چاپ کردن این صفحه

اعتراض به رئیس جمهور هزینه ندارد/ گاه ناسزا گفتن به روحانی سود هم دارد

راستین آنلاین:موضوع پس زدن دعوت به افطار رئیس جمهور توسط سلبریتی های وطنی در حالی به موضوعی قابل نقد و بررسی در جامعه قرار گرفته است که برخی معتقدند این عدم قبول دعوت به نوعی تظاهر و ریا کاری است.

 رضا نصری تحلیلگر مسائل بین الملل در توئیتی درباره این اقدام هنرمندان نوشته است: "جای تاسف است که برخی هنرمندان بجای روشن‌گری و تشریح مسائل؛ ریشه‌یابی دقیق وعقلانی مشکلات؛ آرام کردن فضا؛ ارائهٔ پیشنهاد همکاری و همفکری و تقویت مسئولیت مدنی، مسابقه گذاشته‌اند کدام‌یک با شاعرانه‌ترین، سطحی‌ترین و سوزناک‌ترین توجیه دعوت افطاری رئیس‌جمهور را رد کند! "

کاربری به نام آسا نیز توئیت کرده است: «ای کاش ستارگان ما به جای حرکت نمادین رد دعوت که در معیشت هیچ کس تاثیری نخواهد داشت، حقوق یک ماه کار خود را مثلا به بهسازی زندگی مردم یک روستای کوچک اختصاص می دادند و این طور نشان می دادند که واقعا به فکر معیشت مردم هستند. آیا این گذشت و شجاعت بیشتری نمی طلبد؟»

یا کاربری دیگر نوشته است: «این سلبریتی‌ها رأی دادن شون هم مثل ازدواج کردنشونه! قرار بود تا ۱۴۰۰ با روحانی باشن، اما آش اونقدر شور شده که یه سال نشده دعوت افطارش هم رد میکنن!»

برخی کاربران هنرمندانی که دعوت روحانی را رد کردند "بی سواد" خوانده اند و عده‌ای دیگر آن‌ها را متهم کرده اند که صداقت ندارند. مقداد در این باره نوشته است: «مردم گرسنه اند. سفره شان خالی است. به مراسم افطاریروحانی نخواهم رفت.

(لباس چند میلیون تومانی اش را می‌پوشد وسوار بر ماشین چندصد میلیونی اش می‌شود)»

برخی نیز به صورت موردی این هنرمندان را نقد کرده اند. عباس کاربری است که درباره اقدام مهناز افشار خطاب به او نوشته است "شما پیش از رد نابخردانه دعوت افطاری روحانی، باید تکلیف خود را با میلیارد‌ها ثروتی روشن کنید که همسر آقازاده سرکار عالی از طریق رانت و واردات - قاچاق دارو‌های خاص از کشور آلمان به دست آورده است."

اشاره او به ماجرای پرونده یاسین رامین فرزند محمد علی رامین از مدیران دولت احمدی نژاد باز می گردد. پرونده ای که به خاطر آن چند سال پیش یاسین رامین بازداشت شد.

روزهای سختی در پیش است

اما در این میان حسین پاکدل نویسنده، نمایش‌نامه‌نویس، مجری، تهیه کنننده و مدیر سابق شبکه صدا و سیما و کارگردان و بازیگر ایرانی در نامه ای به رئیس جمهور وضعیت موجود را محصول بصیرت کسانی دانسته که او ازآنها به عنوان آقایان یاد کرده است!

پاکدل در این نامه نوشته است  :

آقای رئیس جمهور سلام

به دعوت محترمانه افطار شما احترام می گذارم .برای اینکه شما انسان مودب و واقع‌بینی هستید. برای اینکه در بزنگاهی تنگ به شما رای دادم و پای رای و نظرم محکم ایستاده ام. برای اینکه مبلغ امید و نشاط و از همه مهمتر شفافیت و مسئولیت‌پذیری هستید.

 برای اینکه الان فقط و فقط نقد کردن شما و اعتراض کردن به شما هزینه ندارد. حتی گاه ناسزا گفتن به شما سود هم دارد. برای این که با تمام محدودیت‌ها تلاش می کنید به وعده‌های خود عمل کنید.

 برای اینکه اراده و نیت شما بستن وحصر افراد و محدود کردن فضای آزاد نیست. برای هزار دلیل ریز و درشت دیگر برای صدها هزار انتقادی که به عملکرد شما و دولت تدبیر و امید دارم و چنان فضایی فراهم کرده اید که راحت می‌توانیم بگوییم.

 برای اینکه دیگر برای ناراحت شدن و به هم پریدن مطلقا فرصت نداریم.گرد باد حادثه نزدیک است.

 از دوستان من که دعوت شما را پس زدند ناراحت نشوید از وضعیت پیش آمده که محصول بصیرت آقایان است مثل همه ما دلشان خون است منتهی فقط به شما می توانند گلایه کند روزهای سختی در راه است مجبوریم پشت هم باشیم پایدار باشید.

تحریم میهمانی رئیس جمهور در حالی توسط برخی بازیگران سینما به سوژه روز تبدیل شده است که تعدادزیادی از این بازیگران در دولت سابق به بسیاری از دعوت های دولتی لبیک گفتند و حتی برخی ازآنها به دعوت تئوریسن آن دولت راهی سرزمین وحی شدند.

این اولین بار نیست هنرمندان و چهره های مشهور کشور در متن یک حرکت اعتراضی و یا اثرگذار سیاسی و اجتماعی قرار می‌گیرند. مخصوصا در یک سال گذشته مواردی بسیاری پیش امده است که این هنرمندان در صدر اعتراض‌ها بوده اند و یا اینکه در میانه اعتراض به آن پیوسته اند.

آخرین مورد آن پس از درگذشت ناصر ملک مطیعی رخ داد؛ که موج بزرگی در انتقاد از نحوه برخورد با این بازیگر مشهور سینما به راه افتاد و بسیاری از هنرمندان از این جهت دولت و ارکان مختلف حاکمیت را زیر سوال بردند.

تندترین و پرسروصداترین انتقاد نیز از سوی پرویز پرستویی در مراسم تشییع ملک مطیعی صورت گرفت. پرستویی به صداوسیما تاخت. پرستویی در یک سال اخیر یکی از فعالترین هنرمندان معترض بوده است.

پیشتر نیز در اتفاقات تلخ و شیرین در کشور آن‌ها به موج‌های مجازی می‌پیوستند. در زلزله کرمانشاه، هنرمندان و البته چهره‌های ورزشی در صف اول جمع آوری کمک‌های مردمی و همچنین زیر سوال بردن نحوه امداد رسانی به زلزله زدگان بودند.

اما شاید بتوان گفت مهمترین جریان سازی از سوی هنرمندان، ورزشکاران و به اصطلاح سلبریتی‌ها در سال گذشته رخ داد. زمانی که گزارش‌هایی درباره احتمال افزایش قیمت نان منتشر شد و از طرف دیگر دولت در لایحه بودجه عوارض سفر‌های خارجی و خروج از کشور را به شکل بی سابقه‌ای افزایش داد.

موج مردمی انتقاد‌ها بالا گرفت. از یک طرف مردم و سلبریتی‌ها از وضعیت نامناسب اقتصادی گلایه می‌کردند و معتقد بودند در این وضعیت نباید قیمت نان افزایش یابد و از سوی دیگر آن‌ها عوارض خروج از کشور را ناعادلانه دانستند. این اعتراض‌ها باعث شدکه نهایتا دولت از خیر افزایش قیمت نان بگذرد، اما اعتراض به عوارض خروج نتیجه نداد.

این دو موج اعتراضی نهایتا یک موج دیگر را شکل داد، "پشیمان هستم" موجی بود که در شبکه‌های اجتماعی به راه افتاد و کاربران در آن رای خود به حسن روحانی را اشتباه دانستند.

برخی چهره‌ها نیز به این موج پیوستند، از جمله علی کریمی بازیکن پیشین تیم ملی فوتبال، مهدی فخیم زاده کارگردان سینما و تلویزیون و رضا صادقی خواننده محبوب موسیقی پاپ.

در این میان عده‌ای از هنرمندان نیز ضمن انتقاد از دولت اعلام کردند از رای خود به حسن روحانی پیشیمان نیستند، ولی مطلبه گری می‌کنند، باران کوثری بازیگر سینما از این دسته بود.

پس از این موج، اعتراض های سراسری دی ماه سال گذشته آغاز شد. در آن اعتراض ها نیز بسیاری از هنرمندان به همراهی با معترضان پرداختند، برخی نیز سکوت کردند. بیشتر سلبریتی ها سعی کردند که دولت را به خویشتن داری دعوت کنند.

در اعتراض های دیگر نیز این رویه از سوی سلبریتی ها در پیش گرفته شد. از جمله اعتراض های کازرون و ماجرای "دختران خیابان انقلاب" .

به این ترتیب سلبریتی‌ها در یک سال گذشته از عناصر فعال جامعه مدنی ایران بوده اند. این حضور آن‌ها بیشتر در فضای مجازی است. بسیاری از چهره‌های شناخته شده آنقدر که در فضای مجازی فعال هستند در فضای حرفه‌ای خود فعالیت نمی‌کنند. انتقاداتی هم از این رویکرد مطرح می‌شود. عده‌ای می‌گویند، هنرمندان، باید با هنر خود حرف بزنند و شهرت خود را تداوم دهند نه اینکه در یک سال هیچ فعالیتی نکنند و با انتقاد در فضای مجازی موقعیت مردمی برایخ ود دست و پا کنند.

در همین راستا مفهوم "سلبریتی پلاستیکی" نیز در فضای مجازی ساخته شده است. این مفهوم بیشتر به چهره‌های گفته می‌شود که در جایگاه مهم خود کار مهمی ارائه نکرده اند و فقط در شبکه‌های اجتماعی و با اقدامات پوپولیستی شهرتی برای خود دست و پا کرده اند.

انتهای پیام /  101
4011 کلیک ها  پنج شنبه, 10 خرداد 1397 06:34
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

بیشتر بخوانید 101

موارد مرتبط