ترمیم کابینه اقدامی دیر اما لازم؛

فرصت طلایی شیخ دیپلمات برای نزدیک شدن به اصلاحات

راستین آنلاین- ترمیم کابینه یازدهم اتفاقی بود که بسیاری از حامیان روحانی توقع اجرای آن را از سوی رئیس جمهورپیش از این  داشتند.

هرچند مشاورفرهنگی رئیس جمهور چند ماه پیش از این زمزمه‌های تغییر در کابینه را کلید زد اما پس از این صحبت های آشنا بود که برخی جریان‌ها و گروه‌های سیاسی اصلاحات، لزوم تغیر در کابینه را واضح تر از گذشته به روحانی گوشزدکردند.

اما روحانی که بر اساس شواهدو قرائن وبا توجه به عدم همراهی مجلس نهم با وی در مسیر انتخاب همکارانش ،تیم خود را بر اساس تحقق وعده های اقتصادی و دیپلماتیکی که به مردم داده بود بسته بوداینک  و پس از آنکه تورم لجام گسیخته به ارث رسیده از دولت قبل را کنترل کرده ودرصحنه دیپلماتیک نیز سایه جنگ را از روی کشور دور کرده است با فراغ بال بیشتری به ترمیم کابینه اش فکر می کند.

لیست تغییرات

وزرات ورزش و جوانان و آموزش و پرورش دو وزارتخانه هایی بودند که وزرای آنها جزو افرادی محسوب می شدند که روحانی به ناچار وبه عنوان گزینه دسته چندم آنها با خود به پاستور برد.

نارضایی جامعه ورزش ازعملکردوزیری که به اعتقاد بسیاری جامه ی وزارت برایش کمی گشاد بود و همچنین عملکرد ضعیف علی اصغر فانی درآموزش  پرورش باعث شد تا روحانی ازلیستی که برای تغییرات دردست دارد زودتر از همه به سراغ گودرزی و فانی رود.

اما ظاهرا این لیست دونفره نیست و افرادی نظیر وزیر علوم،وزیر کار و تعدادی از استانداران نیز در این لیست روحانی قرار دارند.

وزارت آموزش و پرورش محیطی امن برای مدیران احمدی نژادی

علیرغم اینکه فانی با شعار هایی نظیر عدالت آموزشی و جذب حق التعلیم‌ها و توزیع امکانات و تجهیزات آموزشی به‌طور عادلانه روی صندلی وزیر آموزش و پرورش نشست، اما پس از سه سال این شعار ها که عملیاتی نشد هیچ ،اصرار بر حفظ مدیران دولت قبل دربدنه آموزش و پرورش که نشان از قدرت بالای فانی درلابی گری داشت باعث شد تاخواسته یا ناخواسته چوب کم کاری درمسیر تحقق وعده های روحانی در این حوزه لای چرخ آموزش و پرورش گیرکند.

فانی که دلش می خواست حامیان روحانی هم از او حمایت کنند نتوانست در طول این سه سال با اقداماتی نظیر بسته  حمایتی و یا توسعه خصوصی سازی  دل معلمان و کارشناسان آموزش و پرورش را به دست آورد.

این درحالی بود که به اعتقاد بسیاری ازکارشناسان ،برنامه ای که او تحت عنوان توسعه خصوصی سازی دنبال می کرد ضمن ایجاد نارضایتی عمومی  برخلاف سیاست عدالت آموزشی بود.

اما فانی که شاید بیش از هر وزیردیگری دوست داشت درکابینه بماند پس از یک استیضاح و سه کارات زرد ازمجلس و در حالیکه براساس برخی اخبار تایید نشده با درگیری لفظی با روحانی مجبور به نوشتن استعفای خود شده است با رفتنش از آموزش و پرورش دست روحانی را برای سپردن اختیاریکی از کلیدی ترین وزارتخانه هایش به وزیری همراه تر بازتر از گذشته کرده است.

رفتن خنثی ترین وزیر تاریخ ورزش

محمودگودرزی گزینه اول روحانی برای تصدی وزارت ورزش و جوانان نبود.پس از آنکه مجلس نهم به مسعود سلطانی فر، رضا صالحی امیری و نصرا... سجادی اعتماد نکرد تا روحانی سکان هدایت وزرات ورزش و جوانان را به  گزینه دلخواه خود بسپارد، معلمی دانشگاهی که سابقه حضور او در شرکت ایران خودرو دستاویزی برای متلک پرانی برخی فوتبالیست های قدیمی به وی بود به وزارت ورزش و جوانان رفت تا ملی پوشان ایرانی در برخی رشته های ورزشی  دردوران او غریبانه ترین استقبال و بدرقه های عمرورزشی خود را تجربه کنند.

گودرزی هم که یک بار تا نزدیکی تیغ استیضاح پیش رفته بودمجبور شد تا به گونه ای ناگهانی و آنهم در هفته تربیت بدنی با میزو صندلی وزارت خداحافظی کند تا شاید روحانی بتواند این بار گزینه دلخواه خود را برای پوشیدن لباس وزارت ورزش و جوانان به بهارستان معرفی کند.

لزوم تغییر در کابینه

به اعتقاد بسیاری ازاصلاح طلبان ،تغییر و ترمیم کابینه توسط رئیس جمهور امری ضروری و  لازم بود.این عده بر این این باورند که حضور برخی وزرادردولت یازدهم چابکی تیم روحانی را برای تحقق وعده هایش از او گرفته است.

سخنگوی دولت اصلاحات نیزدراین خصوص معتقداست رویکرد تقریبا کند عملیاتی دولت یازدهم ناشی از کابینه محافظه کار دولت روحانی است.

عبدالله رمضان زاده براین باور است که سن بالا و محافظه کاری برخی وزاری دولت باعث شده تا روحانی به تنهایی بار نصف کابینه را به دوش بکشد.

وی با بیان اینکه پس از انتخابات مجلس ضرورت ترمیم کابینه بیش از پیش احساس می شد می افزاید: برخي اعضاي دولت در زمينه تبليغاتي با آقاي روحاني همكاري نمي‌كنند و به همين دليل ايشان به تنهايي بار تبليغاتي دولت را به دوش كشيده است.

رمضان زاده براین باور است که  كابينه دولت بايد همراه رئيس‌جمهور باشد و در برخي مقاطع جلوتر از  رئيس‌جمهور حركت كند.

فرصتی مناسب برای نزدیک شدن بیش از پیش روحانی به اصلاحات

به هرحال و در شرایطی که بسیاری از فعالان سیاسی واقتصادی ترمیم کابینه را مبرم می دانستند و معتقدند یا باید برخی وزرای فعلی محافظه کاری را کنار بگذارند و در کمتر از9ماه باقی مانده از عمردولت برای ملموس شدن تحقق  وعده‌های روحانی اقدام کنند و یا روحانی باید با تعدادی از وزاری کابینه خود خداحافظی کند،به نظر می رسدشرایط برای روحانی ،شرایطی خوب است تا او با نیم نگاهی به مجلسی که به مراتب نزدیک تر از مجلس قبلی با اوست ،بامعرفی گزینه هایی نظیر محمدعلی نجفی ،صالحی امیری و... فرصتی طلایی برای نزدیک شدن بیش از پیش به اصلاحات را پیش روی خود ببیند.

انتهای پیام /  محمدجوادشلتوک کار
1694 کلیک ها  چهارشنبه, 28 مهر 1395 16:54
این مورد را ارزیابی کنید
(4 رای‌ها)

نظر دادن

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «راستین آنلاین» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بالا