی هایش در مجلس نهم (حسینیان،‌ کوچک زاده،‌ رسایی و …) تلاش بسیاری برای توقف برجام کردند. از ارائه طرح سه فوریتی تا انتظار برای فرا رسیدن آتش زدن برجام،‌ آنها برای ابراز مخالفت هر کاری انجام دادند،‌ اما تلاش آنها نه تنها دولت را از پیگیری برجام منصرف نکرد، بلکه خطاهایشان در مجلس، اسباب جوک و شوخی شد.

 کریمی قدوسی با ارائه طرحی سه فوریتی خواستار عدم توقف برنامه های هسته ای شد، ولی اشتباه او در درج ام پی تی به جای ان پی تی،‌ بیشتر به چشم مخاطبان آمد. در عنوان این طرح ۵ صفحه ای که با خط خود کریمی قدوسی توسط اداره قوانین مجلس تکثیر و در اختیار خبرنگاران قرار گرفته، آمده است: «الزام دولت به حفظ حقوق مسلم هسته ای و مصادیق آن در چهارچوب معاهده “ام پی تی” در مذاکرات هسته ای». کریمی قدوسی در متن طرح نیز همین اشتباه را مرتکب شده تا نشان دهد حتی اسم صحیح ان پی تی را نمی داند. ضمن اینکه بسیاری از نمایندگان او را به جعل امضاء در ارائه این طرح سه فوریتی متهم کردند.

انتهای پیام /  101
4392 کلیک ها  یکشنبه, 30 تیر 1398 17:25
این مورد را ارزیابی کنید
(3 رای‌ها)

بیشتر بخوانید 101