انتقاد احزاب اصلاح طلب فارس از تنظیم یک سویه خبر دیدار با امام جمعه /در دیدار دبیران احزاب اصلاح طلب با امام جمعه شیراز چه گذشت؟

راستین آنلاین:پس ازگذشت چند روز ازدیداردبیران واعضای شورای هماهنگی احزاب اصلاح طلب فارس بانماینده ولی فقیه دراستان و امام جمعه شیرازبرخی ازفعالان این جناح سیاسی ضمن منحصر بفردخواندن این دیدارازآنچه تنظیم وانتشاریک سویه خواندن انتقادکردند.

برخی ازاصلاح طلبان فارس این دیداررابازشدن باب جدیدی پس از20 سال عنوان کردندوگفتند: در این نشست صمیمانه که قریب به دو ساعت طول کشید، فعالان سیاسی اصلاح طلب فرصت یافتند، به طرح دیدگاه و‌ نظرات خود و ‌نیز بیان برخی از انتقادات بپردازند.

منابع خبری منتسب به شورای هماهنگی احزاب اصلاح طلب فارس ضمن استقبال ازرویکردامام جمعه شیرازازتوسعه تعاملات نهادنمایندگی ولی فقیه دراستان که به جلوگیری ازتقلیل یافتن ارزش‌های نظام در حد خواسته‌های یک طیف سیاسی خاص منجر می شود خبراین دیداررا از زاویه ای متفاوت نسبت به خبرارسالی روابط عمومی بیت آیت الله دژکام تنظیم و منتشرکرده است.

متن این خبر به شرح ذیل است:

«محمدحسن گلرخیان»دبیر حزب اتحاد ملت و رییس دوره‌ای شورای هماهنگی احزاب اصلاح طلب در آغاز این دیدار در سخنانی گفت: در سال‌های اولیه شکل‌گیری جریان اصلاحات، بحث و خواسته اصلی اصلاح طلبان «ضرورت اصلاحات» در پاره‌ای از رویکردهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور بود.

وی ادامه داد: به‌دلیل مقاومت در مقابل این خواسته‌ها امروز کشور به نقطه ای رسیده است که سئوال و یا شکاف اصلی در کشور «امکان» و یا «امتناع» اصلاحات است و نه اصلاح طلب و اصولگرا!

به اعتقاد گلرخیان اساسا موثر بودن اصلاحات در نجات کشور در خروج از بحران‌ها و چالش‌های مقابل آن از سوی جریان مقابل یعنی براندازان با تردید مواجه شده است.

رییس دوره‌ای شورای هماهنگی احزاب اصلاح طلب افزود: در واقع اگر اصولگرایان هم همراه با اصلاح طلبان بدنبال اصلاح وضع موجود نباشند در تقسیم بندی سیاسی مد نظر مردم محلی از اعراب ندارند.

این فعال اصلاح طلب خاطر نشان کرد: با توجه به کارکرد اصلی احزاب در راستای فریضه امر به معروف و نهی از منکر، حضور نمایندگانی از خانه احزاب در ستاد امر به معروف شهرستان و استان ضروری به نظر می‌رسد.

همچنین «سعید نظری» رییس حوزه شیراز سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی در سخنان کوتاهی، به شکاف بین دفتر امام جمعه با فعالان سیاسی و اجتماعی در دوره‌های پیشین اشاره کرد و گفت: دفتر دو امام جمعه مرحوم و سابق شیراز حضرات آیات حائری و ایمانی نتوانستند ارتباط موثری با همه جریان‌های فعال در فارس بگیرند.

وی به وقایع سال ۸۸ اشاره کرد و افزود: بعد از سال ۸۸ دفتر و تریبون نماز جمعه در شیراز به پایگاه جریان خاصی تعلق گرفت و عملا به روی همه فعالان سیاسی غیر از آن جریان، از جمله اصلاح طلبان بسته شد.

نظری افزود: جریان اصلاح طلب و به خصوص طیف جوان ضمن همراهی با آرمان‌های امام راحل و انقلاب اسلامی، ظرفیت بزرگی برای دستیابی به این آرمان‌هاست.

این فعال سیاسی اصلاح طلب در شیراز ادامه داد: گاهی در این شهر اطلاعاتی علیه جریان فعال اصلاح طلب به دفتر امام جمعه انتقال داده می‌شود و حلقه‌های دور امام جمعه مانع انتقال اطلاعات درست می‌شوند که در دور جدید انتظار تغییر این شرایط را داریم.

نظری بیان کرد: لیست امیدی متشکل از جوانان تحصیلکرده و افراد با سابقه‌های درخشان در دفاع از کشور و انقلاب، در جریان انتخابات شوراها توسط شورای هماهنگی احزاب اصلاح طلب منتشر شد، که آماج بدترین تهمت‌ها قرار گرفت و تا به امروز هیچ یک از آنها به اثبات نرسیده است.

وی افزود: لکه‌دار کردن جریان‌های فکری سیاسی همسو با نظام به بهانه رقابت سیاسی آن هم در تریبون‌های رسمی، اعتماد اجتماعی را از بین خواهد برد.

نظری پیشنهاد کرد به منظور بهبود ارتباطات، امام جمعه شیراز از بین فعالان اصلاح طلب نیز مشاوری امین و توانمند برگزیند.

حجت‌الاسلام ذاکری نایب رییس مجمع کارمندان خط امام نیز در سخنانی از رویکردهای گذشته دفتر ائمه جمعه سابق نسبت به اصلاح طلبان انتقاد کرد و گفت: این دیدار نشان می‌دهد آیت‌الله دژکام رویکردی جدیدی مبتنی بر وحدت همه گروههای سیاسی در پیش گرفته اند.

وی از امام جمعه به عنوان رهبر جامعه و شهر یاد کرد و خواستار وحدت رویه دفتر امام جمعه در تعامل با همه گروههای سیاسی شد.

ذاکری بیان‌کرد: اخیرا پیج روابط عمومی دفتر امام جمعه، در خبری دیدار ایشان با فعالان اصولگرا را دیدار با «جریان انقلابی» قید کرده است و این گونه مصادره‌کردن انقلاب به صلاح آینده جامعه نیست.

«امین عباسی» نایب رییس حزب مردمسالاری در استان فارس نیز گفت: از آنجا که وفاق ملی، یکی از مولفه‌های مهم توسعه است و در چند روز اخیر خبرهایی به نقل از معاون اول رئیس جمهور مبنی بر رفع حصر و گردهمایی سرمایه‌های نمادین اجتماعی منتشر شده، از روحانیت و امام جمعه به عنوان یکی از ارکان تاثیر گذار انتظار حمایت هست.

وی ادامه داد: فعالان سیاسی از آنچه در گذشته به نفع جریان خاصی تبلیغ می‌شد، گلایه دارند و انتظار دارند در دور جدید، تریبون نماز جمعه پیام وحدت را منتشر کند.

«مجیب دیانت» دبیر مجمع دانش آموختگان ایران شعبه فارس هم در سخنانی گفت: با توجه به وضعیت کنونی کشور نیاز به وحدت و وفاق ملی وجود دارد لذا  در این راستا باید از ظرفیت اصلاح طلبان که دلسوز کشور و نظام و سرمایه های مملکت هستند، بیش از پیش استفاده شود.

 وی افزود: حذف این سرمایه ملی لطمات جبران ناپذیری به کشور وارد می کند.

«هادی وکیل‌زاده» نایب رییس حزب ندا شعبه استان فارس نیز

وضعیت کشور را بحرانی ارزیابی کرد و با تاکید بر ضرورت ایجاد جبهه متحد بین همه دلسوزان ایران گفت: با استفاده از همه ظرفیت‌های نظام باید بتوانیم این بحران و ابرچالش اقتصادی را پشت سر بگذاریم.

وی با بیان اینکه اصلاحات نه حذف می شود نه استحاله می شود، ادامه داد: چرا با سو استفاده از کلام امام که فرمدند «ملاک حال افراد است» دلسوزان و نقش آفرینان انقلاب را حذف می‌کنیم و در جای دیگر برخلاف این جمله اگر قرار باشد یکی از جوانان منصوب به اصلاحات که در سال‌های گذشته در ستادهای قانونی نامزدهای اصلاحات فعالیت داشتند استخدام یا در سمتی منصوب شود، فورا با استناد به گذشته نه به حال فرد، او را رد صلاحیت می‌کنیم.

نایب رییس حزب ندا شعبه استان فارس افزود: اجازه بدهید اگر قرار باشد اصلاح طلبان از قدرت کنار روند یا ورود نکنند تنها با رای مردم باشد نه حمایت و دخالت نهادهای نظارتی.

وکیل زاده با بیان اینکه بعد از گذشت 40 سال از پیروزی انقلاب شعارهای اصلی نهضت همچنان در جامعه زنده است، خاطر نشان کرد: زنده بودن شعارهای اصلی نهضت نشان دهنده آن است ما در طول این 40 سال از این آمال فاصله گرفتیم. با سرمایه های خود خوب عمل نکردیم و اتهاماتی را به آنها وارد کردیم. 

این فعال جوان اصلاح طلب معتقد است الان زمان اتحاد و همدلی و استفاده از همه پتانسیل‌های نظام  است.

عضو شورای هماهنگی احزاب اصلاح طلب خطاب به امام جمعه جدید شیراز گفت: از شما توقع داریم تریبون نماز جمعه را در اختیار یک جناح خاص قرار ندهید و این فرصت را برای طیف اصلاحات فراهم کنید تا با استفاده از این تریبون دیدگاهها و نقطه نظرات خود را به اطلاع مردم برسانند.

وکیل زاده تاکید کرد: تلاش کنید تا ارزشهای انقلاب در حد خواسته‌های یک جناح خاص تقلیل نیاید. به عنوان نماینده عالی رهبری در استان منشا وفاق و همدلی باشید.

«جمیله کریمی» دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش ایران شعبه فارس نیز با طرح پیشنهاد استفاده از ظرفیت فکری اصلاح طلبان در اتاق فکر امام جمعه شیراز، به شرايط خاص كشور اشاره کرد و گفت: بايد رقابت اصولگرايي ، اصلاح طلبي در قامت فرزندان انقلاب ظاهر شود، تا در كنار هم به اصلاح فرايندها و مبارزه جدي با فساد كه همچون موريانه به جان مردم و كشور افتاده و هويت جمهوري اسلامي را هم در معرض خطر قرار داده، بپردازند.

 وی تحقق اين خواسته را منوط به اراده حاكميت در تحقق همبستگي ملي دانست و با بیان اينكه چتر  نماينده ولي فقيه بايد چتر نظام باشد نه چتر يك جريان خاص، اظهار اميدواری کرد حضور امام جمعه جدید با توجه به پيشينيه ايشان آغازي باشد براي پايان يك  دهه حذف نيروهاي مخلص و توانمندي كه در عرصه هاي مختلف من‌جمله جنگ تحميلي و وقايع ديماه ٩٦ با از خود گذشتگي،  وفاداري خود به 

كشور و مردم و نظام را به اثبات رسانده‌اند.

کریمی خاطرنشان کرد؛  بايد در توسعه استان و كشور اين ظرفيت‌ها از حاشيه به متن بيايند و نقش نماينده ولي فقيه مي‌تواند در اين برهه تعيين كننده باشد.

 این فعال زن اصلاح طلب پیشنهاد کرد: امام جمعه جدید شیراز خود آغارگر اين همدلي و وفاق در استان باشند و  در اتاق فكر  خود از ظرفيت اصلاح طلبان نيز استفاده کنند.

«الهام ناسوتی»عضو شورای مرکزی جمعیت زنان نواندیش مسلمان منطقه فارس نیز گفت: در حوزه زنان با توجه به اینکه زنان یکی از بازوان توانمند جامعه هستند، حتما از این پتانسیل بهره گرفته شود و حتما از نظرات بانوان اصلاح طلب در خصوص مسائل این حوزه استفاده شود.

 وی ادامه داد: زنان اصلاح طلب دیدگاه واقعی‌تری نسبت به جامعه دارند و حتما از آنها مشورت گرفته شود.

ناسوتی از برخی رفتار مسئولان در کشور انتقاد کرد و گفت: در حوزه زنان باید به مسئولان تذکر داده شود رفتارهایشان به سمت ساختن خوراک رسانه‌های برانداز نباشد.

وی بر لزوم پیگیری شفافیت و فساد ستیزی در دستگاههای اجرایی و نهادهای حاکمیتی تاکید کرد و گفت: تعامل‌ها با جریان‌های فکری در جامعه باید واقعی باشد نه نمادین.

«موژان انصاری» از فعالان جوان اصلاح طلب و نماینده انجمن زنان اصلاح طلب فارس نیز خواستار بهره‌گیری از مدیریت زنان در کشور شد و گفت: یکی از دغدغه‌های مهم جامعه، گسترش فساد در بین مدیران است و در این بین زنان نشان داده‌اند در بخش مدیریت

گرفتار فساد نشده‌اند.

وی شفاف سازی امور را رمز مقابله با فساد دانست و گفت: فسادهای سازماندهی شده مالی در دستگاههای اجرایی را نمی‌توان با شعار و هیاهو کنترل کرد بلکه باید سیستم شفاف و یکپارچه اداری را حاکم کنیم.

انتهای پیام /  101
4369 کلیک ها  شنبه, 13 مرداد 1397 09:24
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا