خطبه هایی که می تواند وحدت آفرین باشد

راستین آنلاین:نماز جمعه در ایجاد اتحاد در میان آحاد مسلمین و حفظ انسجام جامعه ی اسلامی نقش مهمی را بر عهده دارد.

خطبه ی اول نماز جنبه ی معنوی دارد و  با توصیه به تقوا آغاز می شود. در خطبه ی دوم مسائل روز بیان می شود تا مردم با اوضاع جامعه و دیدگاه های رسمی مسئولان نظام اسلامی آشنا می شوند. نماز جمعه به قدری اهمیت دارد که در روایات ما آمده است اگر کسی سه هفته بدون عذر شرعی پشت سر هم در نماز جمعه غیبت کندو در نماز جمعه شرکت نکند، منافق است.

این نماز پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران اهمیت بسیار زیادی یافت.

 نماز جمعه میعادگاه سیاسی، عبادی و نظامی ملت ایران در دوران دفاع مقدس به شمار می رفت؛ برخی اعزام های بزرگ و سراسری پس از برگزاری نماز جمعه اتفاق می افتاد.

امروز و در شرایطی که بسیاری از خطیبان اولیه نماز جمعه پس از انقلاب دعوت حق را لبیک گفته اند،هنوز هم در ذکر خاطرات نسل اول انقلابی ها از خطبه های آیت الله خامنه ای ،آیت الله طالقانی و پس از‌آن آیت الله هاشمی  رنگ و بوی وحدتی حس می شود که شاید بتوان از آن به عنوان یکی از عوامل مهم پشت سر گذاشتن چالش های پیش روی انقلاب اسلامی در سه دهه نخست زیستش  نام برد.

برخی ها معتقدند درتاریخ انقلاب اسلامی یکی از بی نظیرترین خطیبان جمعه آیت الله هاشمی است .به اعتقاد این عده آیت الله هاشمی رفسنجانی یک سیاستمدار مطرح در عرصه ملی و بین المللی بود و همواره تحلیل های سیاسی وی در نمازجمعه  مورد توجه  قرار می گرفت.

از سویی دیگر شخصیت علمی، مذهبی ،مورد اعتماد امام خمینی(ره)، همگام و همسنگر رهبر انقلاب و امید آفرین او عاملی بود تا برخی او را شخصیتی وحدت آفرین با هدف حفظ نظام بدانند.

هرچند در شهرها و استان های دیگر هم بسیاری از امان جمعه نقشی این چنینی داشتند و تلاش کردند تا به اصطلاح امام جمعه یک طیف خاص نباشند.

به عنوان مثال آیت الله حائری شیرازی در طول مدت مسئولیتش در استان فارس و شیراز همواره سعی داشت تا امام جمعه ای میانه رو برای این شهر باشد.

شاید بتوان تنها موضع گیری رسمی سیاسی وی را حمایت از علی اکبرناطق نوری در انتخابات ریاست جمهوری سال76  دانست.موضع گیری که امام جمعه اسبق شیراز چند مدت پیش از فوتش بابت برخی جملاتش  درآن مورد از رقیب ناطق نوری طلب حلالیت کرد.

اما اگر منصفانه قضاوت کنیم شیخ تمثیل گو امام جمعه ای بود که هم دوستدارانی در جناح چپ داشت و هم پایگاهی قابل تامل در جناح راست!

امام جمعه ای که به دنبال وحدت است

اما درچهارمین دهه از عمر انقلاب این بار نوبت به یک روحانی نسبت جوان رسیده است تا به عنوان نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز،منادی وحدت بین گروه های سیاسی باشد.

آیت الله لطف الله دژکام در حالی به عنوان نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز منصوب شد که در اولین حضور رسمی اش در استان فارس در مسسولیت جدید فرمان حذف مراسم استقبال را صادرکرد تا نشان دهد اهل تشریفات نیست.

خطیب از این به بعد نمازهای جمعه شیراز ،اما در اولین خطبه رسمی اش از وحدت و اتحاد سخن گفت و افزود: وحدت و اتحاد تنها راه برون رفت از مشکلات امروز است.

وی لازمه  رسیدن به اهداف انقلاب را هموارساختن جاده ای دانست که مقصدآن آرمان های انقلاب است.

این در حالی است که معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری نیز در شورای اداری استان فارس که به منظور معارفه نماینده جدید ولی فقیه در استان فارس تشکیل شده بود از وحدت حرف زد و تبدیل شدن نمازجمعه به میتینگ سیاسی یک گروه خاص را مورد نکوهش قرارداد.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مروی باتاکید براینکه نماز جمعه یکی از شعائر ارزشمند دینی و از یادگارهای امام راحل(ره) ات و نماز جمعه‌ی ایران رادر دنیا منحصر به فرد دانست وافزود: باید فرصت و زمینه‌ی حضور برای همه‌ی اقشار جامعه در نماز جمعه فراهم شود.

درچنین شرایطی که به نظر می رسد جامعه برای غلبه بر برخی چالش های موجود ،بیش از هر زمانی به وحدت و اتحاد نیازدارد شنیدن چنین سخنانی می تواند بیش از هرزمانی برای برپایی  خطبه هایی که می تواند وحدت آفرین باشد،امیدوارکننده است.

 

انتهای پیام /  101
2819 کلیک ها  جمعه, 28 ارديبهشت 1397 14:31
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا